Η επιλογή για τους Αυστριακούς και για το κάπνισμα με τα ιστορικά τους καφενεία

97

Ανατράπηκε στην η ισχύς του αντικαπνιστικού νόμου που θα αφορούσε από 1-η Μαΐου 2018 από τα καφενεία μέχρι και τα και τα κέντρα διασκέδασης σύμφωνα με την τοποθέτηση της ακροδεξιάς του Κόμματος Ελευθερίας του Χάινζ Κρίστιαν-Στράχε ο οποίος έχοντας προσκομίσει το υπόλοιπο για την αυτοδυναμία της τωρινής κυβέρνησης απέσπασε μετά από την διαπραγμάτευσή του την συμφωνία του κυρίως κυβερνώντος κόμματος της πλειοψηφίας.

Χωρίς να τεθεί το θέμα κατ’επέκταση για το δημοψήφισμα που προτάθηκε η πλειοψηφία της κυβερνητικής συμμαχίας πλην του ενός απόντος βουλευτή του Λαϊκού Κόμματος ψήφισε την κατάργηση των διατάξεων του αντικαπνιστικού νόμου που θα περιελάμβαναν τα εστιατόρια και την διασκέδαση του κοινού μετά από τον Μάιο έχοντας ως αντιμέτωπη την αντιπολίτευση η οποία εκδήλωσε αρνητική ψήφο στο σύνολό της.

Ο Αυστριακός πρόεδρος σαν βαρύς καπνιστής υποστήριξε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος εκφράζοντας αντίθετη άποψη από του ηγέτη της ακροδεξιάς που σαν υπέρμαχος της άμεσης δημοκρατίας όπως εκδηλώνεται και φημίζεται δεν την έθεσε προς συζήτηση παρά τις 500.000 και πλέον υπογραφές που το ζητούσαν και την υποθετική αντίθεση του 71% των Αυστριακών.

Έντονες υπήρξαν οι διαφωνίες και σφοδρές οι αντιδράσεις μεταξύ πολλών άλλων και της υπουργού υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος αποκαλώντας την συγκυβέρνηση και το ακροδεξιό κόμμα του Χάινζ Κρίστιαν-Στράχε «αποστάτες» τους οποίους ζητούσαν τον σεβασμό και την αναγνώριση των υπολοίπων.

Τα διαδραματιζόμενα γεγονότα συντάσσουν πλέον οριστικά την μαζί με την Ιαπωνία και έως πρότινος όμως από πέρυσι και την  στην φήμη την οποία διαθέτουν μεταξύ των πολλών Αμερικανών και των άλλων τουριστών που πολύ συχνά αξιολογούν την επιεική νομοθεσία της για το κάπνισμα και στην προβολή της δια μέσω της σχετικής αντιπαράθεσης του κοινού αυτού για τον ίδιο λόγο ενώ ένα μεγάλο μέρος των ιστορικών Αυστριακών καφενείων τα οποία εμπίπτουν στον επιεική αντικαπνιστικό νόμο χαρακτηρίζονται από την παγκόσμια άυλη πολιτιστική κληρονομιά και προστατεύονται με τον ανάλογο τρόπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.