fbpx
25.8 C
Nea Chalkidona
Δευτέρα, 15/04/2024

  Επίθεση στα γραφεία της Συμπαράταξης του Χ. Τομπούλογλου

  Σήμερα τα ξημερώματα άγνωστοι επιτέθηκαν στα γραφεία της Συμπαράταξης «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών – Η Πόλη της Καρδιάς μας». 

  Οι άγνωστοι, οι οποίοι μάλιστα φορούσαν κουκούλες, έσπασαν το τζάμι του γραφείου επί της οδού Περικλή Χατζηγεωργίου 4 και Κυδωνιών, έγραψαν υβριστικά συνθήματα κατά του επικεφαλής της Συμπαράταξης στον τοίχο και τράπηκαν σε φυγή.

  Η Συμπαράταξη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

  Μια ακόμα μαύρη σελίδα για την δημοκρατική μας πόλη η φασιστικού χαρακτήρα, τρομοκρατική επίθεση από κουκουλοφόρους τραμπούκους στο γραφείο της Συμπαράταξης. Είναι η δεύτερη φορά από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου που καταγράφεται τέτοιου τύπου ενέργεια εις βάρος της Συμπαράταξης, μετά από τα τρικάκια που καθύβριζαν τον Χάρη Τομπούλογλου και πετάχτηκαν, πάλι από κουκουλοφόρους μέσα στη νύχτα, πριν την 25η Μαρτίου.

  Ξημερώματα (γύρω στις 5.30 πμ) της Πέμπτης 4/4/2023 ο επικεφαλής της Συμπαράταξης ενημερώθηκε από περίοικους πως τρεις «άγνωστοι», τους οποίους κατέγραψαν και οι κάμερες του χώρου, έσπασαν την τζαμαρία του γραφείου της Συμπαράταξης, επί της οδού Περικλή Χατζηγεωργίου 4 και Κυδωνιών στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι κουκουλοφόροι, στο πλαίσιο των βανδαλισμών, έγραψαν και υβριστικά συνθήματα εναντίον του Χάρη Τομπούλογλου στους τοίχους. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία στο χώρο για την καταγραφή των βανδαλισμών και στη συνέχεια ο Χάρης Τομπούλογλου κατέθεσε μήνυση εις βάρος των δραστών. Την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης υπήρξε γραπτό απειλητικό σχόλιο στο διαδίκτυο από πατέρα υποψηφίου του συνδυασμού του Δημάρχου Γιάννη Βούρου, ενέργεια που θα ερευνηθεί από τις αρχές εάν και κατά πόσο σχετίζεται με το γεγονός της επίθεσης.

  Θεωρούμε δεδομένο πως όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα καταδικάσουν και πάλι τις τραμπούκικες ενέργειες και τακτικές κάποιων που κρύβονται με κουκούλες.

  Όσον αφορά, δε, τον Δήμαρχο Βούρο οι εκτρωματικές, φασιστικές συμπεριφορές των πραιτοριανών του, των υποψηφίων του συνδυασμού του και των συγγενών τους, που τραμπουκίζουν και απειλούν στο διαδίκτυο και στις γειτονιές όλους εκείνους που έχουν διαφορετική άποψη ή διαμαρτύρονται για το μαύρο χάλι της πόλης και τα υπό διερεύνηση σκάνδαλα εκατομμυρίων στα οποία φέρεται να εμπλέκεται η διοίκηση, ούτε μας τρομάζουν, ούτε μας πτοούν.

  Βούρος και συν αυτώ κλιμακώνουν την επίθεση ενάντια σε αυτόν που αισθάνονται ως απειλή, που τους ξεσκεπάζει και αναπτύσσει δυναμική Νίκης.

  Αρχικά υπήρξαν τα ανώνυμα τρικάκια που σύμφωνα με τον Βούρο ήταν «προεκλογικά φυλλάδια» (πρακτικά δημοτικού συμβουλίου), δίνεται ένα διαρκές ρεσιτάλ συκοφαντίας και φασιστικού οχετού στο διαδίκτυο και τώρα οι Αρχές θα διερευνήσουν αν είχε προαναγγελθεί η τρομοκρατική επίθεση στο γραφείο της Συμπαράταξης και αν σχετίζεται με τις απειλές που δεχθήκαμε από την παράταξη Βούρου.
  Δεν θεωρούμε τυχαίο το γεγονός πως ο Βούρος και η εναπομείνασα παράταξή του ήταν οι μόνοι που δεν συνυπέγραψαν στο Δημοτικό Συμβούλιο το κείμενο καταδίκης για τα «μαύρα» τρικάκια στην 25η Μαρτίου, ουσιαστικά προκρίνοντας και πριμοδοτώντας τις τακτικές παρακράτους οι οποίες κλιμακώνονται.

  Εμείς θα συνεχίσουμε να απαντούμε με δράσεις και παρεμβάσεις. Αυτοί θα συνεχίσουν με απειλές, βία και τρομοκρατία;

  Ανακοινώσεις εξέδωσαν και άλλες παρατάξεις καταδικάζοντας το συμβάν:

  Δύναμη Πολιτών
  Καταδικάζουμε το χτύπημα στα γραφεία της Συμπαράταξης: Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών-Η Πόλη της Καρδιάς μας

  Αγαπητοί συνδημότες, Αγαπητές συνδημότισσες

  Το τοξικό κλίμα που συστηματικά καλλιεργούν τοπικοί πολιτικοί σχηματισμοί αλλά και φερέλπιδες τοπικοί παράγοντες οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε περιστατικά σαν και αυτό με το χτύπημα στα γραφεία της «Συμπαράταξης». Έχουμε γίνει μάρτυρες και άλλων τέτοιων επιθέσεων στο παρελθόν και δυστυχώς αν συνεχιστεί αυτή η ρητορική είναι πιθανόν να υπάρξουν και στο μέλλον. Επιμένουμε ξεκάθαρα πως η μόνη λύση είναι η καθαρή πολιτική αντιπαράθεση, πέρα από προσωπικές και υπόγειες αντιδικίες. Τα καθαρά πολιτικά επιχειρήματα και μόνο, αρκούν για να φανούν οι προθέσεις και οι προσδοκίες κάθε συνδυασμού της πόλης και αυτό πρέπει να γίνει με σεβασμό προς τους πολίτες.

  Ως Δύναμη Πολιτών καταδικάζουμε το χτύπημα αυτό όπως και κάθε άλλο χτύπημα που στόχο έχει την δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας.

  – Γιάννης Τζέλης

  Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο εκλογικό κέντρο της Δημοτικής Παράταξης «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών-Η Πόλη της Καρδιάς μας». Θεωρούμε πως τέτοιες ενέργειες δεν έχουν θέση στη δημοκρατική μας πόλη και η αποδοκιμασία τους είναι αυτονόητη από σύσσωμη την τοπική μας κοινωνία.

  Καταδικάζουμε επίσης κάθε μορφής βία από φασιστοειδή στοιχεία αλλά και κάθε φασιστική εκφορά στον δημόσια διάλογο. Κατακριτέα και η εμφάνιση ψεύτικων προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που στοχοποιούν πρόσωπα και δημοτικές παρατάξεις. Ομοίως κατακριτέα η εκτόξευση λάσπης μέσω ανώνυμων σχολίων. Διαχρονικά κατακριτέα και η πληρωμένη δημοσιογραφία.

  Κατακριτέα ομοίως, κάθε προσπάθεια εξαγοράς συνειδήσεων μέσω διορισμών σε δήμους, και νοσοκομεία ή άλλων ανταλλαγμάτων προς όφελος ιδίων ή συγγενικών προσώπων. Η εποχή που τα πιστοποιητικά κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων είχαν χαρακτήρα διαβατηρίου για ένα καλύτερο μέλλον έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

  Κατακριτέα κάθε προσπάθεια υπονόμευσης και τσαλακώματος χαρακτήρων μέσω διασποράς ψευδών και ανυπόστατων πληροφοριών στα καφέ από τους φιλαδελφάρχες του παρελθόντος.

  Ως ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΗΜΑ γυρίζουμε την πλάτη στο παλιό και σαθρό κατεστημένο. Γυρίζουμε την πλάτη στις παρωχημένες μεθόδους που έχουν επιλέξει οι εκπρόσωποι του χθες. Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό απευθυνόμαστε στους συνδημότες μας και δεσμευόμαστε πως η παράταξη μας θα πορευτεί με πολιτικό πολιτισμό, θέσεις και επιχειρήματα για τα σοβαρά προβλήματα της πόλης.

  Πολιτών Πολιτεία

  Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία» καταδικάζουν απερίφραστα και χωρίς δεύτερες σκέψεις το βανδαλισμό εκλογικού κέντρου δημοτικού συνδυασμού της πόλης μας.

  Τέτοιες αποπροσανατολιστικές ενέργειες δεν συνάδουν με τον πολιτικό πολιτισμό, τη δημοκρατία και το ήπιο προεκλογικό κλίμα που οφείλουμε όλοι μας να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού έως τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

  Ο διχαστικός λόγος, η τοξικότητα και η ένταση δεν έχουν θέση στην πόλη μας.

  Όπως έχουμε κάνει από την πρώτη ημέρα ίδρυσης της παράταξής μας και από την αρχή της θητείας μας ως δημοτική αρχή, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μακριά από ανούσιες, άγονες και επικίνδυνες αντιπαραθέσεις, μένοντας προσηλωμένοι στην ανάδειξη του έργου μας, των θέσεων και των προτάσεών μας, για το σήμερα και το αύριο της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

  Η ομάδα του Καφενείου
  Η ομάδα του Καφενείου
  Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα