Επιστρέφονται από το Υπουργείο Οικονομικών 71 στρέμματα του Άλσους

Μετά από αρκετές δεκαετίες, επιστρέφονται από το Υπουργείο Οικονομικών 71 στρέμματα του Άλσους που είχαν παραχωρηθεί για διάφορους λόγους. Οι λόγοι αυτοί εξέλειπαν εδώ και πάνω από 50 χρόνια, αλλά η κακή συνεννόηση και αδιαφορία των συναρμόδιων υπηρεσιών  είχαν ως αποτέλεσμα να παραμένουν εγγεγραμμένα στο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Οικονομικών που περνάει στην ΕΤΑΔ και το Υπερταμείο. Μάλιστα υπήρχε και σχετική απόφαση παράδοσης του τότε Υπουργού Οικονομικών αλλά και απάντηση του Υπουργείου Γεωργίας που ζητούσε να προηγηθεί η κατεδάφιση του οικισμού Ελληνορώσων από τον Δήμο, η οποία τελικά συντελέστηκε στην παρούσα δημοτική περίοδο!

Η Δημοτική Αρχή, ενημερώθηκε για την εκκρεμότητα αυτή με την εκπόνηση της διαχειριστικής μελέτης για το Άλσος και ξεκίνησε την προσπάθεια επίλυσης. Λήφθηκε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκίνησε η αλληλογραφία και οι αλλεπάλληλες επαφές με το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και τη Δ/νση Δασών προκειμένου να πεισθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Τελικά με επιμονή ενός και πλέον έτους, η υπόθεση είναι σε τελική ευθεία αφού και οι δύο υπηρεσίες έχουν ορίσει εκπροσώπους για την παράδοση και παραλαβή και εκκρεμεί η υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου. Έστω και με τόση καθυστέρηση λοιπόν, ευελπιστούμε ότι η επιστροφή των 71 στρεμμάτων θα ολοκληρωθεί, βάζοντας τέλος σε μια εκκρεμότητα που θα μπορούσε να εγκυμονεί ανεπιθύμητες εξελίξεις.

 

 

                                     ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.