Νέα μείωση και απαλλαγές στα δημοτικά τέλη

0
57

Δεύτερη μείωση τελών μέσα σε τέσσερα χρόνια και νέες απαλλαγές με κοινωνικά κριτήρια ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής.

Η πολιτική τελών είναι ένας μοχλός κοινωνικής παρέμβασης που διαθέτει ο Δήμος. Η Δημοτική Αρχή εξαντλεί τα περιθώρια του θεσμικού πλαισίου, ώστε να συγκρατεί όσο το δυνατό χαμηλότερη την επιβάρυνση στα νοικοκυριά και να εισπράττει σχεδόν τα μισά από τα αναγκαία έσοδα για τον ηλεκτροφωτισμό και την καθαριότητα από τις επιχειρήσεις επιβάλλοντας την μεγαλύτερη δυνατή χρέωση σε Τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Έτσι πλέον ο συντελεστής τελών για τις κατοικίες διαμορφώνεται στο 1,33 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο έναντι 1,45 που ήταν το 2014 ενώ η μείωση αφορά αναλογικά όλες τις κατηγορίες χρεώσεων (επαγγελματίες, επιχειρήσεις κλπ). Παράλληλα προστέθηκαν νέες κατηγορίες κοινωνικών απαλλαγών. Συνολικά οι απαλλαγές και οι μειώσεις στα δημοτικά τέλη αφορούν απόρους, άτομα με αναπηρία, πολύτεκνους και τρίτεκνους, μονογονεικές οικογένειες, μακροχρόνια άνεργους, μακροχρόνια άνεργα ζευγάρια και σε άτομα που λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Επισυνάπτεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τις αναλυτικές χρεώσεις και απαλλαγές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.