Για τις 20 Ιανουαρίου είναι προγραμισμένη στην Βουλή των Κοινοτήτων του χρόνου στο Λοίνο, η επί του προτεινόμενου νομοσχεδίου που θα προβλέπει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα από το Βρετανικό Μουσείο, με τις απαραίτητες αναθεωρήσεις του νόμου περί μουσείων που ισχύει στην Μεγάλη Βρετανία και προλήψεις για την έκθεση σε και ειδικούς.

Το νομοσχέδιο προτάθηκε το περασμένο καλοκαίρι στις 12 Ιουλίου από διακομματική επτά Άγγλων βουλευτών και δεν αριθμεί παρά τέσσερις αραιό-γραμμένες σελίδες. Η πρώτη του ανάγνωση είχε διεξαχθεί τότε, και κατά και την πρότασή του χωρίς καμία διαβούλευση. Η ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη μετά την τρίτη ανάγνωση η ημερομηνία της οποίας θα καθοριστεί μετά τις 20/1, οπότε και το νομοσχέδιο θα αποσταλεί για πανομοιότυπη διαδικασία στην άνω Βουλή (των Λόρδων).

Διαβάστε το κείμενο του νομοσχεδίου στα αγγλικά: (http://www.publications.parliament.uk/pa/bills/cbill/2016-2017/0048/17048.pdf)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.