Ξέσπασε η Ε.Ε. εναντίον της Google με πρόστιμο 2,4 δις

Σε που έδωσε σήμερα το μεσημέρι στις Βρυξέλλες, η επίτροπος της σε θέματα ανταγωνισμού Μαργκαρέτ Βεστάγκερ, ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου ύψους 2,4 δις στην Google σχετικά με εγκαλούμενη υπονόμευση του αντιμονοπωλιακού ανταγωνισμού στα αποτελέσματα αναζήτησης «Google Αγορές».

Η κ. Βέσταγκερ χαρακτήρισε «παράνομες» τις ενέργειες του κολοσσού αναζήτησης επικρίνοντας τον για την προτίμησή του στις συνεργαζόμενες εταιρείες εις βάρος του αντιμονοπωλιακού ανταγωνισμού που θα ήταν πιο ωφέλιμος καθώς και για τις υπόλοιπες και αποσαφήνισε πως κάτι τέτοιο αντίκειται στους νόμους που θέτει η για τον ανταγωνισμό.

Η προθεσμία που δόθηκε στην Google για να πληρώσει το στην είναι 90 ημέρες. Η κ. Βέσταγκερ δήλωσε ότι έως τότε όπως και από μετά θα υπάρξει στενή παρακολούθηση της Google από την Ε.Ε, και δύναται επίσης επιβολή πρόσθετου προστίμου στην μητρική της Alphabet έως το 5% των εσόδων της σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Η Google εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στην δικαιοσύνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.