fbpx
28.3 C
Nea Chalkidona
Κυριακή, 21/07/2024

  Ίλον Μασκ στο BBC: «Είμαι κατά των απαγορεύσεων»

  Συνέντευξη έχοντας διάρκεια άνω της μίας ώρας παραχώρησε ο ιδιοκτήτης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla και του μέσου κοινωνικής δικτύωσης του Twitter Ίλον Μασκ στην δημόσια τηλεόραση της Βρετανίας BBC. 

  Ο δημοσιογράφος του BBC που έκανε την συνέντευξη με τον Ίλον Μασκ δήλωσε ότι τον ρώτησε με μήνυμα γραπτού κειμένου και απαντώντας εκείνος αποδέχτηκε και τον προσκάλεσε την ίδια ημέρα στο διοικητήριο του Twitter στο Σαν Φρανσίκο όπου έγινε η συνέντευξη του BBC με τον Ίλον Μασκ.

  Ο Ίλον Μασκ είναι ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο που αγόρασε την Twitter, Inc. έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Οκτώβριο του 2022 έχοντας καταθέσει την αρχική του προσφορά τον Απρίλιο του 2022. Δήλωσε στο BBC ότι δεν ήταν εύκολο να διοικήσει το Twitter, και ότι ενδεχόμενα λάθη ήταν αναπόφευκτα.

  Δικαιολογώντας τις μαζικές απολύσεις πάνω από των μισών εργαζομένων μέχρι στιγμής του Twitter απαριθμώντας 6000 το 2022 και 1500 τον φετινό Απρίλιο, ο Ίλον Μασκ επεσήμανε ότι δεν στάθηκε δυνατό να κερδοφορήσει η επιχείρησή του από την ζημία που εμφάνιζε όταν την αγόρασε. Είπε ότι το ισοζύγιο εσόδων και εξόδων ήταν τέτοιο ώστε να δινόταν μόνο 4 μήνες εναπομένουσας ζωής του Twitter, και ρώτησε τον δημοσιογράφο του BBC τι θα έκανε στην θέση του, ο οποίος αντιπρότεινε ότι θα έδινε προειδοποιήσεις για κάθε απόλυση. Ο Ίλον Μασκ πρόσθεσε ότι η τωρινή κερδοφορία του Twitter ανέρχεται επιφανειακά.

  Ο Ίλον Μασκ ανέφερε ότι η παραπληροφόρηση αποτέλεσε χαρακτηριστικό του BBC κατά το παρελθόν και όχι μόνο του Twitter και διερωτήθηκε ποιος θα κρίνει πότε αυτή εμφανίζεται. Απαντώντας σε ερώτηση ποια γνώμη έχει για την απαγόρευση της Κινεζικής εφαρμογής Tik-Tok από τα κυβερνητικά στελέχη και τους βουλευτές πολλών χωρών και της Ε.Ε. με την αιτιολόγηση της συλλογής των δεδομένων των χρηστών από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας το οποίο δεν θα χρειαζόταν να ζητήσει άδεια για να τα αποκτήσει, ο Ίλον Μασκ δήλωσε ότι είναι γενικά κατά των απαγορεύσεων αν και κάτι τέτοιο ευνοεί την χρήση του Twitter στην θέση του Tik-Tok.

  Πολλές από τις απαντήσεις του Ίλον Μασκ στον δημοσιογράφο του BBC υπήρξαν μονολεκτικές ή μονοφραστικές και ο διάλογος που διεξήχθη ήταν γενικά φτωχός και ολιγόλογος από την πλευρά του Ίλον Μασκ αλλά όχι και του δημοσιογράφου του BBC ο οποίος εμφανώς προσπαθούσε να συνεννοηθεί.

  Κώστας Κητής
  Κώστας Κητήςhttps://lesxidrachmon.wordpress.com/
  Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπούδασα Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield College, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Εργάστηκα επί εξαετίας ως δημοσιογράφος για το Συνδικάτο Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ελλάδος και Περιπτερούχων-Καπνοπωλών και Μικρών Λιανεμπόρων Νομού Αττικής, δημοσιεύοντας στο κλαδικό περιοδικό «Retail and Tobacco News», και επί παρόντος εργάζομαι ως διερμηνέας Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας με βάση στο Λονδίνο. Κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2016 - Νοεμβρίου 2022 υπήρξα ανταποκριτής της αντικαπνιστικής εκστρατείας από το Λονδίνο για το Συνδικάτο Περιπτερούχων Καπνοπωλών μεταδίδοντας όλες τις πολιτικές ειδήσεις που επηρεάζουν το εμπόριο καπνού και προέρχονται από το αντικαπνιστικό καθεστώς του Λονδίνου. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδινές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα