Με Βρετανικό αλεξίπτωτο προσεδαφίζεται εξερευνητής της NASA επιτυχώς και στον Άρη

To εξερευνητικό-διαστημικό πρόγραμμα της NASA για τον Άρη επονομαζόμενο Mars 2020 Perseverance Rover προσεδαφίστηκε πάνω στην επιφάνειά του την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου του 2021 χρησιμοποιώντας Βρετανικής κατασκευής μεταξοατλαζωτό αλεξίπτωτο από εταιρία κατασκευής του Ντόβερ απέναντι από το Καλέ.

Ο πλοηγός του Άρη συγκεντρώνει δείγματα και μαγνητοσκοπεί σκοπιές και κατενεργεί μετρήσεις από την επιφάνειά του με πλήρως περιστρεφόμενη οπτική γωνία και αποστέλονται για εξέταση και μελέτη επιστρέφοντάς τα από τον έλεγχο του διαστημικού κέντρου της Πασαντένα, Καλιφόρνιας, το 2031 πίσω στην Γη.

Το τετρακίνητο περισυλλεκτικό όχημα βασίζεται σε τέσσερις περιστερφόμενους μεσαίου μεγέθους τροχούς ή τα λάστιχα από ανθεκτικά υλικά με την πρόσθια και όπισθεν κινητικότητα και ο πλοηγός Perseverance (Εμμονή) διεξάγοντας την διάτρηση του εδάφους περί του ενός μέτρου ηχογραφεί τον ήχο γύρω του και διαθέτει τον εξοπλισμό με το ελικόπτερο μικρού μεγέθους Ingenuity (Εγγένεια).

Ο πύραυλος και με το εγγύς μεταφέροντας τα διαστημόπλοια και τους δορυφόρους του Άρη τέθηκε σε ελλειπτική τροχιά γύρω του επαφίοντάς τα με κάθετη γωνιακή έγκλιση 15 μοιρών και την χρήση του μεταξοατλαζωτού αλεξιπτώτου Βρετανικής κατασκευής. Η ελλειψοειδής τροχιά μαγνητίζεται από το κέντρο βάρους του φυσικού ουράνιου σώματος μεγαλύτερο από την Γη με τις επιφάνειές του να κατοψίζονται με διευρυμένο ορίζοντα από πλατύτερες εκτάσεις ως πιο επίπεδες και από ψηλά.

Η διερευνητική του ικανότητα έχει το δυναμικό της αστροβιολογικής εκζήτησης. Ο κρατήρας που χρησιμοποιήθηκε για την προσγείωση περιέχει μεταλλικά άλατα από όπου θα ευδοκιμούσε βλάστηση με τα δεδομένα της Γης και η παρευρισκόμενη θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ των 268° και 275° C [Κελσίου]. Η είσοδός του στην Αριανή ατμόσφαιρα διαπεράστηκε με 12.000 με 13.000 χιλιόμετρα το δεύτερο και η θερμική ενέργεια βασίστηκε στην τριβή για να εξουδετερώσει την πλειονότητα της ενέργειας και την εξάλειψη της ταχύτητας αυτής.

Οι εξερευνητές του Άρη υπήρξαν τρεις μέχρι στιγμής από τον πρώτο MER-1 Opportunity Mars Exploration Rover το 2004 ο οποίος προσέκρουσε το 2018 πάνω στην επιφάνειά του και καταστράφηκαν οι αποστολές από την συνέχισή τους εντοπίζοντας αρχικά δείγματα και αποκομίζοντας τις εικόνες, ενδείξεις, καταμετρήσεις και πληροφορίες προς τον δεύτερο και επονομαζόμενο Curiosity (Περιέργεια) ο οποίος συνεχίζει την μετά το 2012 και τον Perseverance. Η εξερεύνηση του Άρη τεκμηριώνεται με την αναζήτηση της ζωής και ίχνους της στο διάστημα από την Πέμπτη από αντικειμενικό στόχο της ανθρωπότητας. Παρακολουθήστε ζωντανή μετάδοση των εξελίξεων και των επικείμενων αποτελεσμάτων από την Πασαντένα των Η.Π.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.