fbpx
35.6 C
Nea Chalkidona
Τρίτη, 16/07/2024

  Έκοψε Βασιλόπιτα ο Δήμος μας – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

  Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου του Δήμου:

  Για πρώτη φορά έκοψε βασιλόπιτα ο Δήμος Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας
  Γιάννης Τομπούλογλου: «Ξεκινάμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε την πόλη»

  Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ισογείου στο ΠΠΙΕΔ, με δεκάδες Φιλαδελφειωτών και Χαλκηδονιωτών να μένουν στο προαύλιο του Ιδρύματος και στον πίσω χώρο του θερινού θεάτρου λόγω αδυναμίας να χωρέσουν μέσα στην αίθουσα, ο Δήμος μας Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας έκοψε -για πρώτη φορά στα 14 χρόνια της ύπαρξής του ως ενιαίος- την παραδοσιακή βασιλόπιτα.

  Από την κεντρική πολιτική σκηνή, στην εκδήλωση παρέστησαν ο υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ενώ τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Κωνσταντίνος Ζώμπος, η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ευρωπαϊκού Προγραμματισμού Αλεξάνδρα Πάλλη, η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Δήμητρα Αγγελάκη και η Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Σοφία Αλυμάρα. Παρόντες ήταν επίσης οι πρώην Δήμαρχοι της πόλης μας Παντελής Γρετζελιάς και Άρης Βασιλόπουλος, η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Άρια Αγάτσα, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και φυσικά πολλοί εργαζόμενοι στο Δήμο.

  Μετά τον Αγιασμό της βασιλόπιτας από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Γαβριήλ, Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολής μας Επιφάνειο Αρβανίτη, με τη συμπαράσταση κληρικών από τους Ιερούς Ναούς της πόλης, ο εορτάζων Δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό και προχώρησε την κοπή της πίτας.

  Το φλουρί «έπεσε» στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκο Σερετάκη και το παρέλαβε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, Δανάη-Εύα Γκούμα.

  Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες, ιδιαίτερα όμως τους εργαζόμενους στο Δήμο που φρόντισαν για την άψογη διεξαγωγή της εκδήλωσης αλλά και την διοργάνωση του λαμπρού εορτασμού για τα Θεοφάνεια την προηγούμενη ημέρα.

  Την όμορφη εκδήλωση έκλεισαν ο Πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης», οι οποίοι με παραδοσιακές στολές και συνοδεία μουσικών οργάνων έψαλαν τα κάλαντα του Πόντου. Όσες και όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, πήραν από ένα κομμάτι βασιλόπιτας, τα οποία παρήγγειλε ο Δήμος ισομερώς από όλα τα ζαχαροπλαστεία της πόλης.


  Αντιδράσεις υπήρξαν από παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου γιατί δεν τους δόθηκε ο λόγος. Δείτε παρακάτω:

  Λαϊκή Συσπείρωση:

  Ο χαιρετισμός της Λαϊκής Συσπείρωσης που δεν ακούστηκε στην κοπή πίτας του Δήμου

  Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Δήμου στο ΠΠΙΕΔ. Την Λαϊκή Συσπείρωση εκπροσώπησε η Δανάη Γκούμα, Δημοτική Σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Παραθέτουμε τον χαιρετισμό της, ο οποίος δεν ακούστηκε, μιας και δεν της δόθηκε ο λόγος παρότι τον ζήτησε:

  “Καλή χρονιά με υγεία δύναμη κ αντοχή σε όλες κ όλους. Θα τα χρειαστούμε γιατί έχουμε αγώνες μπροστά μας. 

  Ενάντια στην ακρίβεια, τη φοροληστεία, ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και το πλήρες σμπαράλιασμα της Δημόσιας Υγείας, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
   
  Για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, για τη ζωή που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας
   
  Καλή χρονιά!”

  Σημειώνουμε ότι από τους εκλεγμένους σε όλα τα επίπεδα (υπουργοί, γενικοί γραμματείς,  αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακούς συμβούλους, συνδικαλιστές…)  ο λόγος δόθηκε μόνο σε στελέχη και εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας. 

  Ενδεικτικό το ποιους εννοεί η Δημοτική Αρχή  όταν λέει «Όλοι Μαζί Για Να Αλλάξουμε Την Πόλη» και διαφωτιστικό για τους λόγους που δεν δόθηκε ο λόγος στην εκπρόσωπο του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ  στο Δήμο

  Σύγχρονη Πόλη:

  Με αφορμή τη χθεσινή κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου μας στο ΠΠΙΕΔ, θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους τους δημότες της ενιαίας πόλης μας, καλή χρονιά γεμάτη υγεία, ευτυχία και ευημερία.

  Η Σύγχρονη Πόλη παραμένοντας πιστή στην ευγενή άμιλλα και στην γόνιμη συνεργασία που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν τις σχέσεις μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Αντιπολίτευσης, διαμαρτύρεται για τον εμφανέστατο αποκλεισμό χαιρετισμού προς τους Δημότες, όχι μόνο του επικεφαλής του συνδυασμού κ. Στεφάνου Γατσούλη, αλλά και όλων των εκπροσώπων της Αντιπολίτευσης που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

  Το ίδιο δε, συνέβη και κατα την ημέρα της ορκωμοσίας του Δημοτικού μας συμβουλίου γι αυτό και το αναδεικνύουμε.

  Ο σεβασμός στη Δημοκρατία και στους Θεσμούς επιβάλλει την έκφραση χαιρετισμού, καθώς και χώρο βήματος της μείζονος και ελάσσονος Αντιπολίτευσης σε εκδηλώσεις που αφορούν το σύνολο του Δήμου μας και όχι το ακροατήριο της νικηφόρας παράταξης της Δημοτικής Αρχής.

  Κοινωνίας Βήμα:

  Με αφορμή τις εθιμοτυπικές εκδηλώσεις και θεσμικές διαδικασίες υπό την νέα Διοίκηση του Δήμου, από την Ορκωμοσία έως σήμερα, η δημοτική παράταξη Κοινωνίας Βήμα οφείλει να ενημερώσει τους δημότες με το ακόλουθο Δελτίο Τύπου, αναφορικά με τις αντιθεσμικές ενέργειες που έλαβαν χώρα κατά την πρώτη περίοδο της ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

  ❌Αρχής γενομένης από την θεσμική τελετή της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, η οργανωτική μέριμνα ήταν αναντίστοιχη και κατώτερη της σπουδαιότητας της διαδικασίας. Συγκεκριμένα, λόγω του πλήθους των προσκεκλημένων ψηφοφόρων της νέας Διοίκησης, οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με δυσκολία κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σημείο της ορκωμοσίας προκειμένου να υπογράψουν ώστε να αναλάβουν τα καθήκοντα τους. Ομοίως, δεν δόθηκε η δυνατότητα χαιρετισμού των παρόντων επικεφαλής των υπολοίπων πέντε παρατάξεων της αντιπολίτευσης ή έστω της υποτυπώδους παρουσίασης τους στο παρευρισκόμενο κοινό.

  ❌Επίσης, μετά τον εορτασμό των Θεοφανείων, η νέα δημοτική αρχή εξέδωσε επίσημο Δελτίο Τύπου στο οποίο, πλην των παρόντων προεξεχόντων εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι επιμελώς αναφέρονται, παραλείπονται εντελώς οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι δημοτικοί σύμβουλοι που τίμησαν την θρησκευτική τελετή με την παρουσία τους.

  ❌Τρίτο αντιδεοντολογικό λάθος χαρακτηρίζουμε την διαδικασία κοπής πίτας του Δήμου μας στο ΠΠΙΕΔ. Σε μία εκ νέου ανεπαρκή από πλευράς οργάνωσης διαδικασία και απαράδεκτης θεσμικά, είδαμε να απευθύνουν χαιρετισμό στους συνδημότες μας και στο προσωπικό του δήμου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και εκλεγμένοι της Περιφέρειας προερχόμενοι από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Αντιθέτως, σε μια επίδειξη έπαρσης και αλαζονείας της νέας Διοίκησης, δεν κλήθηκε για χαιρετισμό κανένας εκπρόσωπος άλλης παράταξης εκλεγμένης από τον λαό της πόλης μας.

  Ως Κοινωνίας Βήμα, με αρχές μας την δημοκρατία, τον πλουραλισμό, την κοινωνική συμμετοχή και την βούληση για συνδιαμόρφωση, θα θέλαμε να ενημερώσουμε την νέα δημοτική αρχή ότι:

  ✅1)Ο Δήμος δεν αποτελεί κομματικό φέουδο ούτε πασαρέλα κυβερνητικών παραγόντων. Καλούμε τον Δήμαρχο, στο πλαίσιο της πολιτικής ευπρέπειας και του σεβασμού όλων των δημοτών που επιθυμούν να παρακολουθούν τις δημοτικές εκδηλώσεις να επαναθεωρήσει τη σοβαρότητα του θεσμικού του ρόλου και να σταματήσει πάραυτα τα πρώτα δείγματα εκτροπής που παρατηρήθηκαν.

  ✅2) Οι εκλεγμένες από τον λαό της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας παρατάξεις της αντιπολίτευσης, έχουν θεσμική υπόσταση η οποία πηγάζει από το Σύνταγμα και την Δημοκρατία και δεν αντιμετωπίζονται κατά το δοκούν και σύμφωνα με την κρίση του εκάστοτε Δημάρχου.

  ✅3) Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος πρέπει να είναι άρτια σχεδιασμένες και οργανωτικά επαρκείς ώστε ο κόσμος που προσέρχεται να μπορεί να τις παρακολουθεί χωρίς να ταλαιπωρείται και φυσικά σε περιόδους αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου να λαμβάνονται υπόψη όλα τα συνιστώμενα από τους ειδικούς μέτρα.

  Η ομάδα του Καφενείου
  Η ομάδα του Καφενείου
  Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα