fbpx
33 C
Nea Chalkidona
Παρασκευή, 19/07/2024

  Mωβ «κάδοι» ανακύκλωσης για πρώτη φορά στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

  Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας συνεχίζει να δίνει μεγάλο βάρος στις δράσεις πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων, στην διαλογή στην πηγή και στις πολιτικές ανακύκλωσης.

  Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας το 2020, καφέ κάδοι (βιοαποβλήτων).

  Συνολικά έχουν τοποθετηθεί έως σήμερα 583 κάδοι σε όλη την πόλη, αριθμός περίπου ίδιος με των μπλε κάδων ανακύκλωσης.

  Από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο Δήμος συμμετέχει επίσης στο πρόγραμμα του ΕΔΣΝΑ τοποθετώντας δύο (2) «σπιτάκια» ανταποδοτικής ανακύκλωσης, στα οποία μπορούμε να απορρίπτουμε μέταλλο, πλαστικό, χαρτί και γυαλί. Τα πολυκέντρα έχουν τοποθετηθεί επί των οδών Βρυούλων & Ν. Τρυπιά στη Νέα Φιλαδέλφεια και επί των οδών Αχαρνών & Μακρυγιάννη στη Νέα Χαλκηδόνα.

  Ενώ την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε η τοποθέτηση καλαίσθητων «κάδων» συλλογής ρούχων και υποδημάτων, σε συνεργασία με την εταιρεία RECYCOM.

  Πρόκειται για «κάδους» μωβ χρώματος στους οποίους οι δημότες θα μπορούν να αφήνουν παλαιά ρούχα, παλαιά ζεύγη υποδημάτων, λευκά είδη και αξεσουάρ (τσάντες, ζώνες κλπ), τα οποία μετέπειτα θα οδηγούνται στην ανακύκλωση.

  Πως χρησιμοποιούνται οι “Μώβ κάδοι” ανακύκλωσης:

  • Τοποθετήστε τα ρούχα, παπούτσια ή άλλα υφασμάτινα προϊόντα σε μια καθαρή τσάντα
  • Βεβαιωθείτε ότι η χειρολαβή είναι τραβηγμένη μέχρι κάτω και τοποθετήστε την τσάντα σας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο
  • Σπρώξτε το χερούλι προς τα πάνω και βεβαιωθείτε ότι η τσάντα βρίσκεται μέσα στον κάδο.

  Μετά από την διαλογή, τα καλύτερα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

  Περαιτέρω ο ρουχισμός διατίθεται για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι φυσικές καταστροφές. Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση.

  Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

  Οι πρώτοι 20 «κάδοι» τοποθετήθηκαν ήδη στις γειτονιές της πόλης μας, ξεκινώντας από την πλατεία Μιαούλη της συνοικίας των Απομάχων της Νέας Φιλαδέλφειας, και τις οδούς Σολωμού και Πεταλά στο Μ. Κουκλάκι της Νέας Χαλκηδόνας. Το δίκτυο θα επεκταθεί τις επόμενες μέρες με 10 ακόμη «κάδους», ώστε να καλυφθεί το σύνολο του Δήμου, όπως προβλέπεται και από τη σχετική σύμβαση (τα ακριβή σημεία έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, www.dimosfx.gr).

  Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά: «Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και με την Διεύθυνση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού εστιάσαμε στη διεύρυνση των δράσεων του Δήμου μας, όσον αφορά την ανακύκλωση. Αλλάζουμε έτσι σταδιακά τις συνήθειές μας ως κοινωνία, προστατεύουμε το περιβάλλον και παράλληλα εξοικονομούμε χρήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περισσότερα έργα κοινής ωφέλειας. Είμαστε ακόμη στη μέση της διαδρομής. Ακολουθούν τα πράσινα σημεία, οι γωνιές ανακύκλωσης κοκ. Βήματα απαραίτητα, για έναν σύγχρονο, πράσινο και καθαρό Δήμο».

  Η ομάδα του Καφενείου
  Η ομάδα του Καφενείου
  Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα