Γλέντι 4 εκατομμυρίων ευρώ στην Νέα Φιλαδέλφεια

andreas-kappos-nea-filadelfeia

Γράφει ο Ανδρέας Κάππος

Δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση Βούρου επιδεικνύει ανικανότητα στη λήψη ορθών πολιτικών αποφάσεων.

Έπειτα από μελέτη που πραγματοποίησε με απευθείας ανάθεση ιδιωτική εταιρία με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης προκύπτει ότι για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης απαιτείται προμήθεια και εγκατάσταση λαμπτήρων LED, έργο που κοστολογεί €3.700.000.

Λαμβάνοντας η αρμόδια υπηρεσία τη σχετική μελέτη που φαίνεται να εκπονείται εδώ και περίπου ένα χρόνο εν αγνοία της ίδιας της υπηρεσίας και αφού διαπίστωσε ορισμένα λάθη στις καταμετρήσεις, διαβεβαίωσε τη διοίκηση πως όλος ο φωτισμός μπορεί να αλλάξει με το 1/4 των χρημάτων αφού οι ίδιοι οι υπάλληλοι μπορούν να κάνουν την τοποθέτηση, ώστε να μην χρειαστεί να δοθεί σε ιδιώτη και να εξοικονομηθεί σημαντικό μέρος των χρημάτων. Ωστόσο η διοίκηση απαξιώνοντας για άλλη μια φορά τις υπηρεσίες του δήμου προτιμάει να συναλλάσσεται με ιδιώτες σε βάρος των πολιτών.

Γεγονός ωστόσο παραμένει πως η υπηρεσία στερείται εξοπλισμού. Γι’ αυτό λοιπόν μήπως θα έπρεπε αντί να δοθεί ένα τέτοιο έργο με ύποπτες διαδικασίες σε ιδιώτη να επενδυθεί ένα μέρος του ποσού που έχει υπολογιστεί για την αναβάθμιση του εξοπλισμού της υπηρεσίας, που θα αποσβεστεί σε βάθος χρόνου και θα μεγιστοποιήσει την απόδοση των εργαζομένων;

ΥΓ: Το σωματείο εργαζομένων του δήμου θα ζητήσει να συζητηθεί το θέμα στη σημερινή του Δ.Σ. και φαίνεται να έχει τη στήριξη όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων συμβούλων πλην της παράταξης του κ. Γρεντζελιά, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στην ανοιχτή ενημέρωση του σωματείου εργαζομένων και καθώς φαίνεται είναι πιθανό να έχει συμπλεύσει με την διοίκηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.