fbpx
12.4 C
Nea Chalkidona
Πέμπτη, 12/12/2024

    Τεχνητά «αδικήματα» επινοούν κυβερνήσεις πολιτισμένων χωρών για τους πολίτες

    Οι κυβερνήσεις της Βρετανίας, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας έχουν επανειλημμένα αναφέρει ότι θα «καταστήσουν αδίκημα» για τους πολίτες τους να εκτελούν καλοπροαίρετες δραστηριότητες ως μέρος της καθημερινής ζωής. Δήλωσαν συγκεκριμένα ότι θα «καταστήσουν αδίκημα» για οποιονδήποτε να καπνίζει σε εσωτερικούς χώρους ή ότι από μια συγκεκριμένη ημερομηνία ενός παρόμοιου νόμου μαϊμού που ονομάζεται απαγόρευση του καπνίσματος που πέρασε ότι «θα είναι αδίκημα» να το πράξουν ή ότι «θα καταστήσουμε αδίκημα» την πώληση καπνού σε οποιονδήποτε γεννήθηκε το 2009 ή αργότερα.

    Στην πραγματικότητα, αυτές οι ενέργειες ως συνήθεις καθημερινές συναλλασσόμενες δραστηριότητες δεν αποτελούν αδικήματα για οποιονδήποτε που θα το είχε επικαλεστεί. Δεν πρόκειται για πραγματικά ή οργανικά αδικήματα. Ως άλλο γεγονός, εάν αυτές οι καλοπροαίρετες δραστηριότητες τιμωρούνται από τις αρχές χειραγωγώντας το περιεχόμενο του νόμου από την πλευρά των πολιτικών που έχουν τον έλεγχό του, αυτό είναι πραγματικό αδίκημα και όχι φανταστικό ή υποθετικό, διότι η εκφορά του στρέφεται εναντίον εκείνων που δεν ευθύνονται. Και έτσι επειδή αποσπά την προσοχή των αρχών και την κατευθύνει ενάντια σε καλοπροαίρετες καθημερινές δραστηριότητες που δεν έχουν συνέπειες να εκτελούνται από τους πολίτες που συναλλάσσονται μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα δεν αποφέρει εφαρμογή της λογικής, αλλά την νομιμοποίηση και θέσπιση της επιθετικότητας από τις αρχές χρησιμοποιώντας το νόμο και χειραγωγώντας το κοινωνικά αποδεκτό περιεχόμενό του ως μέσο για να γίνει αυτό. Είναι τόσο όσο ακούγεται ανεύθυνο να χειρίζεσαι την τιμωρία του νόμου εξασκώντας αυθαίρετες επιλογές που ανήκουν σε ένα άτομο. Είναι πιθανό ένα άτομο να είναι θύμα των πράξεων κάποιου άλλου, αλλά σε αυτή την περίπτωση το εν λόγω άτομο γράφει αυτό που επιλέγει στον ίδιο τον νόμο.

    Μια κυβέρνηση που εφευρίσκει «αδικήματα» για να υπηρετήσει τον πολίτη που θα έπρεπε να είναι ο σκοπός της, πολύ περισσότερο από αυτό τους δείχνει την πόρτα στην τιμωρία του νόμου περισσότερο από την απονομή της δικαιοσύνης στον πολίτη, κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει σε κανέναν μεμονωμένα από αυτούς. Κάθε επίθεση ή σκοπός επίθεσης σε πολίτες με τις αρχές από την κυβέρνηση να εκμεταλλεύεται το κοινοβούλιο για να διαστρεβλώσει το περιεχόμενο και το αντικείμενο του νόμου για την άσκηση των δικαιωμάτων τους είναι απολύτως απαράδεκτα και συμβαίνουν όπου υπάρχουν άλλα καθεστώτα, εάν πρόκειται να υπάρξει ένα αντικαπνιστικό καθεστώς που βρίσκεται στο Λονδίνο ή την Καμπέρα. Αυτό που αποτελεί το πραγματικό αδίκημα είναι η τιμωρία αθώων ανθρώπων για τις αθώες ενέργειες τους είτε μέσω φυλάκισης είτε οικονομικά μέσω προστίμου που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της προσωπικής τους περιουσίας.

    Σε απάντηση στον ισχυρισμό της κυβέρνησης για «αδίκημα» στις καθημερινές δραστηριότητες των πολιτών της, είναι αδίκημα για όσους βρίσκονται στην εξουσία με έλεγχο του περιεχομένου του νόμου να το πράξουν. Αυτό που ισχυρίζονται ότι θα «καταστήσουν αδίκημα» δεν είναι πραγματικό αδίκημα αλλά φανταστικό. Με άλλα λόγια, επίσης υποθετικό, και η υπόθεση διατυπώνεται γραπτώς όταν αυτή είναι γραμμένη στο νόμο, έναν θεσμό που ανήκει στην κοινωνία και καθορίζει το πνεύμα, το περιεχόμενο και τη στάση του. Και δεν είναι αδίκημα να κάνεις αυτό που θα γίνει αδίκημα από την κυβέρνηση, κυρίως επειδή δεν αποφέρει κανένα θύμα. Δεν είναι λάθος ή επιθετικό ή εναντίον οποιουδήποτε άλλου ή των υπολοίπων κανείς να κάνει τα πράγματα που η κυβέρνηση αφιερώνει χρόνο, προσπάθεια και ενέργεια και σπαταλά χρήματα και χρόνο για να καταστήσει αδίκημα χωρίς να το αποτελεί.

    Αυτό που είναι αδίκημα είναι η τιμωρία αθώων ανθρώπων για τις αθώες ενέργειες τους, καθώς αυτό είναι που στρέφεται εναντίον τους σε μια πράξη επιθετικότητας που διατελείται από τις αρχές και συμβαίνει εις βάρος τους καλλιεργώντας φόβο και καταπίεση σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία. Η κοινωνία διαθέτει τους δικούς της κοινωνικούς κανόνες και κανένας από τους αντικαπνιστικούς νόμους ή τους νομοθετημένους περιορισμούς COVID ή τις πανευρωπαϊκές ρυθμίσεις νομισματικών μονάδων δεν είναι αποδεκτά από κοινωνικοί κανόνες ώστε να καταστούν νόμοι με την μονομερή πρωτοβουλία του κράτους χωρίς τη συγκατάθεση της κοινωνίας και των μελών της.

    Κώστας Κητής
    Κώστας Κητήςhttps://lesxidrachmon.wordpress.com/
    Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπούδασα Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield College, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Εργάστηκα επί εξαετίας ως δημοσιογράφος για το Συνδικάτο Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ελλάδος και Περιπτερούχων-Καπνοπωλών και Μικρών Λιανεμπόρων Νομού Αττικής, δημοσιεύοντας στο κλαδικό περιοδικό «Retail and Tobacco News», και επί παρόντος εργάζομαι ως διερμηνέας Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας με βάση στο Λονδίνο. Κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2016 - Νοεμβρίου 2022 υπήρξα ανταποκριτής της αντικαπνιστικής εκστρατείας από το Λονδίνο για το Συνδικάτο Περιπτερούχων Καπνοπωλών μεταδίδοντας όλες τις πολιτικές ειδήσεις που επηρεάζουν το εμπόριο καπνού και προέρχονται από το αντικαπνιστικό καθεστώς του Λονδίνου. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδινές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα