Εκδήλωση μνήμης από το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ν. Φιλαδάλφειας στο ΠΠΙΕΔ

0
120

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

«Να συγχωρείς … αλλά να μην ξεχνάς …»

Μία πολύ σημαντική εκδήλωση διοργανώνει το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Νέας Φιλαδέλφειας για τα 96 χρόνια από τη θυσία των Προσκόπων του Αϊδινίου. Η εκδήλωση των Προσκόπων της Νέας Φιλαδέλφειας με τίτλο «Θυσίας Μνήμη για τους Προσκόπους  Αϊδινίου, Κάτω Παναγιάς και Σωκίων», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 στις 11:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Δεκελείας 152 & Ατταλείας 2 Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων στις αλησμόνητες πατρίδες αποτελεί μία από πιο τις θλιβερές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας.  Υπάρχουν πολλές παράμετροι και συνιστώσες της Γενοκτονίας, οι οποίες όχι μόνο είναι άγνωστες, αλλά και για πολλά  χρόνια αποσιωπήθηκαν, έμειναν στο περιθώριο. Όπως η μαζική σφαγή των 31 προσκόπων του Αϊδινίου έγινε στις 18 Ιουνίου του 1919 από τους τσέτες του Αντνάν Μεντερές. Ακολούθησε η θυσία και άλλων προσκόπων της Ιωνίας. Από τα Σώκια απήχθησαν 78 πρόσκοποι, μικρά , που δεν βρέθηκαν ποτέ, ενώ 14χρονα αγόρια έπεσαν θύματα του τουρκικού ξίφους στην Κάτω Παναγιά….

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα φωτιστούν στιγμές της ιστορίας που η κάθε γενιά έχει την υποχρέωση  να μεταφέρει στην επόμενη. Να μεταφέρει ότι η μεγαλύτερη θυσία νεαρών παιδιών σε πόλεμο είναι προσκοπική και δυστυχώς ελληνική..

Πληροφορίες: Παναγιώτης Γκουβάς  Αρχηγός 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Φιλαδέλφειας.

τηλ: 6945 939992 e-mail:  linx_run@yahoo.gr

afisa prosklisi

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.