Ελεύθερο στην Αγγλία το ηλεκτρονικό τσιγάρο μετά το Brexit

Καθότι πολύς λόγος γίνεται για επικείμενη επιστροφή στην Αγγλική αγορά των τσιγάρων με μέντα και των μισών πακέτων των 10 λόγω της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε, θα είναι πλέον γεγονός αν υπερψηφιστεί η ελεύθερη χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων στους εσωτερικούς χώρους αφού η χώρα δεν είναι πια υποχρεωμένη να ακολουθήσει την ντιρεκτίβα της για τα καπνικά και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Με το επίπεδο των ατόμων που καπνίζουν να κυμαίνεται στο 15% του πληθυσμού, η Αγγλική είναι αισιόδοξη για την περαιτέρω μείωσή του μέσω της ελεύθερης χρήσης των ηλεκτρονικών υποκατάστατων όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τον θερμαινόμενο καπνό. Οι αντιδράσεις στα σχέδια της κυβέρνησης υπήρξαν θετικές από όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβάνοντας τους παρασκευαστές και την καπνοβιομηχανία.

Ο Πρόεδρος της καπνοβιομηχανίας BAT (British American Tobacco) δήλωσε πως «υιοθετώντας αυτήν την πιο αληθοφανή προσέγγιση και εμπλέκοντας την καινοτομία στον τομέα της νικοτίνης, πιστεύουμε ότι η θα έχει περισσότερες πιθανότητες επίτευξης των στόχων της αναφορικά με την υγεία και το κάπνισμα».

Ο Πρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής είπε «Θέλω να εκφράσω την επί μέρους ικανοποίησή μου ότι η αντικαπνιστική εκστρατεία της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας πρόκειται να κάνει θετική αναφορά στις συστάσεις της σχετικά με το ηλεκτρονικό και που η δεσμεύει την αναθεώρηση της σχετικής νομοθεσίας καθώς αποχωρούμε από την Ε.Ε.» ενώ στέλεχος μεγάλου παρασκευαστή ηλεκτρονικών τσιγάρων είπε ότι «Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει την ευκαιρία να ηγηθεί της κατάπαυσης του καπνού και ως αποτέλεσμα να ενισχύσει την απίστευτη αύξηση της αγοράς υποκατάστατων που αποτελούν μια από τις πιο εξελισσόμενες βιομηχανίες καταναλωτικών αγαθών παγκοσμίως».

Τέλος, ο Πρόεδρος της ένωσης καπνιστών FOREST δήλωσε ότι «Στον 21ο αιώνα, οι πολιτικές για το κάπνισμα πρέπει να εστιάζουν σε προϊόντα μειωμένης έκθεσης σε κίνδυνο παρά στην απαγόρευση και σε άλλες περιοριστικές πρακτικές» σχολιάζοντας και την επικείμενη απαγόρευση του καπνίσματος στους εξωτερικούς χώρους των νοσοκομείων και τα ψυχιατρεία και τις φυλακές, και πρόσθεσε ότι «το σχέδιο ελέγχου πρέπει να συμπεριλάβει μια πιο συστηματική ανασκόπηση των μέτρων όπως της υποχρεωτικής απόκρυψης των τσιγάρων στα σημεία πώλησης και όπως των ουδέτερων πακέτων».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.