Εκείνη η πάστα ανθρώπων

Ζουν ανάμεσα μας, έχουν μια παράξενη συμπεριφορά αλλά κανείς δεν εξετάζει τη ζωή τους. Όλοι θα εξετάσουν εκείνο το μεμονωμένο που θα εκλάβουν – την όμορφη παρέα τους. Έχουν ένα πολύ όμορφο χαμόγελο, λάμπουν από χαρά θα περιπαίξουν με τις λέξεις και θα σε κάνουν από τα πρώτα δευτερόλεπτα να νιώσεις οικεία και άνεση. Το καταφέρνουν με μεγάλη επιτυχία, έχουν ενδιαφέρον για σένα και η κουβέντα κυλάει ευχάριστα. Θα θελήσεις να μοιραστείς πολλά μαζί τους, σε συνεπαίρνουν με τη προσοχή τους. Ίσως και να μαγευτείς, να αισθανθείς ότι ένας ερωτισμός αιωρείται στον αέρα. Μην μπερδεύεσαι, έτσι είναι με όλους. Είναι γοητευτικοί, σε ταξιδεύουν με τις λέξεις και εσύ έχεις ήδη βρει προορισμό «κατάκτηση». Λάθος σκεπτικό, δεν κατακτάς αυτούς τους ανθρώπους, τους αφήνεις να έρχονται στη ζωή σου για τη μοναδική τους παρέα. Αν έχουν ερωτική πρόθεση, θα το μάθεις από τη πρώτη στιγμή. Ξέρουν τι θέλουν και πως αυτό θα το ζητήσουν. Ούτε που θα το καταλάβεις, απλά θα το έχεις ήδη δώσει. Τόσο απλά και αβίαστα. Θα έχεις μείνει με μια γλυκεία έκφραση να τους κοιτάς και να νιώθεις γαλήνη από τη δική τους παρουσία.

Είναι κοινωνικοί άνθρωποι, ξέρουν να γίνονται ένα με τον όχλο και παράλληλα να ξεχωρίζουν. Δε θα τους καταλάβεις ποτέ από πού πηγάζει η τόση στη συμπεριφορά τους. Θα έχεις απορίες πολλές και καμία από αυτές δε θα σου λυθεί. Είναι αινιγματικοί αλλά πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Το πιο δυνατό τους όπλο, αυτό που μπορεί να καλύψει όλα αυτά που δε γνωρίζεις κι ούτε πρόκειται να μάθεις αν οι ίδιοι δεν είναι σε θέση να σου καταθέσουν.

Για σένα έχουν ήδη γίνει αποδεκτοί, όχι, όμως εσύ για εκείνους. Η συμπεριφορά τους είναι ίδια για όλους, δε σημαίνει ότι σε έχουν εντάξει στην καθημερινότητα τους. Είσαι ένας άνθρωπος για τον οποίο έχουν τις καλύτερες προθέσεις και σε αντιμετωπίζουν πράγματι ανθρώπινα και φιλικά.

Ένα πράγμα, όμως δεν έχεις σκεφτεί πως συνήθως αυτή η κατηγορία ανθρώπων είχαν τις πιο δύσκολες στιγμές στη ζωή τους. Είναι εκείνοι που έσπασαν σε χίλια κομμάτια και με τεράστιες προσπάθειες μπόρεσαν να τα ενώσουν για να σταθούν στα πόδια τους. Είναι εκείνοι που έχουν τον μεγαλύτερο πόνο μέσα τους. Τον οποίο ακόμα τον κουβαλάνε, κλεισμένο σε ένα κουτάκι, μη φανεί, μην εκτεθούν, μη χαθεί ο έλεγχος και φανεί η αδυναμία τους. Έχουν μάθει να κρύβονται πολύ καλά και αντλούν στοιχεία, καθημερινά για τα δικά σου προβλήματα και του συνανθρώπου γενικώς. Θέλουν να μάθουν, να κάνουν τους δικούς τους συνειρμούς για να αντιμετωπίσουν τα δικά τους βάσανα. Δεν είναι βαμπίρ ενέργειας, αλλά είναι περίεργοι να ψάξουν και να ανακαλύψουν, ποιος άλλος συνάνθρωπος έχει κάτι παρόμοιο με εκείνους. Είναι η δίψα για γνώση για να μάθουν, πως θα χειριστούν τα δικά τους προβλήματα. Είναι ο τρόπος που λειτουργούν. Συλλέκτες προβλημάτων. Θα σε ακούσουν, θα σου παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή κι οι δύο θα είστε ευτυχισμένοι. Εσύ, γιατί βρέθηκε ένας άνθρωπος με θετική να αφουγκραστεί το προβληματισμό σου και εκείνος γιατί μόλις έμαθε κάτι για το οποίο δεν είχε σκεφτεί. Αν φτάσεις κοντά του, αν οι στιγμές που θα διανύσεις αγγίξουν την ψυχή του, θα σου μιλήσει για το δικό του θέμα. Διαφορετικά, θα σωπάσει.

Να τους θαυμάζεις αυτούς τους ανθρώπους, δεν έχουν κακία μέσα τους. Μια αναζήτηση που ψάχνει λύσεις. Έχουν περισσότερες πληγές από σένα και με υπεράνθρωπες προσπάθειες φοράνε αυτό το λαμπερό χαμόγελο για να σε αποσπάσουν από οποιαδήποτε προσωπική ερώτηση τους θέσεις. Κάθε μέρα, μπορούν να εναλλάσσουν ρόλους. Δεν είναι υποκριτές, απλά φοράνε το προσωπείο της «άνεσης» και θα βγουν στον έξω κόσμο. Στο δικό τους κόσμο, όμως, οι ώρες είναι αφόρητες με πολλές σκέψεις και πόνο να τους πνίγει. Είναι το που παίζουν με τον ίδιο τους τον εαυτό. Έτσι έμαθαν, να μπορούν και να πορεύονται. Μην ανησυχείς, δεν απειλείσαι από αυτούς τους ανθρώπους. Είναι η ψυχή τους που νοσεί και προσπαθούν να τη γιατρέψουν. Δείξε κατανόηση και αγκάλιασε τους, ποτέ δεν ξέρεις τους λόγους που έγιναν «θεατρίνοι» της δικής τους ζωής. Ποτέ δε θα μάθεις και μην μπεις στη διαδικασία να τους ρωτήσεις. Ίσως να τους χάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.