Καταγγελίες για εικονικά τιμολόγια στη 2η Σχολική Επιτροπή

dinami-politon-neas-filadelfeias-neas-chalkidonas

Τιμολόγια για… λιπάσματα, ποντικοφάρμακα και γαλαζόπετρα σε εργασίες των σχολείων

Λιπάσματα, ποντικοφάρμακο, γαλαζόπετρα και άλλα υλικά που δεν έχουν καμιά σχέση με την εκτέλεση εργασιών στα σχολεία της πόλης, περιέχονται στα τιμολόγια που προσκόμισε η του Δήμου!

Το σύνολο των τιμολογίων ανέρχεται στις 5.826,11, είναι σε ποσά κάτω από 500€, εκδόθηκαν η μια ομάδα στις 11/2/2021 και η δεύτερη στις 20/7/2021 και προέρχονται από μια και μόνο εταιρεία με έδρα τη Νέα Ερυθραία και αντικείμενο «Είδη κήπου – Γεωπονικά είδη». Υποτίθεται ότι αφορούν εργασίες, όπως κοπή δένδρων, αποκατάσταση υδρορροών, αποκομιδή άχρηστων υλικών, ζημιές και φθορές στις ταράτσες και εργασίες συντήρησης στα 1ο, 2ο, 3ο Γυμνάσια Ν.Φ., 1ο, 2ο Λύκεια Ν.Φ., Λύκειο Ν.Χ., 1ο, 2ο, 3ο ΕΠΑΛ.

Την σοβαρή αυτή καταγγελία έκανε στην τελευταία του Δημοτικού Συμβουλίου (21/12/2022) ο επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών Γιώργος και αφορά στον της Σχολικής Επιτροπής για την περσινή χρονιά. Τα τιμολόγια αυτά προσκομίστηκαν από τον πρόεδρο της 2ης ΣΧΕΠ Πάρη Βεντήρη με καθυστέρηση 8 μηνών και σύμφωνα με την γραπτή ενημέρωσή του αφορούν «το σύνολο της δαπάνης για και υλικά». Όμως τα τιμολόγια δεν περιέχουν παροχή υπηρεσιών, αλλά μόνο υλικά, τα οποία δεν φαίνονται να έχουν σχέση με τις περιγραφόμενες εργασίες. Σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου της ΣΧ.ΕΠ., τις εργασίες είχε αναλάβει ο αντιπρόεδρος της ΣΧ.ΕΠ. Δ. Τσολακίδης.

Τα ερωτήματα που αναδεικνύονται είναι πολύ σοβαρά και δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από τη του Δήμου:

  • Έγιναν εργασίες και πληρώθηκαν με εικονικά τιμολόγια;
  • Είναι σύμπτωση η επαγγελματική ιδιότητα του κ. Τσολακίδη και το αντικείμενο εργασιών της εταιρείας που εξέδωσε τα τιμολόγια;
  • Μήπως τελικά ο περίφημος και πολυδιαφημισμένος «εθελοντισμός» του κ. Τσολακίδη είναι επ’ αμοιβή;

Σε κάθε περίπτωση είναι απαράδεκτος ο τρόπος λειτουργίας της Σχολικής Επιτροπής και το λιγότερο που περιμένουμε από τη του κ. Βούρου είναι να ζητηθούν οι παραιτήσεις των υπευθύνων.

Δύναμη Πολιτών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.