Κάθειρξη 5 ετών στον αντιπρόεδρο της Samsung

Σε κάθειρξη 5 ετών καταδικάστηκε ο αντιπρόεδρος της Samsung και διάδοχος της εταιρείας Λι Τζέι-Γιονγκ από δικαστήριο της Νότιας Κορέας που τον έκρινε ένοχο για με τις κατηγορίες της δωροδοκίας, ψευδορκίας και υπεξαίρεσης, μετά από την θεωρούμενη ως δίκη του αιώνα που έγινε μπροστά σε ακροατήριο 450 ατόμων με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων έξω από το μέγαρο.

Οι συνήγοροι του επισπεύσανε την απόφασή τους να ασκήσουν έφεση για την εκδίκαση της υπόθεσης της κυβερνητικής δωροδοκίας σε αντάλλαγμα για τον μεγαλύτερο έλεγχο της Samsung στο ανώτατο δικαστήριο μέσα στον επόμενο χρόνο, ωστόσο ο κ. Τζέι-Γιονκ αρνήθηκε ότι κατέθεσε τα χρηματικό ποσό των 38 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία είπε ότι δεν πληρώθηκαν εν γνώσει του, ενώ ακόμα ότι είχαν ζητηθεί.

Η κυβερνητική που αφορούσε την συγχώνευση δύο εταιρειών της Samsung από την οποία ο αντιπρόεδρος της επιδίωκε να ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο ήταν πιθανώς υπόλογη για τον μετασχηματισμό των κανόνων υπό των οποίων θα λάμβανε χώρα.

Ο κ. Τζέι-Γιονγκ είναι ο αντιπρόεδρος της μεγαλύτερης Νοτιοκορεατικής εταιρίας Samsung η οποία κατέχει το 20% της χρηματιστηριακής αξίας, και του προέδρου της Λι Κουν-Χι ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή το 2014 από την οποία πάσχει ακόμα. Η εταιρία του θριάμβευσε το τελευταίο διάστημα υπερβαίνοντας την πρωτοκαθεδρία της Apple Computer Inc ως εταιρεία παρασκευής ψηφιακών ειδών και ξεπερνώντας την Intel στον τομέα της παραγωγής ψηφιακών πινάκων σιλικόνης που περιέχονται σε αυτά. Ωστόσο η φήμη της εταιρίας του όσο και η δυνατότητα κατάρτισης μελλοντικών στρατηγικών ανάπτυξης τίθενται υπό αμφισβήτηση όπως και η διαδοχή του σε αυτήν.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.