Ιαπωνία: Αυτοματοποιημένες πληρωμές με ηλεκτρονικό έλεγχο ηλικίας για το οινόπνευμα και για τον καπνό

41

Τα ψιλικατζίδικα στην Ιαπωνία επιτρέπεται πλέον να πωλούν καπνό και αλκοόλ μέσω αυτοεξυπηρέτησης με αυτοματοποιημένες πληρωμές, ζητώντας από τους πελάτες να σαρώνουν την ταυτότητά τους ή την κρατική κάρτα My Number Card. Η κρατική κάρτα My Number Card είναι ένα μη υποχρεωτικό δελτίο ταυτότητας που εκδίδεται από την κυβέρνηση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τώρα που έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εργασίες συμμόρφωσης από την Japan Franchise Association, τα μέλη της οποίας περιλαμβάνουν αλυσίδες καταστημάτων ψιλικών.

Ο υπουργός Ψηφιακών Υποθέσεων της Ιαπωνίας Τάρο Κόνο ανακοίνωσε ότι τα ψιλικατζίδικα που έχουν δημιουργηθεί για συμμόρφωση με τους απαιτούμενους κανονισμούς αναγνώρισης μπορούν να αρχίσουν να πουλούν αλκοόλ και καπνό μέσω αυτοματοποιημένων πληρωμών με άμεση ισχύ.

Για να αγοράσουν καπνό και αλκοόλ στο μητρώο αυτοεξόφλησης, οι πελάτες πρέπει να σαρώσουν την ταυτότητά τους ή την κάρτα My Number τους για να αποδείξουν ότι είναι άνω των 20 ετών που είναι το ελάχιστο όριο ηλικίας για αγορά καπνού ή αλκοόλ στην Ιαπωνία.

«Αυτή θα είναι μια ευκαιρία να ζήσετε την ευκολία της My Number Card», είπε ο υπουργός ψηφιακών υποθέσεων της Ιαπωνίας Τάρο Κόνο σχετικά με τους νέους κανονισμούς για τις αυτοματοποιημένες πληρωμές.

ΠΗΓΗTobacco Journal International
Προηγούμενο άρθροΈκοψε την πίτα της η “Δύναμη Πολιτών”
Επόμενο άρθροΑσυντόνιστη και απογοητευτική η πρώτη εκδήλωση του Στέφανου Γατσούλη
Κώστας Κητής
Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπούδασα Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield College, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Εργάστηκα επί εξαετίας ως δημοσιογράφος για το Συνδικάτο Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ελλάδος και Περιπτερούχων-Καπνοπωλών και Μικρών Λιανεμπόρων Νομού Αττικής, δημοσιεύοντας στο κλαδικό περιοδικό «Retail and Tobacco News», και επί παρόντος εργάζομαι ως διερμηνέας Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας με βάση στο Λονδίνο. Κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2016 - Νοεμβρίου 2022 υπήρξα ανταποκριτής της αντικαπνιστικής εκστρατείας από το Λονδίνο για το Συνδικάτο Περιπτερούχων Καπνοπωλών μεταδίδοντας όλες τις πολιτικές ειδήσεις που επηρεάζουν το εμπόριο καπνού και προέρχονται από το αντικαπνιστικό καθεστώς του Λονδίνου. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδινές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.