ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΕ ΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

0
30

 

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Καταπολέμηση Κουνουπιών Κηφισού ποταμού, ρεμάτων και άλλων χώρων.

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος εφαρμόζει και φέτος πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου, στον Κηφισό ποταμό ,στα ρέματα Ποδονίφτη , Γιαμπουρλά όπως και σε οποιονδήποτε άλλον Δημοτικό-Κοινόχρηστο χώρο κριθεί αναγκαίο.

Ενημερωτικά αναφέρουμε πως η οργάνωση της καταπολέμησης των κουνουπιών περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια :

1.Εντοπισμός των εστιών αναπαραγωγής κατά μήκος των ρεμάτων και τοποθέτηση δειγματοληπτικών σταθμών ελέγχου των προνυμφών.

2.Εντοπισμός φρεατίων όμβριων και λοιπών υδατοσυλλογών στη ευρύτερη περιοχή των ρεμάτων.

3.Αποτύπωση – Χαρτογράφηση των δειγματοληπτικών σταθμών σε κατάλληλο υπόβαθρο.

4.Δεκαήμερος έλεγχος των εστιών, καταγραφή της αφθονίας των προνυμφών των κουνουπιών και εφαρμογές προνυμφοκτόνων σκευασμάτων στις εστίες όπου έχει καταγραφεί δραστηριότητα προνυμφών.

5.Έλεγχος αποτελεσματικότητας των ψεκασμών.

Το πρόγραμμα της καταπολέμησης κουνουπιών έχει ξεκινήσει από τις 15/04/2015,

όπου έγιναν και οι πρώτες επεμβάσεις (ψεκασμοί), και στις 4/05/2015 οι δεύτερες.

Εδώ θα πρέπει να ενημερώσουμε πως επεμβάσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών διενεργεί και η Περιφέρεια Αττικής όπως και τον περασμένο χρόνο, με πρώτη επέμβαση την 24/04/2015 και δεύτερη την 12/05/2015.

Τα προγράμματα – επεμβάσεις της καταπολέμησης των κουνουπιών Δήμου και Περιφέρειας γίνονται συντονισμένα ανά δεκαήμερο περίπου στοχεύοντας στην καλλίτερη αποτελεσματικότητα της όχλησης των κουνουπιών αλλά και της προάσπισης της Δημόσιας Υγείας από την εμφάνιση κρουσμάτων όπως της ελονοσίας, του ιού του Δυτικού Νείλου κ.λ.π.

Η μέθοδος καταπολέμησης πού παρουσιάζει την μεγίστη αποτελεσματικότητα και περιβαλλοντική συμβατότητα είναι η προνυμφοκτονία δηλ. η αντιμετώπιση των εντόμων στο στάδιο της προνύμφης με επιλεκτικούς ψεκασμούς υδάτινων επιφανειών –εστιών αναπαραγωγής, μέθοδος που εφαρμόζεται από Δήμο και Περιφέρεια, με κατάλληλα προνυμφοκτόνα εγκεκριμένα σκευάσματα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.