ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΜΗΛΟ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

0
66

Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ν. Φιλαδέλφειας σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, την Β΄ Σχολική Επιτροπή, τον Δήμο Μήλου και την εταιρεία Imerys οργάνωσε εκπαιδευτικού περιεχομένου επίσκεψη στη Μήλο, προκειμένου να δοθεί σε μαθητές των σχολείων μας η ευκαιρία να ανακαλύψουν τη μοναδική γεωλογία, το πλούσιο μεταλλευτικό παρελθόν και παρόν καθώς και το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον του νησιού

Αναλυτικότερα, στην τετραήμερη (4) εκπαιδευτική εκδρομή, που πραγματοποιείται με την ολοκλήρωση της εξεταστικής περιόδου και καθορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, λαμβάνουν μέρος επτά (7) μαθητές της Γ’ Λυκείου – Προσανατολισμού Θετικών Επιστημών, απόφοιτοι των τεσσάρων (4) ΓΕΛ του Δήμου, οι οποίοι σκοπεύουν να φοιτήσουν σε Πανεπιστημιακά Τμήματα Γεωεπιστημών, καθώς και η Υπεύθυνη του ΕΚΦΕ κα Χρ. Τζιωρτζιώτη, εμπνευστή και ψυχή της δράσης, ως εκπαιδεύτρια και συνοδός.

Η ομάδα των μαθητών πραγματοποιεί εργασίες πεδίου ακολουθώντας τις γεωλογικές διαδρομές Miloterranean, οι οποίες σχεδιάστηκαν από το Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου.

Ο Δήμος μας, λαμβάνοντας υπόψη ότι ζούμε σε μια από τις πλέον γεωλογικά ενεργές περιοχές του πλανήτη, στήριξε την προσπάθεια αυτή ως μια ευκαιρία διαμόρφωσης εγγράμματων πολιτών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τη διαχείριση των φυσικών πόρων, είναι ευαίσθητοι στα περιβαλλοντικά προβλήματα και ζητήματα και είναι συμμέτοχοι στην αειφόρο ανάπτυξη.

sxoleia-milos

Για την υλοποίηση του σχεδίου ο Δήμος Μήλου εξασφάλισε την φιλοξενία στο νησί ο Δήμος μας με την οικονομική βοήθεια της Β Σχολικής Επιτροπής εξασφάλισε τα εισιτήρια μετάβασης και η εταιρεία Imerys, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή παρέχει:

  • δύο τζιπ για τη μεταφορά των μαθητών στις γεωδιαδρομές,

  • ελεύθερη πρόσβαση στους χώρους του Μουσείου και του Συνεδριακού Κέντρου, όπου θα πραγματοποιηθούν τα θεωρητικά μαθήματα,

  • τη δυνατότητα επίσκεψης στους χώρους εργασίας της εταιρείας, ώστε οι μαθητές να καταγράψουν τις διαφορετικές ειδικότητες που απασχολούνται και τα αντικείμενα εργασίας.

  • τα εισιτήρια της επιστροφής

Στα σχέδια του Δήμου μας, είναι η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής εκδρομής στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης και ανάπτυξης δράσεων για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.