Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 16/5 (Ρεπορτάζ)

0
86

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/5 η 9η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2018 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου «».

Το συμβούλιο ξεκίνησε σχετικά με το αν θα πρέπει να συζητηθεί πρώτα απ’ όλα το 1ο θέμα ημερήσιας (Έγκριση ψηφίσματος κατοίκων Αγ.Μαρίνας για την ανάγκη απομάκρυνσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας) πριν από οτιδήποτε άλλο, διότι είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος, ο οποίος περίμενε την απόφαση.

Τελικά αποφασίστηκε ότι η διαδικασία θα συνεχίσει κανονικά, οπότε η ψήφισή του θα γίνει κανονικά στην ώρα της, όχι όμως και η συζήτηση.

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του τόνισε ότι ζητάει τον έλεγχο για την ακτινοβολία που εκπέμπει η κεραία, την απομάκρυνση της, καθώς και ότι δεσμεύεται προσωπικά ότι θα απομακρύνει με κάθε τρόπο την κεραία.

Στην συνέχεια ξεκίνησε μια άτυπη συζήτηση για το ένα από τα δυο εκτός ημερησίας θέματα, το οποίο έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος και είχε να κάνει με την μεταστέγαση των υπηρεσιών καθαριότητας που βρίσκονται πίσω από το γήπεδο της ΑΕΚ και η Δικέφαλος ΑΕ θέλει να απομακρύνει.

Ήταν μια κουραστική συζήτηση, η οποία κράτησε μέχρι τις 10:30 το βράδυ, δημιουργώντας καυγάδες, κυρίως μεταξύ του Δημάρχου και του κ. Τομπούλογλου. Μάλιστα ο Δήμαρχος του είπε χαρακτηριστικά να προσέχει αυτά που λέει γιατί «καίει» τις πηγές του, οι οποίοι είναι υπάλληλοι του Δήμου και μάλιστα ότι αυτά που είπε «σηκώνουν» πειθαρχικό υπαλλήλων!

Ακούστηκαν πολλές απόψεις και πολλά σχόλια στην συνέχεια της συζήτησης, που όμως δεν οδήγησαν πουθενά και έτσι περάσαμε επίσημα στα εκτός ημερησίας θέματα.

Το 1ο θέμα εκτός ημερησίας σχετικά με το πρόγραμμα χρηματοδότησης για 2 νέα βρεφονηπιακά τμήματα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το 2ο θέμα εκτός ημερησίας ήταν το ψήφισμα του Δημάρχου που συζητήθηκε προηγουμένως. Τα 3 σημεία ήταν τα εξής: 1) Να αποσυρθεί το εξώδικο, 2) Να γίνει παράταση ενός χρόνου τουλάχιστον ώστε να βρεθεί κάποιο άλλο μέρος για να μπορούν στεγαστούν οι υπηρεσίες και 3)  Δεσμεύεται  ο Δήμος για τη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου πυροπροστασίας.

Τελικά το θέμα ψηφίστηκε Υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ αποδοχή ψήφισε ο κ. Κοπελούζος και ο κ. Πλάτανος, ο οποίος πρότεινε να συζητηθεί σε μία βδομάδα από σήμερα ξανά το θέμα. Κατά ψήφισε ο κ. Ντάτσης και συμφώνησε με την πρόταση του κ. Πλάτανου, επίσης κατά ο κ. Κόντος με την πρόταση να συζητηθεί το θέμα σε ένα νέο συμβούλιο.

Αμέσως μετά περάσαμε στα θέματα ημερησίας διάταξης:

Το 1ο θέμα  η έγκριση ψηφίσματος κατοίκων Αγ.Μαρίνας για την ανάγκη απομάκρυνσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας ψηφίστηκε ομόφωνα.

ΣΣ: Δυστυχώς λόγω της περασμένης ώρας (24:00) δεν καταφέραμε να παραβρεθούμε στην λήψη αποφάσεων των επόμενων θεμάτων

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.