ΔΗΜΟΣ Φ.Χ. : ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΡΟΥΧΩΝ, ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

0
58

Ενημέρωση και πρόληψη για την σκελετική υγεία και δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας από το Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας-Πεταλούδα

 

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας–Χαλκηδόνoς σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα, διοργανώνουν τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Μαΐου 2015 εκδήλωση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση και τη σκελετική υγεία, με δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, τη διατροφή και την άσκηση.

Η οστεοπόρωση είναι ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την σκελετική υγεία και θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας σε κάθε ενδιαφερόμενο, κατόπιν ραντεβού. Οι μετρήσεις θα γίνουν στο ΠΠΙΕΔ (Δεκελείας 152, Φιλαδέλφεια), την Δευτέρα 11 & την Τρίτη 12 Μαΐου 2015, ώρες: 10:00 – 15:00.
  • Ενημερωτική ομιλία για την οστεοπόρωση, από εξειδικευμένο γιατρό που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Μαΐου 2015, ώρα 18:00.

 

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται για κλείσιμο ραντεβού στα εξής τηλέφωνα: Τσιάβου Eυαγγελία, 210 2589917 (εσωτ. 309).


 

Ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Λόγω των πολεμικών συρράξεων στην Συρία, την Σομαλία, το Αφγανιστάν και άλλα σημεία της ευρύτερης περιοχής, οικογένειες προσφύγων προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη μέσω των ευρωπαϊκών κρατών της Μεσογείου (Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία, Μάλτα, Κύπρος).

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος από Τρίτη 05-05-2015 έως και την 15-05-2015, καλεί τους κατοίκους της πόλης να προσφέρουν ρουχισμό, κλινοσκεπάσματα και βρεφικά είδη (γάλατα – κρέμες – πάνες) προκειμένου να δοθούν σε πρόσφυγες που θα δοθούν στους πρόσφυγες σε συντονισμό με την Περιφέρεια Αττικής.

ΧΩΡΟΙ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

  • Α΄ΚΑΠΗ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ   (Δεκελείας 154 –πρώην Τσιπουράδικο- τηλ.210 2524346 Δευτέρα έως Παρασκευή 8π.μ. – 3μ.μ.)
  • Β΄ΚΑΠΗ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ   (Αμφίσσης 56 & Θεσσαλονίκης –Αγ.Μαρίνα – τηλ.210 2759114 Δευτέρα έως Παρασκευή 8π.μ. – 3μ.μ.)
  • ΚΑΠΗ Ν. Χαλκηδόνας   ( Ελ. Βενιζέλου 46 τηλ.210 2531333  Δευτέρα έως Παρασκευή 8π.μ. – 3μ.μ.)
  • Πρώην Στρατιωτικό Εργοστάσιο   (Δευτέρα έως Παρασκευή 6μ.μ. – 8:30μ.μ.)

Το χρονικό διάστημα συγκέντρωσης θα είναι από 5 Μαΐου έως και 15 Μαΐου

Τη μεταφορά και τη διάθεση των ειδών στους πρόσφυγες θα επιμεληθεί η Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Πολιτικής.

 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.