Εγκαινιάζονται τα έργα για τον Υπεραδριατικό Αγωγό

0
52

Γράφει ο kitis-kostas

Στις 17 Μαΐου ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει στην Θεσσαλονίκη, την έναρξη των έργων για την κατασκευή του μέρους του Υπεραδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (Transadriatic Pipeline – ) που θα περνά από την Ελλάδα, μεταφέροντας φυσικό αέριο από την Κασπία Θάλασσα, το οποίο θα εισέρχεται από την Τουρκία στην χώρα μας στους Κήπους Έβρου, και θα μεθοδεύει στην Ιταλία, περνώντας από την Θράκη και την Μακεδονία στην Αλβανία και διασχίζοντας από εκεί την Αδριατική, από όπου και αυτό θα διοχετεύεται στην Δυτική Ευρώπη.

Παρόντες θα είναι επίσημοι εκπρόσωποι των κυρίως συμμετεχόντων στο έργο εθνών, της Ιταλίας και της Αλβανίας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των εθνών που συμμετέχουν έμμεσα στο έργο λόγω της διασύνδεσης του αγωγού, δηλαδή της Τουρκίας, Βουλγαρίας, Γεωργίας και Αζερμπαϊτζάν. Την επομένη θα συνέλθει στην Θεσσαλονίκη η δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Υλοποίησης του Έργου, που συστάθηκε μεταξύ Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας.

Το έργο πρόκειται να απασχολήσει 8.000 νέες και πολλές περισσότερες έμμεσες θέσεις εργασίας, να αποτελέσει ευκαιρία σύναψης συμβολαίων με Ελληνικές εταιρίες, και να δώσει έμφαση στην επί μέρους οικονομική δραστηριότητα των γύρω περιοχών αλλά και γενικά, ενώ αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο επενδυτικό πεδίο από εταιρίες-κολοσσούς στον ενεργειακό τομέα, όπως σημειώνεται από την εταιρία σύμπραξης. 32 εκατομμύρια Ευρώ θα διατεθούν για την εκτέλεση συμπληρωματικών και βοηθητικών έργων στις γύρω περιοχές στο πλαίσιο της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης.

Η συμφωνία για την κατασκευή και την διέλευση του αγωγού από την Ελλάδα υπογράφηκε στις 28 Ιουνίου 2013. Το μήκος του Ελληνικού τμήματος του Υπεραδριατικού Αγωγού θα είναι 547 χιλιόμετρα, από τα 867 χιλιόμετρα συνολικού μήκους. Ως μεγάλος μέτοχος του έργου βρίσκεται και η BP, που κατέχει το 20%. Οι , που θα αρχίσουν τον Ιούνιο, αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2020.

Προηγούμενο άρθροLace up παπούτσια
Επόμενο άρθροΕκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (φωτορεπορτάζ – βίντεο)
Κώστας Κητής
Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπουδάζω πληροφορική με το πρώτο πτυχίο μου σε Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield Adult Learning Centre, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδυνές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.