Κορονοϊός: Νέο τετραψήφιο τηλέφωνο του ΕΟΔΥ στην Ελλάδα

204

Τη λειτουργία τετραψήφιου αριθμού από τον Εθνικό Οργανιμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον κορονοϊό, τη νόσο COVID-19, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μιλώντας σε έκτακτη εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας τετραψήφιου αριθμού για την ενημέρωση των πολιτών.

Όπως είπε ο κ. Αρκουμανέας, ενδεχομένως ακόμη και το Σάββατο το πρωί (07-03-2020) θα δοθεί σε χρήση για το κοινό τετραψήφιο νούμερο, το οποίο θα ανακοινωθεί άμεσα από το Υπουργείο Υγείας. Στον αριθμό αυτό, άνθρωποι που έχουν και έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό ή έχουν την υποψία ότι μπορεί να έχουν προσβληθεί από ασθενή της νόσου, θα μπορούν να λάβουν οδηγίες. Οι επιστήμονες του θα δίνουν τις απαραίτητες και την υπεύθυνη ενημέρωση, είτε να απευθύνονται στον οικογενειακό γιατρό τους, είτε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, εάν έχουν σοβαρά συμπτώματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, μέχρι σήμερα έχουν ιχνηλατηθεί 1.500 άτομα που αποτελούν επαφές ή στενές επαφές των 45 μέχρι σήμερα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ έχουν προκύψει μέχρι σήμερα 800 υπό δείγματα, τα οποία έχουν αποσταλεί στα εργαστήρια του Ινστιτούτου Παστέρ και του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.