Μεταβιβάστηκαν στο Χ.Α. οι μετοχές ΟΛΠ στην Cosco

Γράφει ο Κώστας Κητής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η τελική μεταβίβαση του 51% των μετοχών του στην κινεζική όπως προέβλεπαν οι νομοθετικές διατάξεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα στην Βουλή.

Πουλήθηκαν συνολικά 12 και τρία τέταρτα εκατομμύρια μετοχές στην τιμή των 22 € την καθεμία, αντιστοιχώντας στο ποσό των 280,5 εκατομμυρίων € συνολικής συναλλαγής με το δημόσιο.

Η θα καταβάλλει πρόσθετο ποσό 88 εκατομμυρίων € για να αποκτήσει το υπόλοιπο 16% του που της αντιστοιχεί σύμφωνα με την συμφωνία που υπέγραψε και νομοθέτησε η κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση των επενδύσεών της στο Λιμάνι του Πειραιά που εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στο ποσό των 600 εκατομμυρίων €, έχοντας ως κατώτατο συμφωνημένο όριο με την κυβέρνηση τα 350 εκατομμύρια €, οπότε και θα κατέχει το 67% του ΟΛΠ σε αναμονή περιόδου πέντε ετών, καθώς η συνολική συμφωνία εκτιμάται στα 1,5 δις €.

Ο κ. Γουάν Μιν δήλωσε ότι, «Θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις στο Λιμάνι του Πειραιά, θα βελτιώσουμε τη διεθνή θέση του λιμανιού με στόχο να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Δείτε την τελετή της αγοραπωλησίας στο βίντεο:

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.