Να ξεκαθαρίσει η Δημοτική Αρχή και όλες οι δυνάμεις τι σχεδιάζουν για το συγκρότημα των πρώην ΚΑΤΕΕ

0
40

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει θέσει με πολύ συγκεκριμένο τρόπο την ανησυχία της για και σχέδια που εξυφαίνονται για το πρώην συγκρότημα των ΚΑΤΕΕ, δίπλα στην πρώην Ρενό, ιδιαίτερα στον ορίζοντα της μετεγκατάστασης του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου.

Συγκεκριμένα η Λαϊκή Συσπείρωση έχει σημειώσει ότι διάφορες προτάσεις που ακούγονται αριστερά και δεξιά δεν λαμβάνουν καν υπόψη ότι στο χώρο θα συνεχίσουν να υπάρχουν 2 ημερήσια και ένα εσπερινό ΕΠΑΛ όπου φοιτούν πάνω από 700 μαθήτριες και μαθητές, οι οποίοι πρέπει να σταματήσουν να αντιμετωπίζονται ως ενός κατώτερου θεού από τις  κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές.
Για παράδειγμα ο κ. Βασιλόπουλος και άλλοι εκπρόσωποι της σημερινής δημοτικής αρχής πριν λίγα χρόνια είχαν προτείνει την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ στο χώρο αυτό, ενώ έχουν ακουστεί προτάσεις από τον κ Γρετζελιά  για αλλαγή της χρήσης του χώρου με την οικοδόμηση ποδοσφαιρικού γηπέδου, κλειστού γυμναστηρίου, κλειστού θεάτρου, πάρκινγκ και ότι άλλο εκτός από σχολεία.
Η ανησυχία μας αυτή επιτείνεται από τα πρόσφατα Δελτία Τύπου του Δήμου και δημοσιεύσεις στο ανεπίσημο ηλεκτρονικό όργανο της Δημοτικής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου φαίνεται ότι προσχωρούν στις θέσεις για αλλαγή χρήσης στο συγκεκριμένο χώρο.
 
Συγκεκριμένα στο 1ο δελτίο τύπου που εκδώθηκε από το Δήμο στις 28/3 για τη συνάντηση με τις ΚΤΥΠ αναφέρεται σχετικά με τα ΕΠΑΛ ότι “πρόκειται να διερευνηθεί η μακροχρόνια λύση στα κτιριακά προβλήματα με τη μετεγκατάσταση ή την κατασκευή νέων κτιρίων. Συζητήθηκε η κατασκευή αθλητικών χώρων για την αναβάθμιση συνολικά της περιοχής.
Την επόμενη μέρα δημοσιεύεται νέα εκδοχή του δελτίου τύπου όπου αναγράφεται “πρόκειται να δρομολογηθεί η κατασκευή νέων κτιρίων με χρηματοδότηση από το επόμενο ΕΣΠΑ. Συζητήθηκε η κατασκευή αθλητικών χώρων για την αναβάθμιση συνολικά της περιοχής.”  Σημειώνουμε ότι το επόμενο ΕΣΠΑ αφορά στην περίοδο 2021-2027…
Αμέσως μετά, στις 30/3, δημοσίευση του “Πολίτη” αναφέρει ότι “υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός χρήσεων για τις εγκαταστάσεις που θα εκκενωθούν.” παραπέμποντας μάλιστα στη 2η Σχολική Επιτροπή.
 
Ρωτάμε: Ποιός είναι αυτός ο συνολικός σχεδιασμός; Πότε και που συζητήθηκε και αποφασίστηκε; 
Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά ξανά να υπάρξει μια ξεκάθαρη τοποθέτηση για την προοπτική του σχολικού συγκροτήματος των πρώην ΚΑΤΕΕ: Ότι προϋπόθεση για καθε άλλη παρέμβαση σε αυτό το χώρο, που είναι φανερό ότι προσεκλύει το ενδιαφέρον γιατί αποτελει “φιλέτο”,   είναι η κάλυψη των σύγχρονων αναγκών σχολικής στέγης, των ΕΠΑΛ αλλά και άλλων αναγκών που υπάρχουν (λχ δεν υπάρχει κανένα ειδικό σχολείο στο δήμο μας).

Η Λαϊκή Συσπείρωση απορρίπτει κάθε σχέδιο για συρρίκνωση ή απομάκρυνση των ΕΠΑΛ, κάθε σκέψη για παράδοση του χώρου με οποιοδήποτε τρόπο στην επιχειρηματική δράση.

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.