Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2021

«Με Γλώσσα Ελληνική, 200 χρόνια Επανάσταση», με τον Δημοσθένη Χρ. Σταυριανό

  • Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

  • Πολυχώρος Δροσίνη: Δροσίνη 11,

  • Ώρα έναρξης: 21.00

  • Είσοδος ελεύθερη

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη αναδεικνύει την σπουδαιότητα των Γραμμάτων και της μόρφωσης του υπόδουλου Ελληνισμού και τον ρόλο που είχαν στην αφύπνισή του και τη διαμόρφωση της επαναστατικής και εθνικής συνείδησης, από την προεπαναστατική περίοδο μέχρι και σήμερα, εξελίσσεται με την εναλλαγή θεατρικής αφήγησης με μουσικό απόσπασμα σε μορφή διαλογική, ποίησης – λόγου – μουσικής, λογοτεχνικό κείμενο – μουσικό απόσπασμα.

Μια με αφήγηση, σε μορφή θεατρικού αναλογίου επιλεγμένων κειμένων Ελλήνων λογίων – λογοτεχνών όπως: Ρήγας Βελεστινλής, Ανδρέας Κάλβος, Αδαμάντιος Κοραής, Διονύσιος Σολωμός, Ιωάννης Μακρυγιάννης, Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, Άγγελος Σικελιανός & Οδυσσέας Ελύτης και παρουσίαση μελοποιημένης ποίησης και τραγουδιών σχετικής ή συνδεόμενης θεματολογίας από την δημοτική και τη λόγια μουσική ανθολογία συνθετών όπως: Παύλος Καρρέρ, Γιάννης Κωνσταντινίδης, Μίκης Θεοδωράκης, Rouget de Lisle, J. Massenet, G. Faure κ.ά.

Σύλληψη πρωτότυπης ιδέας, Καλλιτεχνική διεύθυνση επιλογή κειμένων – μουσικών αποσπασμάτων – διανομής: Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός.

Παραγωγή: καλλιτεχνική εταιρεία ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (αμκε)

Ηθοποιός – αφηγήτρια: Ρένα Κυπριώτη

Βαρύτονος – αφηγητής: Δημοσθένης Χρ. Σταυριανός

Κλασικό πιάνο: Stacy Koulouris

Tσέλο: Σταύρος Παργινός

Φλάουτο: Νίκος Χαλκιάς

Ηθοποιός – αφηγητής: Βασίλης Βλάχος

Τετραμελές φωνητικό ensemble υπό τη διδασκαλία του μαέστρου Γιάννη Βρυζάκη

*Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής

*Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την εφαρμογή των κανόνων που ορίζονται από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και τις ισχύουσες διατάξεις που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.