Για τον πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού και τη στάση της Δημοτικής Αρχής

0
27

Την Τετάρτη 17 Μάρτη 2021 στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ήρθε το θέμα  Πολυετής προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού ετών 2022-2025. Θέμα εξαιρετικά σοβαρό δεδομένων των σοβαρών ελλείψεων που υπάρχουν σε μόνιμο προσωπικό αλλά και του γεγονότος ότι αφορά  μια ολόκληρη 5ετία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε το θέμα να αναβληθεί και δε συμμετείχε στη συζήτηση για τους εξής λόγους:
 
1.    Για ένα τόσο σοβαρό θέμα η Δημοτική Αρχή έστειλε την εισήγηση μόλις 50’ πριν τη συνεδρίαση. Πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη μέθοδο της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να περνούν θέματα στα τυφλά.

2.    Ζητήσαμε να είναι παρών το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, καθώς το θέμα άπτεται και της στελέχωσης των υπηρεσιών αλλά και των εργασιακών σχέσεων.

Το θέμα δεν είναι τυπικό, αλλά έχει σοβαρές πολιτικές διαστάσεις.

Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου εσωτερικών επιβεβαιώνει ότι στην ουσία  υλοποιείται η στρατηγική του κεφαλαίου και της Ε.Ε στο ζήτημα των προσλήψεων στους Δήμους και τις Περιφέρειες.
 
Έτσι, παρά το γεγονός ότι η εισήγηση που κατατέθηκε στο παρα 5 ισχυρίζεται ότι έλαβε υπόψη  υπόψη  τις κενές οργανικές θέσεις δημοσίου δικαίου που υπάρχουν στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου και  -τις ανάγκες στελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου με επιπλέον  προσωπικό, στην πραγματικότητα ζητάει την πλήρωση μόνο των θέσεων που προκύπτουν από συνταξιοδοτήσεις.
 
Επιβεβαιώνεται ότι αποτελεί πολιτική της Δημοτικής Αρχής να διευρύνει τις εργολαβίες και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Για παράδειγμα ενώ δεν δρομολογεί την πρόσκληση των 12 μόνιμων εργατών στο πράσινο που έχουν εγκριθεί από  το ΑΣΕΠ δίνει 50.000 για το ξεχορτάριασμα επικαλούμενη την… έλλειψη προσωπικού

Ρωτάμε:

–       ποιες είναι «Οι στρατηγικές προτεραιότητες του φορέα για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του» που ζητάει  εγκύκλιος του Υπουργείου από το Δήμο;

–       Γιατί δε ζητάει έστω την κάλυψη όλων των κενών θέσεων που υπάρχουν ακόμα και σε αυτόν τον πετσοκομμένο ΟΕΥ;

–       πως τοποθετείται ο Δήμος στο αίτημα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων;

–       Σε ποιες υπηρεσίες σκοπεύει η Δημοτική Αρχή να επεκτείνει τους εργολάβους και τους ιδιώτες;

Ζητάμε:

1.    Το θέμα να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο

2.    Η Δημοτική Αρχή  να φέρει   εισήγηση που να καταγράφει αιτιολογημένα ποιες είναι οι κενές οργανικές θέσεις αλλά και ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν στο Δήμο με βάση τις εξελίξεις (λχ πανδημία κτλ)

3.    Να συμμετέχει το σωματείο στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σε κάθε διαδικασία που σχετίζεται με το προσωπικό και τις εργασιακές σχέσεις στο Δήμο

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.