19.9 C
Nea Chalkidona
Τρίτη, 03/10/2023

  Φιλοζωικός Σύλλογος Ν.Φ. – Ν.Χ.: Ανακοίνωση-αίτημα για τις εγκαταστάσεις λειτουργίας

  Πριν ένα ακριβώς χρόνο ξεκίνησε η αγωνία μας. Κληθήκαμε να ενώσουμε το καταφύγιο που λειτουργούμε εδώ και 17 χρόνια στο Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, μέσα σε λίγες μέρες. Ενώσατε τη φωνή σας με τη δική μας και πετύχαμε να πάρουμε τρίμηνη .

   
  Υπό το κράτος αφόρητης πίεσης, συναινέσαμε να γίνουν τα απαραίτητα ώστε να μεταφερθούμε σε χώρο μικρότερο και ακατάλληλο για τη χρήση που θέλαμε, χώρο που θα δυσκολέψει τη λειτουργία μας, την προσέλευση των εθελοντών και των επισκεπτών και τη συνέχιση του εκπαιδευτικού μας έργου.
   
  Οι υποσχέσεις που είχαμε από τον Δήμο ήταν ότι, ο χώρος θα διαμορφωνόταν με τρόπο που να εξασφαλίζεται πλήρως η ευζωία των φιλοξενουμένων ζώων και σε αυτό τον σωστά διαμορφωμένο χώρο, θα κληθούμε εν τέλει να υποδείξουμε απλά, τι πρέπει να μεταφερθεί και πού να πάει.
  Αντί γι' αυτό, και μετά πολλούς μήνες απραξίας, μάθαμε από δημοσίευμα της ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ότι γίνονται άρον άρον, εργασίες διαμόρφωσης, , και αυτό, χωρίς να ενημερωθούμε, ώστε να βοηθήσουμε με την εμπειρία μας στην καλύτερη εκμετάλλευση ενός δύσκολου και προβληικού χώρου και να αποφευχθούν τα σημαντικά λάθη που ήδη έγιναν.
   

  Θέλουμε να κάνουμε σαφές ότι:

   
  -Δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε οι να μην εξασφαλίζουν ένα minimum συνθηκών ευζωίας των φιλοξενουμένων ζώων,
  – Δεν μπορούμε να δεχθούμε τη σταδιακή μεταφορά των ζώων με σκοπό να χρησιμοποιηθούν τα υπάρχοντα κλουβιά, γιατί η κατάσταση θα γίνει αφόρητη για ζώα και ανθρώπους στο μεταβατικό στάδιο.
  Να σημειωθεί ότι τα υπάρχοντα κλουβιά στεγάζονται με λαμαρίνες και ενώ αυτό είναι ανεκτό στον σκιερό χώρο του Άλσους, στο νέο οικόπεδο που δεν έχει καθόλου δέντρα θα δημιουργήσει περιβάλλον κόλασης στις ψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.
  – Δεν μπορούμε να δεχθούμε τη μεταφορά του καταφυγίου, χωρίς να εξασφαλισθεί ξεχωριστός χώρος για το καταφύγιο των γατών, κάτι το οποίο περιλαμβανόταν στις αρχικές συζητήσεις μίσθωσης, ενώ στη συνέχεια ξεχάστηκε εντελώς.
   
  Τέλος, εξακολουθούμε να διεκδικούμε να επιδιωχθεί με κάθε τρόπο νομοθετική για τη δημιουργία νόμιμου καταφυγίου στο βόρειο τμήμα του Άλσους, κάτι που, όχι μόνο θα διευκόλυνε τη συνέχιση του έργου μας, αλλά θα εμφάνιζε τον Δήμο συμμορφούμενο με την κατά το νόμο υποχρέωση ίδρυσης καταφυγίου, το οποίο μάλιστα θα μπορεί να χρηματοδοτείται.
   
  Εν τέλει ζητάμε ο σεβασμός στο έργο που επιτελούμε εθελοντικά εδώ και 17 χρόνια, να αποδεικνύεται με πράξεις.
   

  Ζητάμε από το Δήμο να συμπαραταχθεί με το αίτημά μας για μόνιμη στέγαση του καταφυγίου στο Άλσος καθώς και να εξασφαλίσει άμεσα σωστές συνθήκες φιλοξενίας των γάτων και των σκύλων του καταφυγίου.

   
  Παρέχουμε εθελοντικά ένα κοινωνικό έργο που οφείλει να το παρέχει ο Δήμος, καταβάλλοντας τεράστιο κόπο, ψυχικό και σωματικό και πολλά χρήματα.
   
  Το ελάχιστο που ζητάμε είναι να μη μας δημιουργούνται εμπόδια.
   
  Καλούμε όλες και όλους όσοι γνωρίζετε το έργο μας να υποστηρίξετε τον αγώνα μας για να συνεχίσουμε να φροντίζουμε τα αδέσπ με την ίδια αγάπη που το κάνουμε εδώ και χρόνια.
   
  Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας
   
  Η ομάδα του Καφενείου
  Η ομάδα του Καφενείου
  Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα