Επίσκεψη Τσίπρα στην Κίνα

0
94

Γράφει ο

Επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί από τις 2 μέχρι τις 6 Ιουλίου ο . Στην επίσκεψη θα συζητηθούν κρίσιμες και σημαντικές για την διακίνηση αγαθών εμπορικές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών και θα υπογραφούν 14 εμπορικά μνημόνια. Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις μεταφορές και τις εξαγωγές ενώ θα συζητηθούν κατ’επέκταση και ο πολιτισμός με τον τουρισμό. Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα πραγματοποιείται με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και Έλληνες επιχειρηματίες.

Η Κινεζική πλευρά εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για την στρατηγική θέση της Ελλάδας για το εμπόριο και την διακίνηση αγαθών, βλέποντάς την ως πύλη εισόδου αυτών των αγαθών από την Κίνα στην υπόλοιπη Ευρώπη, και γενικότερα από την Ασία, από το Ιράν και μέχρι την Ινδία. Επίσης έδωσε έμφαση στην σύναψη της συμφωνίας με την Cosco για το Λιμάνι του Πειραιά ως αφετηρία εμπορικών σχέσεων.

Το κύριο θέμα που θα συζητηθεί είναι οι μεταφορές σχετικά με την υποδομή στα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης, σχετικά και με την βελτίωση των σιδηροδρομικών μεταφορών και των δικτύων, και επίσης των αεροδρομίων, όπως αυτό στο Καστέλι. Σε αυτά τα πλαίσια θα συζητηθεί η δημιουργία και εγκατάσταση εμπορευματικών αποθηκών και σταθμών φόρτωσης και εκφόρτωσης σε κοντινή απόσταση από τα λιμάνια, αλλά και σταθμών επεξεργασίας και συναρμολόγησης ψηφιακών συσκευών που θα φέρουν την ένδειξη ότι συναρμολογήθηκαν στην Ελλάδα ή την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι συνομιλίες όπως προαναφέρθηκε περιλαμβάνουν ως θέμα και την διακίνηση ψηφιακών ειδών όπως φορητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές και την συναρμολόγηση τους στην Ελλάδα, και στα πλαίσια αυτά ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί τα εργοστάσια παραγωγής στην Κίνα των εταιριών και .

Σε δεύτερη μοίρα θα συζητηθούν ο και η μεγάλη προσέλευση Κινέζων στην χώρα μας, η παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών στην Ελλάδα, η εξαγωγή στην Κίνα Ελληνικών προϊόντων όπως λάδι, κρασί, φρούτα μακράς διαρκείας, μέλι, ενώ θα συναφθεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και της .

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.