26.2 C
Nea Chalkidona
Δευτέρα, 05/06/2023

  Για τις εργασίες στο 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας

  Παύση των εργασιών για την ανέγερση του 3ου Γυμνασίου- Νέας ς καταγγέλλουν δημοτικοί σύμβουλοι

  Κύριε Δήμαρχε
  Κύριε Αντιδήμαρχε Παιδείας,
  Κυρίες και κύριοι μέλη του Δ.Σ.

  Επισκεφτήκαμε στις 30 Μαρτίου το χώρο ανέγερσης του 3ου Γυμνασίου-3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας. Σκοπός ήταν να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι την πορεία των έργων και το εύρος των εργασιών. Έκπληκτοι διαπιστώσαμε πως όχι μόνο δεν υπάρχει εντατικο εργασιών, ώστε να είναι δυνατή η παράδοση του έργου με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αλλά αντιθέτως, πως υπάρχει παύση εργασιών! Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με αρμόδιους στην ΚΤΥΠ ΑΕ «Κτιριακές Υποδομές » και στην περιφέρεια Αττικής, καθώς το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Περιφέρεια Αττικής, αλλά χωρίς επιτυχία. Οι πληροφορίες μάλιστα που λάβαμε από την Γ΄ΕΛΜΕ μιλούν για έλλειψη χρηματοδότησης και αδυναμία υλοποίησης του έργου σε βαθμό τέτοιο, που να μην είναι εφικτή η χρήση των υπό ανέγερση σχολικών κτιρίων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

  pafsi-ton-ergasion-gia-tin-anegersi-tou-3ou-gymnasiou-3ou-lykeiou-neas-filadelfeias

  Είναι ιδιαίτερο λυπηρό το γεγονός πως δεν ολοκληρώθηκε μέχρι σήμερα ένα έργο, που οι εργασίες ανέγερσης ξεκίνησαν αρχές του 2018. Τα τεράστια κτιριακά προβλήματα του υπάρχοντος σχολικού συγκροτήματος του 3ου Γυμνασίου-3ου Λυκείου, κάνουν τη σχολική ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών ανυπόφορη. Αν προσθέσουμε και την οικονομική επιβάρυνση του Δήμου για την συντήρηση των παλαιών σχολικών κτιρίων η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη.

  Γι' αυτούς τους λόγους ζητούμε

  1. να υπάρξει ενημέρωση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

  2. να κληθούν σε αυτή εκπρόσωποι της ΚΤΥΠ ΑΕ, της Περιφέρειας Αττικής και της Γ΄ ΕΛΜΕ

  3. να υπάρξει έντονη διαμαρτυρία και παράσταση διαμαρτυρίας της Δημοτικής Αρχής και εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων στις αρμόδιες υπηρεσίες

  4. να ενημερωθούν οι βουλευτές του Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών


  Ευτυχία Παπαλουκά
  Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι


  Η απάντηση του δήμου:

  Αυτοψία στον χώρο κατασκευής των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν το 3ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 31 Μαρτίου 2022 ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Τάσο Κωνσταντινίδη, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Σωτήρη Κοσκολέτο, τον Αντιπρόεδρο του ΠΠΙΕΔ & Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Αθλητισμού Χρήστο Κοπελούσο, τον Πρόεδρο της Β' βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Πάρι Βεντήρη και στελέχη της δημοτικής αρχής, προκειμένου να ενημερωθούν εκ νέου από τους εκπροσώπους της εργολαβικής εταιρείας για την πορεία του έργου.

  Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά: «Με ικανοποίηση ακούσαμε σήμερα από την υπεύθυνη μηχανικό του έργου, πως οι εργασίες για την κατασκευή των νέων σχολικών εγκαταστάσεων του 3ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Ν.Φ., τους τελευταίους μήνες προχωρούν κανονικά. Όπως έχω ήδη αναφέρει το 2022 θα είναι η χρονιά που θα ολοκληρωθούν ορισμένα σημαντικά και μεγάλα έργα στο Δήμο μας. Ένα από αυτά τα έργα είναι σε κάθε περίπτωση και το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.

  pafsi-ton-ergasion-gia-tin-anegersi-tou-3ou-gymnasiou-3ou-lykeiou-neas-filadelfeias

  Το προσεχές Φθινόπωρο λοιπόν, θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποδώσουμε σε μαθητές της πόλης μας νέες, σύγχρονες, άρτιες και λειτουργικές σχολικές εγκαταστάσεις, ικανοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο ένα πολυετές αίτημα των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς και των μελών της σχολικής κοινότητας. Παράλληλα, με τις παρεμ της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, υπό την καθοδήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Λύσσανδρου Γεωργαμλή, αλλά και τις πολύτιμες προσπάθειες και ενέργειες των προέδρων και των μελών των σχολικών μας επιτροπών, προσπαθούμε διαρκώς, εντός των πλαισίων των αρμοδιοτήτων και των οικονομικών μας δυνατοτήτων, να αναβαθμίσουμε το επίπεδο των υποδομών των ήδη υπαρχόντων σχολικών συγκροτημάτων σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

  Τόσο μέσω ίδιων πόρων, όσο και μέσω της αξιοποίησης των διαθέσιμων εργαλείων που προσφέρουν τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΥΠ. ΕΣ. (βλ. πρόγραμμα Ανάπτυξης & Αλληλεγγύης των ΟΤΑ – Α. Τρίτσης). Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε καθημερινά την πορεία των συγκεκριμένων εργασιών και να ενημερώνουμε ανά τακτά διαστήματα τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς καθώς και τα μέλη του δημοτικού μας συμβουλίου».

   

  Η ομάδα του Καφενείου
  Η ομάδα του Καφενείου
  Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα