106 χρόνια μετά την έναρξη της συστηματικής εθνικής εκκαθάρισης του αρμενικού πληθυσμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1915-1923), 1,5 εκατομμύριο ψυχές σφαγιασθέντων δικαιώθηκαν από τα χείλη του κ. Μπάιντεν το Σάββατο, καθώς για ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε στο γεγονός ως “γενοκτονία”.

Συγκεκριμένα, ο πλανητάρχης σε δήλωση του το Σάββατο 24 Απριλίου, ανήμερα της επετείου της γενοκτονίας, ανέφερε πως οι σφαγές των Αρμενίων που έγιναν το 1915 αποτελούν “γενοκτονία” και οι Αμερικανοί τιμούν την μνήμη των χαμένων Αρμενίων. «Ο αμερικανικός λαός τιμά όλους εκείνους τους Αρμενίους που χάθηκαν στη Γενοκτονία που άρχισε πριν 106 έτη», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μάλιστα, η αναγνώριση αυτή της γενοκτονίας ήταν μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Προέδρου, η οποία φαίνεται να εκπληρώθηκε ολοκληρώνοντας μια σειρά από νομοθετικές διαδικασίες που είχαν “κολλήσει”, αφού ο τέως πρόεδρος δεν ήθελε να επικυρώσει.

Το γεγονός αυτό ήταν μια πολύ σημαντική κίνηση για την δικαίωση του Αρμένικου λαού και ίσως αποτελέσει εφαλτήριο για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων, της οποίας η επέτειος είναι σε λιγότερο από ένα μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.