Η ώριμη αγάπη

Αλήθεια, τι είναι αυτό που ισχυροποιεί την πίστη μας ότι αγαπάμε αληθινά το σύντροφό μας όταν αποφασίζουμε να μοιραστούμε τη ζωή μας μαζί του μέσα «στον οίκο» του γάμου; Ένα ερώτημα βασικό που πολλά ζευγάρια θέτουν στον εαυτό τους πριν αποφασίσουν να δεσμευτούν.

Τα που επιβεβαιώνουν αν αγαπάμε πραγματικά το σύντροφό μας και δεν είναι μόνο το πάθος που μας οδηγεί στο γάμο, είναι τα εξής:

  1. Οι σκέψεις μας συγκεντρώνονται περισσότερο στο σύντροφο από τον εαυτό μας. Η ώριμη επιθυμεί να κάνει το αντικείμενο της αγάπης ευτυχισμένο και δεν ενδιαφέρεται απλώς και μόνο για την ατομική ευχαρίστηση και ικανοποίηση.
  2. Εκτιμάμε και θαυμάζουμε αυτόν/ή που «πιστεύουμε» ότι αγαπάμε. Η ώριμη δεν μπορεί να «ανθίσει» αν δεν υπάρχει πραγματική εκτίμηση για το σύντροφό μας και θαυμασμό για ό,τι κάνει.
  3. Θα αντέξει η μας στο τεστ του χρόνου; Αυτό είναι το μόνο «πραγματικό» που θα μας πει πόσο ώριμη είναι η αγάπη μας. Μια παλιά παροιμία λέει: «Μην παντρεύεσαι ποτέ κάποιον αν δεν περάσεις ένα καλοκαίρι κι ένα χειμώνα μαζί του…» Φυσικά δεν εννοεί να συμβιώσουμε με το σύντροφο δύο ή τέσσερις εποχές του έτους. Η παροιμία μετρά τις συναισθηματικές κλίμακες που περνάμε με το σύντροφό μας. Αν έχουμε δηλαδή βιώσει μαζί του μια σειρά συγκινήσεων: αγάπη, πόθο, χαρά, αγωνία, λύπη, φόβο, θυμό, ζήλια, ακόμη και μίσος, ώστε να γνωρίζουμε σε βάθος πώς αισθάνεται ο καθένας από εμάς και στα «δύσκολα» και στα «εύκολα». Αμφίρροπες συναισθηματικές καταστάσεις,, ώστε να μπορεί να λεχθεί ότι γνωριζόμαστε καλά με το σύντροφό μας και ότι αγαπιόμαστε αρκετά ώστε να προχωρήσουμε σε ένα κοινό μέλλον, όπου η σχέση μας δεν θα «λυγίσει» σαν κλαδί στο πρώτο φύσημα του ανέμου. Έτσι, η αγάπη θα είναι αρκετά ισχυρή και ώριμη για να αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και να βοηθήσει κι εμάς και το σύντροφό μας να αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας και να εξελιχθούμε ως χαρακτήρες και ως άνθρωποι. Ο χρόνος της γνωριμίας πριν από το γάμο αντιπροσωπεύει μια συνεχή και δύσκολη πάλη, που ωστόσο φανερώνει για το αν η αγάπη σβήσει μια μέρα ή αν είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον…
  4. Η αληθινή αγάπη ελευθερώνει ενέργεια, ζητά να μοιράζεται. Η αγάπη είναι το αίσθημα του εμείς, που μπορούμε να αποβλέπουμε σε έναν κοινό σκοπό και να κάνουμε κάτι στη ζωή μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.