Ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Ν. Φ. – Ν. Χ. για το 2015

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/07 στην (άδεια) αίθουσα του η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2015, εν απουσία πολλών δημοτικών συμβούλων, κυρίως της αντιπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος Ν. Φ. – Ν. Χ. κ. Α. Βασιλόπουλος στην εισήγηση του ανέφερε το έργο της Δημοτικής Αρχής ως προς τους τομείς της καθαριότητας, της εκπαίδευσης, των τεχνικών έργων, του πολιτισμού και των οικονομικών.

Παρακολουθήστε την ομιλία του:

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ζούμε μαζί” κ. Α. Κόντος, ο οποίος ήταν ο μοναδικός επικεφαλής δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης παρών, έπειτα από την κατεπείγουσα αποχώρηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ένωσης Δημοτών” κ. Λ. Γεωργαμλή.

DSC_1028

Ο κ. Κόντος αναφέρθηκε επιγραμματικά στον απολογισμό της διοίκησης, καταλήγοντας πως “υπάρχουν και θετικά και αρνητικά” τα οποία ανέφερε εν συντομία, τονίζοντας πως ο ίδιος και η παράταξη του είναι στη διάθεση της δημοτικής αρχής για συλλογική δράση.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ν. Σιώρης, ο οποίος απέδωσε ευθύνες στον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γ. Πάνο για την υποβάθμιση των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και ακολούθησε διαπληκτισμός μεταξύ του κ. Σιώρη και του κ. Βασιλόπουλου σχετικά με την λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου κατά την προηγούμενη και την τωρινή διοίκηση. Μετά από αυτό σταμάτησε την ομιλία του και αποχώρησε.

Στην συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κ. Ντάτσης επισήμανε μερικά σημεία στα οποία υστερεί το έργο της δημοτικής αρχής, όπως για παράδειγμα η θέσπιση κανόνων δεοντολογίας, το θέμα της Α.Ε.Κ. και του γηπέδου, στην δημιουργία υποδομών για στήριξη τω επιχειρήσεων κ.α.

Τον λόγο μετά πήρε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χ. Κοπελούσος, ο οποίος στην προσπάθεια του να υποβαθμίσει το έργο της δημοτικής αρχής αναλώθηκε σε ανακρίβειες τις οποίες του επισήμαναν στην συνέχεια οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και ο Δήμαρχος.

DSC_1030

Έπειτα ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου κ. Ν. Ανανιάδης στην ομιλία του τόνισε το έργο της διοίκησης στην καθαριότητα, αναφέροντας τις έως τώρα ενέργειες και τα σχέδια που έχει για την συνέχεια πάνω στους τομείς αυτούς.

Παρακολουθήστε την εισήγηση του:

Μετά η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Χ. Ρόκκου ανέφερε πως προσπαθήσανε να κάνουνε ότι καλύτερο μπορούσαν με τις γνώσεις που έχουν και χωρίς τις εμπειρίες των προηγούμενων διοικήσεων και βρέθηκαν αντιμέτωποι με υπαλλήλους ανίκανους να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους.

Παρακολουθήστε παρακάτω την ομιλία της:

Συνεχίζοντας, τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Γ. Καλαμπόκης, ο οποίος επισήμανε για πολλοστή φορά ότι ο “Κένταυρος” ήταν 100% παράνομος και επιπλέον σχολίασε πως “εάν ήμασταν δήμος της Ελβετίας θα είχαμε και το κατάλληλο προσωπικό και τον κατάλληλο εξοπλισμό”.

Παρακολουθήστε την σχετική ομιλία:

Έπειτα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μ. Λάλος – Αναγνώστου αναφέρθηκε στο λόγο του στην πρόοδο των οικονομικών του δήμου συγκριτικά με το έτος 2014.

Στην ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γ. Πάνος αναφερόμενος σε σχόλιο του κ. Ντάτση περί πολιτικών επιλογών και “εγκατάλειψης του πλοίου” τόνισε πώς “δεν υπάρχει παρθενογένεση” και “όλοι κρινόμαστε για τις πολιτικές μας επιλογές” , ενώ επισήμανε πως η άδεια αίθουσα και η απουσία των δημοτικών συμβούλων ήταν αδικαιολόγητη.

σ.σ. : Όσον αφορά την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και ο ίδιος ο πρόεδρος και το γραφείο του, καθότι η ενημέρωση για τις ημερομηνίες και τα θέματα των συνεδριάσιων είναι ελλειπής.

Τέλος, ο Δήμαρχος στην δευτερολογία του απαντώντας σε σχόλια του κ. Σιώρη σχετικά με την λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου, ανέφερε πως ο δήμος ακόμη χρωστάει χρήματα σε σούπερ μάρκετ από δωροεπιταγές που είχαν δοθεί από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Ν. Χαλκηδόνας. Τέλος, απάντησε σε μια σειρά θεμάτων τόσο για το άλσος όσο και το γήπεδο της Α.Ε.Κ. ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο Πάρκο και την οικία Σουβατζόγλου και στα προβλήματα που υπάρχουν στην εκμετάλλευση τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στην αίθουσα ήταν ο πρόεδρος του φυσιολατρικού συλλόγου “Όαση” κ. Ι. Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών κ. Μ. Χήτος και ο πρόεδρος του συνδέσμου μικρασιατών κ. Χ. Τριανταφύλλου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.