Ημέρα Μνήμης Εθνικών Ευεργετών

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, Ημέρα Μνήμης Εθνικών Ευεργετών, τιμώντας τους Ηπειρώτες Εθνικούς Ευεργέτες, θα παραστώ στις 11.00′, στην δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών(Μητρόπολη) και στην κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στη συνέχεια στην εκδήλωση της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών, με θέμα: «Έλληνες Ευεργέτες άξιοι της Εθνικής Ευγνωμοσύνης», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών του κεντρικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής, Λεωφ. Μεσογείων 156, Χολαργός (στάση μετρό «Εθνική Άμυνα»), όπου και θα εκφωνήσω λόγο με θέμα τον Ευεργετισμό.

Η ελληνική ψυχή ανά τους αιώνες μεγαλούργησε επιδεικνύοντας δείγματα μεγαλοψυχίας, γενναιοδωρίας, υπερβάσεως του «εγώ», αλτρουισμού και αυτοθυσίας. Αυτές οι υψηλές αξίες και τα ιδανικά του Έλληνα νοηματοδοτούν την ύπαρξή του, συνυφαίνονται στενά με την ταυτότητά του και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής του κληρονομιάς.
Τα παραπάνω στοιχεία τα αναγνωρίζουμε στην των μεγάλων Ελλήνων ευεργετών, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να διαθέσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για τη δημιουργία κοινωφελών έργων, δείχνοντας έμπρακτα την έντονη φιλοπατρία και την ευγνωμοσύνη τους στον Έλληνα – συνάνθρωπο – συμπατριώτη.
Αρκετά από τα έργα αυτά ακόμη και σήμερα δεσπόζουν στον Ελληνικό χώρο αγέρωχα και ευθυτενή, μεταλαμπαδεύοντας τον ψυχικό πλούτο των Ελλήνων ευεργετών, τα ευγενή συναισθήματα αυτών για την ανθρώπινη ψυχή και την αμέριστη αγάπη και γενναιοδωρία τους προς τον Ελληνικό πολιτισμό».
H 30η Σεπτεμβρίου κάθε έτους καθιερώθηκε, με το Π.Δ. 1/2007, ως “Ημέρα Εθνικής Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών”.

Ο φετινός εορτασμός θα γίνει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής στην έδρα της, έχει ως εξής:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ2018
Σημαιοστολισμός τμήματος πόλης (Πλατεία Μητροπόλεως, οδό Μητροπόλεως, πλατεία Συντάγματος),
11.00′. Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών Προεξάρχοντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κυρίου ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β’.
Ομιλία με θέμα: «Οικογένεια Μπενάκη: Ευεργεσία και Κοινωνική Προσφορά», από τον Ιστορικό κύριο Τάσο Σακελλαρόπουλο, υπεύθυνο Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη.
11.45′. Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από:
Εκπροσώπους Ιδρυμάτων, που είτε φέρουν τα ονόματα των Εθνικών μας Ευεργετών, είτε έχουν υποστηριχθεί από αυτούς
Δήμαρχο Αθηναίων.
Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Περιφερειάρχη Αττικής
Εκπρόσωπο Ενόπλων Δυνάμεων
Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων για τα Πολιτικά Κόμματα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
12:30 –14:30′ Εκδήλωση Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών.
Πανηγυρική Εκδήλωση με θέμα: «Έλληνες Ευεργέτες άξιοι της Εθνικής Ευγνωμοσύνης», από την Εταιρία Ελλήνων Ευεργετών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών του κεντρικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής, Λεωφ. Μεσογείων 156, Χολαργός (στάση
μετρό «Εθνική Άμυνα»).
.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΗΠεριφερειάρχης Αττικής ΡέναΔούρου
σας προσκαλεί να παραστείτε στην επιμνημόσυνη δέηση
που θα τελεσθεί στον Καθεδρικό <Ναό Αθηνών τηνΚυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11:00′ τιμώντας την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών
Ακολουθεί κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
Προσέλευση μέχρι 10:45′.

Κωνσταντίνος Κωνής
Αντιπρόεδρος Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.