Έστησε στον τοίχο τον Κοπελούσο ο Ν. Σερετάκης

Έστησε στον τοίχο τον Κοπελούσο ο Ν. Σερετάκης

Πρωτοφανής ήταν η απόπειρα “φίμωσης” του Κ.Κ.Ε. από τον Αντιπρόεδρο του Χ. Κοπελούσο.

Το εκτός ημερησίας διάταξης θέμα που έφερε ο κ. Ν. Σερετάκης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, εκ μέρους της τοπική οργάνωσης του Κ.Κ.Ε. προκάλεσε ιδιαίτερες αντιδράσεις και προβληματισμό στο σώμα με τις απόψεις να διίστανται. 

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. βρεθήκαμε μάρτυρες μια πρωτοφανούς προσπάθειας “φίμωσης” του Κ.Κ.Ε. από τον Αντιπρόεδρο του Χ. Κοπελούσο. Παρότι το Κ.Κ.Ε. ζήτησε επίσημα να του παραχωρηθεί ο χώρος για εκδήλωση σχετική με το περιβάλλον και την βιωσιμότητα, έλαβε αρνητική απάντηση με την αιτιολογία ότι ο Αντιπρόεδρος έχει ενημερώσει πως ο χώρος δεν διατίθεται για πολιτικές συγκεντρώσεις

Σύμφωνα με το άρθρο 9 του καταστατικού του Π.Π.Ι.Ε.Δ., το οποίο ο κ. Κοπελούσος ενημέρωσε πως πρόκειται να τροποποιηθεί μελλοντικά, πολιτικά κόμματα και παρατάξεις έχουν επίσης την δυνατότητα να κάνουν χρήση του χώρου. Με τη χρήση του παραπάνω άρθρου έχουμε δει στο παρελθόν πάμπολλες εκδηλώσεις να οργανώνονται στο από κομματικές ή άλλες πολιτικές παρατάξεις, συλλόγους και άλλους φορείς.

Μάλιστα, η ίδια η Πολιτών Πολιτεία του κ. Βούρου, που τυχαίνει να είναι και η διοικούσα παράταξη, μόλις πριν μερικούς μήνες χρησιμοποίησε την αίθουσα του Π.Π.Ι.Ε.Δ. για σύγκλιση ολομέλειας μετά το πέρας της οποίας ο κ. Βούρος ανακοίνωσε μάλιστα και την πρόθεση του να διεκδικήσει ξανά το αξίωμα του Δημάρχου στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ωστόσο, ο κ. Κοπελούσος στη διάρκεια της συνεδρίασης διερρήγνυε τα ιμάτια του πως επί Αντιπροεδρίας του ουδέποτε δόθηκε άδεια σε οποιαδήποτε πολιτική παράταξη να χρησιμοποιήσει τους χώρους του Π.Π.Ι.Ε.Δ.

Και τίθεται το ερώτημα:

Η Πολιτών Πολιτεία είναι υπεράνω των υπόλοιπων πολιτικών παρατάξεων;

Ο κ. Σερετάκης με που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε “την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αυθαίρετη αντιδημοκρατική άρνηση παραχώρησης του ΠΠΙΕΔ για εκδήλωση του ΚΚΕ εκ μέρους του Αντιπροέδρου του κ Κοπελούζου. Καταγγελία της ως άκυρης με βάση τον κανονισμό του ΠΠΙΕΔ και ενέργειες για την διασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών Δήμο.”.

Το πήρε 17 υπέρ, 4 κατά, 7 παρών και 4 αποχές. Παράλληλα ο κ. Κοπελούσος βρέθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, καθώς ακόμη και μέλη της διοίκησης εναντιώθηκαν στην “αυθαίρετη” αυτή απόφαση του και δεσμεύτηκε να παρθεί απόφαση για το θέμα από την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Π.Π.Ι.Ε.Δ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.