ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ- ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Υπογράφηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Αριστείδη Βασιλόπουλο το πρωτόκολλο παράδοσης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και παραλαβής από τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, του κτιρίου του πρώην μετεωρολογικού σταθμού και του περιβάλλοντος περιφραγμένου χώρου, εντός του Άλσους.

Πρόκειται για κτίριο που κατασκευάστηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας το έτος 1970, λειτούργησε από την ΕΜΥ, εγκαταλείφθηκε και ο Δήμος ξεκίνησε ενέργειες εδώ και πάνω από ένα χρόνο για να μπορέσει να το αξιοποιήσει, ως κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

Τα επόμενα βήματα αφορούν την ανακαίνιση του κτιρίου και τη μελέτη μετατροπής του σε ένα πρότυπο κέντρο που θα μπορεί να συνεισφέρει στην περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, στην ενημέρωση για την ανάγκη προστασίας και διαφύλαξης του Άλσους, την ανάπτυξη δημιουργικών δραστηριοτήτων και στην επαφή με το δασικό περιβάλλον, τόσο των παιδιών και των εφήβων, αλλά και όλων των πολιτών της ευρύτερης περιοχής μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.