Ο γνωστός ως Έλληνας που ατμίζει «Vaping Greek» – Δημήτρης Αγραφιώτης μιλάει για το άτμισμα και την προφύλαξη της υγείας από τον καπνό του τσιγάρου

101

Γεια, είμαι ο Brent Stafford και αυτό είναι το Reg-Watch από το regulatorwatch.com.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι θαυμαστές του Tim Poole και της ζωντανής εκπομπής του στο YouTube «Tim-cast IRL» μπορεί να είχαν σοκαριστεί όταν μια συζήτηση για την παχυσαρκία και τη διατροφική πυραμίδα μετατράπηκε σε μια συζήτηση για το άτμισμα που ενίσχυσε σχεδόν κάθε μύθο και στερεότυπο κατά του ατμίσματος που προωθείται από το κοινό και την υγεία.

Ο Tim Poole είναι ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος και πολιτικός σχολιαστής που έγινε αρχικά γνωστός για τη ζωντανή μετάδοση των διαδηλώσεων Occupy της Wall Street και αργότερα για τη δουλειά του στην παραγωγή και τη φιλοξενία περιεχομένου στο Vice και το fusion TV. Στη συνέχεια, ο Pool επικεντρώθηκε στην κατάκτηση του YouTube, όπου δημιούργησε μια επιτυχημένη πλατφόρμα πολυμέσων που έχει συγκεντρώσει πάνω από 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές και πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια προβολές βίντεο. Με οικοδεσπότη τον Tim Poole, το Tim-cast IRL είναι μια ζωντανή δίωρη εκπομπή που επικεντρώνεται στις ειδήσεις, την πολιτική και τον πολιτισμό, που προβάλλεται από Δευτέρα έως Παρασκευή με συν-παρουσιαστές τους Ian Crossland και Luke Rutkowski. Κάθε βράδυ, ένας νέος καλεσμένος συμμετέχει στην εκπομπή:

«Καπνίζω τσιγάρα για μεγάλο χρονικό διάστημα από πολύ μικρός. Έφυγα από τα τσιγάρα, πήγα στο άτμισμα, γιατί διατίθεται στο εμπόριο ως η καλή εναλλακτική. Θα υποστήριζα ότι το άτμισμα είναι ειλικρινά χειρότερο για εσάς, είναι υγρός ατμός, καλύπτετε τους πνεύμονές σας με υγρό ατμό. Θα χρησιμοποιήσω αυτήν την πλατφόρμα για να υποστηρίξω και να πω ότι, αν ατμίζετε στο κοινό, θα πιάσετε πολύ φλας. Ξέρω ήδη, απλώς σταματήστε τις πρώτες τέσσερις ημέρες, αν μπορείτε να ξεπεράσετε τις πρώτες τέσσερις ημέρες, δεν θα το βγάλετε απλά, το νόημα του ατμίσματος είναι ότι λέγεται ντους-φλατ, όλοι πρέπει να το καταλάβουν αυτό, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί επιστημονικοί όροι για αυτό. Δεν θα χρειαστεί να το ξανακοιτάξω σε αυτό, γιατί το έψαχνα όταν έκανα ντους, κάπνιζα τσιγάρα και μετά έβγαλα τα τσιγάρα και άρχισα να λεηλατώ τα μισά τσιγάρα – υπήρχαν δύο χρόνια πριν από λίγο ίσως πριν από τρία χρόνια, σε αυτό το σημείο αποκαλύφθηκε ότι η οξική βιταμίνη Ε ήταν στους ατμούς νικοτίνης, και προκαλούσε αυτό που ονομάζουν πνεύμονα ποπ κορν, γνωστό και ως αποφρακτική βρογχιολίτιδα ή εξαφανιστική βρογχιολίτιδα, αυτή είναι η λέξη, ναι, είναι μια ασθένεια που έχει ως αποτέλεσμα την απόφραξη των μικρότερων αεραγωγών των πνευμόνων, των βρογχιολίων, λόγω φλεγμονής,…»

Και αυτό ήταν απλώς ένα δείγμα των κακώς ενημερωμένων σχολίων σχετικά με το άτμισμα – θα σας δείξουμε περισσότερα, αλλά πρώτα, μπορεί να αναρωτιέστε γιατί η Reg-Watch κάνει τόσο μεγάλη υπόθεση για αυτό; Λοιπόν, για δύο λόγους, ο πρώτος είναι ότι το “Tin-cast IRL” συχνά προσελκύει περισσότερους θεατές κατά τη διάρκεια ενός μεμονωμένου επεισοδίου στο YouTube από ό,τι πολλές καλωδιακές ειδησεογραφικές εκπομπές κατά την ίδια χρονική περίοδο. Αυτό το επεισόδιο του «Tim-cast IRL» προσέλκυσε κοινό 262 χιλιάδων – αυτό είναι πολύς κόσμος, και στο δεύτερο σημείο, αυτοί είναι ακριβώς οι άνθρωποι που θα έπρεπε να ακούσουν ένα μήνυμα υπέρ του ατμίσματος.

Ο Tim Poole, το καστ και οι θεατές του κλίνουν προς το κέντρο δεξιά, αν όχι εντελώς συντηρητικοί ή ελευθεριακοί για αυτό το θέμα, αμφισβητούν την κυβερνητική υπέρβαση, την εταιρική επιρροή, την βαθυά κρατική επιρροή, την πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία και σίγουρα τη Δημόσια Υγεία. Μαζί μας σήμερα για να βοηθήσουμε στην αποσυσκευασία του τι ρυθμίστηκε στο «Tim-cast» και να προσφέρουμε μερικές φιλικές χρήσιμες πληροφορίες είναι ο Δημήτριος Αγραφιώτης. Είναι ο «The Vaping Greek», είναι παγκόσμιος υπέρμαχος του ατμίσματος και είναι ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Tennessee Smoke-Free Association.

Δημήτριε, χαίρομαι που σε βλέπω!

Χαίρομαι που σε βλέπω επίσης, Brent! Χαίρομαι που επέστρεψα στην εκπομπή! Πάει καιρός, τώρα, από την Ελλάδα!

Τώρα, λοιπόν, είναι εξαιρετικό απλώς να βεβαιωθούμε ότι το κοινό μας γνωρίζει ότι είστε Αμερικανός.

Πλήρως ριζωμένη, αυτό είναι σωστό, είμαι Αμερικανός, εξακολουθώ να είμαι Αμερικανός, δεν εγκατέλειψα την υπηκοότητά μου, εξακολουθώ να ψηφίζω και θα ψηφίσω και στις επόμενες εκλογές, αυτή τη στιγμή περνάω από την Ευρώπη, μόνο για δουλειά.

Ας αφιερώσουμε λίγο εδώ για το κοινό μας, γιατί ελπίζω να έχουμε μερικούς θεατές σήμερα που δεν είναι κανονικοί θεατές μας και μπορεί να μην παρακολουθούν πολύ συχνά περιεχόμενο υπεράσπισης ατμίσματος, οπότε ποιος είσαι και ποια είναι η ιστορία σου με σχετικά με το άτμισμα;

Φυσικά, είμαι ο Δημήτρης, πρεσβεύω το άτμισμα από το 2012. Προσπαθούσα να βοηθήσω τους ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα, έχουμε άτμισμα όταν το ανακάλυψα το 2010, ξεκίνησα ένα κανάλι στο YouTube κυρίως για να βοηθήσω άτομα της ηλικίας μου περίπου 40 ετών που μπορεί να μην είναι πολύ γνώστες της τεχνολογίας, ακολουθήστε το ταξίδι μου και βοηθήστε τους στο ταξίδι τους και την απομάκρυνση από τα εύφλεκτα τσιγάρα. Γρήγορα συνειδητοποίησα ότι οι κυβερνήσεις δεν πρόκειται να μας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσουμε αυτό το προϊόν πραγματικά απλώς και μόνο επειδή περισσότεροι άνθρωποι που σταμάτησαν το κάπνισμα ειδικά στην Αμερική, αυτό σημαίνει λιγότερα χρήματα για την κυβέρνηση και φυσικά λιγότερα χρήματα για το σύστημα Υγείας. Άρχισα λοιπόν να υποστηρίζω πολύ νωρίς και να προσπαθώ να εκπαιδεύσω τους νομοθέτες δημιουργώντας τον πρώτο ανεξάρτητο κρατικό Σύλλογο στην Αμερική με έναν Σύλλογο Χωρίς Καπνό στο Τενεσσή και απλά ξαναπάω ένα ταξίδι, ταξιδεύοντας εγχώρια και διεθνώς, προσπαθώντας να εκπαιδεύσω τους δημόσιους νομοθέτες των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, από πάνω προς τα κάτω από το τοπικό μέχρι το ομοσπονδιακό, για το τι είναι το άτμισμα και πώς αυτό το προϊόν βοήθησε να αλλάξω την ζωή μου, και η ζωή τώρα ευτυχώς εκατομμυρίων.

Είναι λοιπόν δίκαιο να πούμε ότι το άτμισμα είναι εξίσου επιβλαβές ή και πιο επιβλαβές από το κάπνισμα;

Απολύτως όχι, και δεν υπάρχει απολύτως καμία επιστημονική απόδειξη που να υποστηρίζει αυτή τη δήλωση. Συχνά, όταν προσπαθώ να μιλήσω για το άτμισμα σε άτομα που μπορεί απλώς να μην θέλουν να ακούσουν τις χιλιάδες – μέχρι στιγμής – μελέτες που έχουν δημοσιευθεί την τελευταία δεκαετία σχετικά με το πόσο λιγότερο επιβλαβές είναι το άτμισμα για το κάπνισμα, η απλή απάντησή μου σε αυτούς είναι απλώς σκεφτείτε το από μια κοινή λογική· αυτό που σε βλάπτει σε ένα τσιγάρο είναι η καύση, αυτό που σε σκοτώνει είναι η καύση, όταν στην πραγματικότητα ανάβουμε χαρτί και καπνό και εισπνέουμε τον καπνό στους πνεύμονές μας, με το άτμισμα αυτό αφαιρείται τελείως, η κύρια βλάβη σε ένα τσιγάρο αφαιρείται εντελώς επιτρέποντάς σου για να μεταφέρετε νικοτίνη στο σώμα σας με μια πολύ λιγότερο επιβλαβή μέθοδο χορήγησης. Λοιπόν, ναι, αυτή η δήλωση δεν ισχύει απολύτως, αλλά ξέρετε, στο τέλος της ημέρας, οι άνθρωποι θέλουν να έχουν αποδείξεις και θέλουν να κοιτάξουν τα στοιχεία, και σίγουρα τη νικοτίνη χωρίς καπνό, που είναι το Βασιλικό Κολλέγιο Ιατρών η έκθεση για το άτμισμα κυκλοφόρησε το 2016. Είναι μια συνεχιζόμενη εφημερίδα που ενημερώνεται κάθε χρόνο, είναι Βίβλος αν θέλετε να μάθετε και να μην με εμπιστεύεστε, αλλά θέλετε να ακούσετε την ιατρική κοινότητα, το Royal College of Physicians είναι ένα σώμα 32.000 γιατρών που αφιερώνουν χρόνο για να αναθεωρήσουν όλες τις μελέτες και να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα για το τι μπορεί να κάνει αυτό το προϊόν, και έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι τουλάχιστον 95 τοις εκατό λιγότερο επιβλαβές από τα παραδοσιακά εύφλεκτα τσιγάρα· ξέρεις ότι το τσιγάρο δεν σε σκοτώνει αμέσως, χρειάζονται 30-40 χρόνια για να αναπτύξεις τις ασθένειες του καπνού, οπότε με δεδομένο αυτό και μόνο μπορούμε να πούμε ότι ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο πιθανότατα θα χρειαστεί 500 χρόνια για να σε σκοτώσει, κάτι που είμαι σίγουρος ότι από αυτή την ώρα, θα είχες περάσει από κάτι άλλο, εντάξει;

Ας βουτήξουμε λοιπόν σε ένα μεγαλύτερο απόσπασμα από την εκπομπή «Tim cash»…

«Όταν σταμάτησα το άτμισμα, ήταν το χειρότερο πράγμα που πιθανώς είχα ποτέ – η χειρότερη συμβουλή που έχω πάρει ποτέ – είναι ότι ατμίζεις κυριολεκτικά σπορέλαιο, σογιέλαιο – εννοώ τα πιο εθιστικά πράγματα που έχεις». έχετε ήδη μειονεκτήματα σε τακτική βάση στη δίαιτά σας, και το κάνετε αυτό στους πνεύμονές σας, ακριβώς πνεύμονα ποπ κορν, ναι, οξική βιταμίνη Ε, που ήταν στα καροτσάκια για μεγάλο χρονικό διάστημα… Θέλω να πω ότι τότε ξέρετε… πιστεύουμε ότι έχει υπογραφεί το εκτελεστικό διάταγμα για την αύξηση της ηλικίας καπνίσματος από τα 18 στα 21 οφείλεται στην οξική βιταμίνη Ε, έφτιαχναν καροτσάκια στο σπίτι και μετά τα πουλούσαν σε παιδιά, και οι άνθρωποι απλώς έβγαζαν ένα πνεύμονα ποπ κορν από ξαφνική κρακ ή πίνω πνεύμονα ποπ κορν, και πάλι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί επιστημονικοί όροι για αυτό, θέλω να το ξανακοιτάξω, γιατί το έψαχνα όταν έκανα ντους, κάπνιζα τσιγάρα και μετά έβγαλα τα τσιγάρα , και άρχισα να καπνίζω μισά τσιγάρα, αλλά συνήθως τρώω σε κάνουν να νιώθεις χειρότερα από το τσιγάρο. Είναι δύσκολο να το πεις, γιατί είναι όλα πολύ άσχημα για σένα. Σκαρφάλωσα σε βράχους από αυτό το μονοπάτι, και έφτασα στην κορυφή και ένιωσα ότι οι πνεύμονές μου θα εκραγούν και από εκείνη τη μέρα δεν χτύπησα ένα ατμό, απλώς – ήταν σαν να γυρνούσε σχεδόν ένας διακόπτης μέσα στο κεφάλι μου – ήταν σαν, εντάξει, αυτό είναι που μπορώ πραγματικά να δω ότι με επηρεάζει τώρα, και ήταν πολύ δύσκολο, εννοώ, την πρώτη εβδομάδα που κυριολεκτικά ήθελα να σκοτώσω κάποιον. Εννοώ ότι ο θυμός είναι απίστευτος, δεν είναι μόνο η οξική βιταμίνη Ε που μπορεί να προκαλέσει αυτό το υλικό, αλλά αυτό ήταν ένα μεγάλο περιστατικό, και αυτό μελέτησαν στην πραγματικότητα, σαν να εισπνέεις μεταλλικό σπορέλαιο, σογιέλαιο και Laura. Εννοώ πολλά, είναι σαν την προπυλενογλυκόλη γλυκερίνη στους πνεύμονές σας σε τακτική βάση, πιο συχνά από τα τσιγάρα, γιατί δεν σας κάνει να βρωμάτε, αλλά στην πραγματικότητα σας κάνει να μυρίζετε όμορφα. Πολλά από αυτά είναι φρουτώδεις γεύσεις, μπορείτε να τα χτυπήσετε διακριτικά όταν βρίσκεστε σε εστιατόρια, όταν είστε στο σπίτι σας, οτιδήποτε, οπουδήποτε θέλετε. Εννοώ ότι το κάνετε αυτό σε τακτική βάση, λαμβάνοντας εκατοντάδες έως χιλιάδες χτυπήματα την ημέρα στο σώμα σας, εννοώ, όλα τα πράγματα με μέτρο, το σώμα σας δεν πρόκειται να έχει καλή αντίδραση στον καπνό, γεμάτο με όλες αυτές τις χημικές ουσίες και οι τοξίνες που μπαίνουν ξανά και ξανά, μπορούμε απλώς να φέρουμε πίσω Φυσικό Καπνό και κράκερ. Ακούστε παιδιά, καπνίζω τσιγάρα για περισσότερο από όσο ζούσε ο Taylor και διαφωνώ κάθετα ότι τα τσιγάρα είναι τα χειρότερα πράγματα στον κόσμο. Τώρα δεν λέω ότι το άτμισμα είναι καλό, αλλά δεν θέλω οι άνθρωποι να έχουν την εντύπωση ότι κάθομαι εδώ και λέω ότι το κάπνισμα δεν είναι τόσο κακό όσο το άτμισμα, χωρίς όλα αυτά είναι τρομερό τουλάχιστον να πούμε ότι κάτι είναι το κάπνισμα το χειρότερο πράγμα στον κόσμο.”

Έπρεπε λοιπόν να συμπεριλάβω τον Phil εκεί, στο τέλος αυτού του κλιπ, γιατί φυσικά έχει δίκιο.

Η θέση του εννοώ λίγη ισορροπία, ναι, σίγουρα, αλλά ότι είναι πολύ να ξεπακετάρεις, είναι πολύ να ξεπακετάρεις. Θέλω να κάνω ένα σχόλιο πριν αρχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτό, και πιστεύω ότι ξέρετε, ως κάποιος που ήταν στο YouTube και ο τρόπος που άλλαξαν τα πράγματα την τελευταία δεκαετία με τους influencers και τα podcast και την απομάκρυνση από τα mainstream media και βλέποντας την επιτυχία πολλών από αυτούς τους ανθρώπους που έχουν εκατομμύρια ακόλουθους στο YouTube και στο Twitter, και έχουν κάποια επιρροή, και ο κόσμος τους ακούει, νομίζω ότι ακόμα κι αν κοιτάξεις το πρόσωπό του όταν άρχισε να μιλάει για πρώτη φορά για άτμισμα, νομίζω ότι κάτι έκανε κλικ στον εγκέφαλό του και είπε, αυτό είναι ένα πολύ καλό τμήμα για μένα να πηδήξτε, γιατί ξέρω ότι θα τραβήξει πολύ την προσοχή, επειδή οι άνθρωποι θέλουν απόψεις, στο τέλος της ημέρας, όσο κι αν λέει κάποιος, το κάνω για το καλό της χώρας ή το κάνω αυτό για το καλό θέλουν οι άνθρωποι να κάνουν κλικ σε αυτό, και νομίζω ότι κάπως έτσι ξεκίνησε, και μετά φυσικά ξέφυγε από τον έλεγχο με εντελώς γελοίες και ψευδείς δηλώσεις από ανθρώπους που δεν έχουν καμία απολύτως ιδέα για το τι μιλάμε, και αυτό είναι που είναι πολύ λυπηρό σε αυτό, τα πάντα μόλις είπες ότι συμφωνώ, υπάρχει ένα μεγάλο τεράστιο κοινό και νομίζω ότι είναι ένα σημαντικό κοινό που πρέπει να προσεγγίσεις εκ μέρους της αιτίας του ατμίσματος. Συμφωνώ ότι ο Taylor Hansen, που είναι ο κύριος που είναι ο καλεσμένος, είχε αυτό το άσεμνο βλέμμα, αυτό που ήξερε καλά, είπε, θα βάλω πολλή ζέστη σε αυτό ναι;

Αυτό είναι σωστό, και μετά επιτρέψτε μου να αναφέρω αμέσως αυτή την έννοια της λεηλασίας του Deuce επειδή είναι προσβολή και χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές. Δεν είμαι πολύ σίγουρος αν θα προσπαθήσουμε να αποσυσκευάσουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό στο κανάλι μας, αλλά αν κάποιος πάει στο λεξικό και του ρίξει μια ματιά, είναι σοκαριστικό σε τι πραγματικά αναφέρεται και είναι εκπληκτικό για μένα ότι χρησιμοποιήθηκε τόσο ευρέως στο καστ του Tim.

Είναι λυπηρό γιατί είναι πραγματικά στερεότυπα, κατηγορώ πολύ τα mainstream media για αυτό επειδή ο τρόπος που έκαναν την εμφάνιση ατμών στο παρελθόν, αλλά είμαι 40 ετών, και αν σκεφτείτε τι κάνω για να παραμείνω υγιής και ζωντανός και μακριά από τσιγάρα, φλερτ με ντους, τότε πραγματικά πρέπει να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στον εαυτό σας ως άτομο και στο τι προσπαθείτε να επιτύχετε. Εδώ είναι μια προσβολή. Το παίρνω πολύ προσωπικά, και πιστεύω ότι κάθε ενήλικας στον κόσμο που έχει κάνει αλλαγή στο άτμισμα από το κάπνισμα για να βελτιώσει την υγεία του και να βελτιώσει τη ζωή του, και όσοι είναι γύρω τους, θα πρέπει επίσης να προσβληθούν. Δυστυχώς, σε αυτόν τον κύκλο όπου προβάλλεται αυτή η εκπομπή, δεν πρόκειται να στενοχωρήσει τόσο πολύ κόσμο, γιατί νομίζω ότι θα υπάρχουν κάποιοι εκεί έξω που θα πουν, ναι, είχα κάπως αυτή την ιδέα, αλλά κοιτάζοντας αυτά παιδιά που χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα, και αυτά τα σωληνάρια και αυτά τα ατμούς, ωστόσο, εννοώ, αν σκεφτείτε, παίρνουμε ένα φύλλο και χαρτί και το ανάβουμε φωτιά – μάλλον θα είναι πολύ χειρότερο από αυτό που κάνουμε, μόνο και μόνο επειδή κρύβεστε πίσω από ένα για να το κάνετε τώρα δεν το κάνει καλύτερο. Λοιπόν, το προσβάλλω πολύ ως πατέρας και ως άνθρωπος, οπότε πριν φτάσουμε σε μια κοιλάδα, ας μιλήσουμε πρώτα για το σχόλιο του σπορέλαιου, γιατί φυσικά το λάδι είναι ένα μεγάλο θέμα, είναι πίσω από τη ζημιά που ήρθε με το EVALI, αλλά υπάρχει κάτι μεγαλύτερο εδώ σε αυτή τη συζήτηση, ότι υπάρχουν σπορέλαια και σογιέλαιο μέσα σε ατμούς νικοτίνης. Δεν είμαι σίγουρος από πού προέκυψε αυτό, πραγματικά δεν ξέρω, στην πραγματικότητα δεν το έχω ακούσει πολύ συχνά στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, μπορεί να είναι κάτι που μόλις συνάντησα, ίσως ένα από τα ερευνητικά του άρθρα, πραγματικά δεν ξέρω, αλλά το ίδιο το λάδι, η ορολογία είναι απολύτως λανθασμένη στο πλαίσιο της τεχνολογίας νικοτίνης σε ατμούς, επειδή το υγρό διάλυμα που χρησιμοποιούμε για τους ατμούς νικοτίνης δεν περιέχει απολύτως καθόλου λάδι και επίσης λιπίδια, επομένως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τον τρόπο που εξηγούμε αυτήν την προπυλενογλυκόλη, ναι, είναι μέσα στο διάλυμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ωστόσο η προπυλενογλυκόλη δεν είναι λάδι, και στην ίδια πρόταση χρησιμοποίησε και τις δύο αυτές λέξεις, ίσως παραπλανήσει λίγο το κοινό να πιστέψει ότι η προπυλενογλυκόλη είναι ένα λάδι, καθώς και φυτική γλυκερίνη που είναι ένα άλλο από τα συστατικά που χρησιμοποιείται ευρέως σε συσκευές εισπνοής εδώ και δεκαετίες. Τα αρώματα που χρησιμοποιούμε για να έχουμε αυτές τις υπέροχες γεύσεις, όπως ανέφερε, και φυσικά, νικοτίνη φαρμακευτικής ποιότητας, η οποία είναι ακριβώς η ίδια νικοτίνη που θα βρούμε σε μπαλώματα και που χρησιμοποιούνται φαρμακευτικά και προωθούνται από τις κυβερνήσεις μας στις ΗΠΑ και Καναδά, για να μας βοηθήσει να κόψουμε το κάπνισμα, έτσι αυτά είναι τα τέσσερα συστατικά που υπάρχουν εκεί. Δεν υπάρχει απολύτως καμία τεκμηριωμένη περίπτωση οποιουδήποτε E-liquid οποτεδήποτε, οπουδήποτε για το και όσο θυμάμαι ότι θα έδειχνε ότι ένα διάλυμα E-liquid θα περιέχει οποιοδήποτε είδος λαδιού μέσα όταν πρόκειται για ατμό νικοτίνης, επομένως είναι εντελώς ψευδές και δυσφημεί εντελώς αυτούς τους οικοδεσπότες από το να μην το αναφέρουν μόνο, αλλά και τους υπόλοιπους οικοδεσπότες που είναι σαν να υποστηρίζουν αυτήν τη δήλωση, τραγικό και εγκληματικό αν με ρωτάτε.

Τώρα έγινε αναφορά στα μέταλλα…

Σίγουρα, ναι, έχουν ανιχνευθεί μέταλλα στον ατμό νικοτίνης, ωστόσο, δεν είναι το δηλητήριο αλλά είναι πάντα η δόση, τα μικρά σωματίδια μετάλλων που έχουν βρεθεί στον ατμό είναι πολύ κάτω από την αποδεκτή ποσότητα που μπορεί να εισπνεύσει ένας άνθρωπος σε καθημερινή βάση. Στην πραγματικότητα, εισπνέουμε μεταλλικά σωματίδια όταν απλώς περπατάμε στο δρόμο και το αυτοκίνητο περνάει με την εξάτμισή τους, μια πλήρη έκρηξη ή όταν είμαστε πάνω από ψησταριά φτιάχνοντας μια μπριζόλα, έτσι για άλλη μια φορά, ναι, σε όλες τις δοκιμές ότι έχω δει ότι υπάρχουν ίχνη μεταλλικών σωματιδίων αλλά ακούγεται τόσο τρομακτικό, ω μέταλλο, δεν είναι σαν να έχετε κομμάτια μετάλλου να πέφτουν στους πνεύμονές σας, υπάρχει ένα αποδεκτό επίπεδο και όλες οι δοκιμές που γίνονται στις Η.Π.Α. και στον Καναδά τώρα, όλες οι δοκιμές ότι υπάρχει ένα αποδεκτό επίπεδο που επιτρέπεται στις δοκιμές, αν δεις τη μέθοδο Caressa, αν δεις το T.P.D. δοκιμές που κάνουμε για υγρά, εδώ στην Ευρώπη, επιτρέπεται ένα αποδεκτό επίπεδο, επειδή είναι τόσο χαμηλό, είναι κάτω από το όριο αυτού που σας επιτρέπει να εισπνέετε σε καθημερινή βάση.

Και ας είμαστε πολύ σαφείς σχετικά με αυτό, ο Καναδάς έχει νομιμοποιήσει το άτμισμα. Οι συσκευές είναι νόμιμες στον Καναδά, μπορείτε να τις αγοράσετε σε όλη τη χώρα, οπότε εννοώ ότι αν οι συσκευές ατμίσματος νικοτίνης ήταν επιβλαβείς, θα σκεφτόσασταν ότι ο Καναδάς θα είχε κάνει κάτι περισσότερο από το να το νομιμοποιήσει, και τώρα το έχουν φορολογήσει και έτσι η κυβέρνηση ασχολείται με το άτμισμα νικοτίνης. Τώρα τόσο πολύ στην οθόνη των περισσότερων ατμών στον Καναδά, επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω τι είναι πνεύμονας ποπ-κορν, τι είναι ένας πνεύμονας ποπ-κορν και πώς εφαρμόζεται εδώ;

Ναι, και πάλι αυτή είναι μια άλλη κύρια αρνητική ιστορία που κυκλοφόρησε πριν από αρκετά χρόνια, και στην πραγματικότητα βρίσκω κάπως ειρωνικό ότι ο οικοδεσπότης λέει ότι αυτό ήταν πριν από δύο-τρία χρόνια. Λοιπόν, τι συνέβη, σταμάτησε ή συνέβη πριν από δύο τρία χρόνια και τώρα ο πνεύμονας του ποπ-κορν εξαφανίστηκε, έτσι μπορούν να σας δείξουν ότι αυτή ήταν μια δήλωση που σοκάρισε την αντίδρασή μας από το κοινό; Ωστόσο, πίσω στη δεκαετία του ’80 υπήρχε ένα εργοστάσιο ποπ-κορν που έφτιαχνε ποπ-κορν σε κυριολεκτικά ποπ-κορν που τρώμε στη Γεωργία, και φυσικά αυτό ήταν πριν από τον OSHA και πριν ξέρετε όλες αυτές οι κρατικές υπηρεσίες έθεσαν κάποια πρότυπα και κανόνες, ωστόσο, σε αυτό το εργοστάσιο ποπ-κορν, οι εργάτες που ήταν γύρω από το ποπ-κορν ειδικά, όπου ήταν το βούτυρο, ψέκαζαν βούτυρο απευθείας πάνω στο ποπ-κορν, και οι υπάλληλοι που καθόντουσαν εκεί το εισπνέουν σε καθημερινή βάση, κάθε μέρα για χρόνια, και ένας από τους εργάτες, μετά από πολλά χρόνια εργασίας εκεί, ανακάλυψαν ότι είχε αυτή την πάθηση που λέγεται πνεύμονας ποπ-κορν, και αυτό ήταν από το βούτυρο που μπήκε μέσα στις σχισμές των πνευμόνων του, δεν υπήρξε ξανά καμία τεκμηριωμένη περίπτωση ανθρώπων που έκαναν χρήση νικοτίνης με προϊόντα ατμού που έχουν αυτή την κατάσταση. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο σπάνιο που δεν έχουμε δει καμία από αυτή την πάθηση να αναφέρεται επίσης εκτός του ατμίσματος, επομένως είναι απλώς ένα σοκ και δέος ο πνεύμονας ποπ-κορν ακούγεται τόσο άσχημα, ωστόσο, πραγματικά δεν είναι δυνατό με τα επίπεδα ηλεκτρονικό υγρό διάλυμα που θα χρησιμοποιεί ο μέσος ατμός σας, δεν καθόμαστε πάνω από ένα μηχάνημα που ψεκάζει βούτυρο για οκτώ ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, και δεν χρησιμοποιείται έτσι το προϊόν. Θέλω να είμαι δίκαιος με τον Ian Crossland, ο οποίος είναι ο καυτός από τους συμπαρουσιαστές, εκεί που το ανέφερε αυτό, πρώτα από όλα, το επόμενο βράδυ που βγήκε και ανέφερε ότι μπορεί να έκανε κάποια πράγματα λάθος, και είναι θα δουλέψω για να δω αν μπορεί να το λύσει ή όχι, οπότε ελπίζω να παρακολουθεί και να έχει λίγο καλύτερες πληροφορίες με αυτό το θέμα με αυτό που είπε για μένα ήταν ότι συνδύαζε πνεύμονα ποπ-κορν με το άτμισμα σχετική πνευμονική ασθένεια, από την οποία όντως διορθώθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις, συνέβη πριν από τρία χρόνια, και οι άνθρωποι αρρώστησαν, ωστόσο, όπως ξέρετε, θέλω να είμαι πολύ σαφής όταν πρόκειται για αυτό, είναι η ποιότητα EVALI, ποιότητα Δημόσιας Υγείας EVALI, δεν ήταν πραγματικό πράγμα, και θα σου το δώσω για να δεις πού μπορείς να φτάσεις με αυτό, το παλέψαμε πολύ σκληρά όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2019.

Νομίζω ότι αποτελεί μέρος του να είσαι κάθε είδους οικοδεσπότης ή οποιοδήποτε είδος δημόσιου προσώπου το να απαιτεί από εσάς να επιστρέψετε και να δείτε τη συνολική εικόνα μιας ιστορίας που ατμίζει που έχει πολεμηθεί πολύ σκληρά από τις κυβερνήσεις για πολλούς λόγους που θα μου άρεσε. Ίσως αν ο Tim και όλοι οι άλλοι μας προσκαλούσαν στην εκπομπή να περάσουμε από αυτήν την ιστορία των αντιπάλων που είχε το άτμισμα, και αυτό με τα χρόνια ήταν ιστορίες που εκρήγνυνται, είναι πνεύμονας ποπ-κορν όπως είπα προηγουμένως, αν η αξία ήταν μια από αυτές τις ιστορίες το 2019, η οξική βιταμίνη Ε είναι ένα προϊόν που προστίθεται στα καροτσάκια THC για να κάνει το διάλυμα πιο παχύρρευστο και οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτά τα καροτσάκια πιστεύουν ότι ένα πιο παχύρρευστο διάλυμα είναι πιο ισχυρό και είναι καλύτερο το THC, δεν είναι ένα συστατικό που προστίθεται στη νικοτίνη διάλυμα ατμού, στην πραγματικότητα, από τεχνική άποψη, επειδή αυτό κάνω, σχεδιάζω επίσης ένα υλικό που οτιδήποτε έχει λάδι μέσα, συμπεριλαμβανομένης της οξικής βιταμίνης Ε, δεν μπορεί να εξατμιστεί στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για την εξάτμιση του διαλύματος ατμού νικοτίνης, περίπου 200 άτομα πήγαν στο νοσοκομείο στην Αμερική, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν νέοι μεταξύ 16 και 20 ετών, και δυστυχώς λόγω του συστήματος στην Αμερική, όταν πήγαν στο νοσοκομείο και αρρώστησαν, οι πνεύμονές τους είχαν προβλήματα, οι περισσότεροι από αυτούς ρωτήθηκαν τι κάνατε πριν, και πολλά από τα παιδιά δεν ήθελαν να πουν ότι υπήρχαν καροτσάκια THC που ατμίζουν, έτσι απλά είπαν άτμισμα, και εδώ είναι που τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ανέλαβαν και μπέρδεψαν τα δύο άτμισμα ως όρο· πολλά πράγματα, θα μπορούσατε να ατμίζετε ατμούς νικοτίνης, THC, ορισμένες βιταμίνες, αλλά το άτμισμα από μόνο του δεν καθορίζει όλα όσα κάνουν αυτά τα παιδιά, φυσικά η THC συμμετείχε, στην πραγματικότητα ακόμη και η FDA μετά από τρία χρόνια, τελικά πέρυσι ενημέρωσαν για ιστότοπος που λέει ότι αφού μπήκαν όλα τα δεδομένα – είναι μια πολύ μικρή παράγραφος, αλλά είναι εκεί – διαπίστωσαν ότι η αιτία ενός EVALI ήταν μολυσμένα καρότσια THC, κατασκευασμένα ως επί το πλείστον σε θάνατο, ή όχι, με συγχωρείτε Skid Row, νομίζω ότι είναι ονομάζεται, είναι μια περιοχή έξω από το Λος Άντζελες όπου πολλές από αυτές τις κάρτες υποβάλλονται σε επεξεργασία, και βασικά οι έμποροι ναρκωτικών έβγαζαν περισσότερα χρήματα επειδή άλλαζαν τη λύση, οπότε ναι, είναι λυπηρό που μας έχουν επισημάνει κάπως, το ακούω επίσης πολύ αυτό επίσης, μόνο από τον μέσο πολίτη ή τους φίλους σου που μου λένε, ατμίζεις και θα πάθεις αυτό, αυτή, αυτή την πνευμονοπάθεια, ωστόσο, για άλλη μια φορά δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση που οι άνθρωποι να μπορούν να τεκμηριώσουν και να πουν ότι άτμιζα αποκλειστικά προϊόντα ατμού νικοτίνης και αυτό προκλήθηκε στην πραγματικότητα σε όλες τις περιπτώσεις που έχουμε δει ότι έχουν περάσει από τη διαδικασία αυτού του CDC, και ο FDA στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαπίστωσε ότι το άτομο άτμιζε παράνομα αγορασμένες κάρτες THC, ως επί το πλείστον από την Καλιφόρνια, σωστά;… που δεν είχαν καμία σχέση με τη νόμιμη, νομικά ρυθμιζόμενη αγορά ατμίσματος νικοτίνης, ή με το douche-fluting, δεν έχει καμία σχέση με το douche-fluting ή δεν έχει καμία σχέση με το douche -ράβδωση…

Ω, Θεέ μου!…

Λοιπόν, κοίτα, το γεγονός είναι ότι τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ δεν μπορούν να είναι αξιόπιστα. Αυτά που δημοσιεύουν, αυτά που λένε έχουν σχεδιαστεί για να οδηγήσουν μια πολιτική ατζέντα, και αυτό μπορεί να είναι μια πολιτική ατζέντα για τη δημόσια υγεία, μια προοδευτική πολιτική ατζέντα, σίγουρα όχι μια ελευθεριακή πολιτική ατζέντα και ούτω καθεξής, και τώρα οι θεατές του Tim Pool, εννοώ, το μόνο που κάνουν όλη μέρα είναι να συζητούν ζητήματα γύρω από μεγάλες υπηρεσίες όπως το CDC και σίγουρα όταν ήρθε η ώρα για τον Covid πώς μπορεί να έχασαν την μπάλα από την άποψη του να σπρώξουν τον Covid πολύ μακριά, λοιπόν, έτσι οι ίδιοι οι άνθρωποι οι οποίοι είναι δύσπιστοι για αυτούς τους οργανισμούς υγείας είναι επίσης αυτοί που σε αυτό το επεισόδιο του Tim-Cast βασικά είπαν αυτολεξεί. Αυτό που λέει η κύρια δημόσια υγεία για ίσως πιστεύω ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατυχή πράγματα σε αυτό, και νομίζω ότι αν οι οικοδεσπότες κάθονται εκεί και το σκέφτονται, ίσως απλώς δεν το σκέφτονται τόσο παθιασμένοι όσο εμείς, επειδή είμαστε χρήστες των προϊόντων, και έχουμε βοήθεια. Βοήθησα κυριολεκτικά χιλιάδες ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα, αλλά νομίζω ότι αν οι οικοδεσπότες κάτσουν και σκεφτούν τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει χρησιμοποιώντας αυτήν την ψευδή αφήγηση, αν αυτός ήταν ο πατέρας τους, ο θείος τους ή ο παππούς τους που κάπνιζε για χρόνια και έπαθε ΧΑΠ και τελικά ανακάλυψε το άτμισμα και μπόρεσε να το κόψει, ίσως ακούγοντας εκείνη την εκπομπή, που είπε καλά, ίσως είναι καλύτερα για μένα να επιστρέψω στα τσιγάρα, και αυτό προκάλεσε τον θάνατό τους, νομίζω ότι όλοι οι οικοδεσπότες πιθανότατα θα ξανασκεφτούν αυτό που είπαν, και θα επέστρεφε και θα προσπαθούσε να διορθώσει, το εννοώ πραγματικά, εννοώ ότι είναι εγκληματικό επεισόδιο. Θέλω να το ονομάσω εγκληματικό γιατί όταν οι άνθρωποι ακούνε τέτοια πράγματα και τους αποτρέπουν από το να ξεφύγουν από την αλυσίδα του καπνίσματος όλα αυτά τα χρόνια, τότε ουσιαστικά σκοτώνεις ανθρώπους, καταδικάζεις τους ανθρώπους στη θανατική τους ποινή. Κάντε έρευνα, μην κάνετε αντιγραφή και επικόλληση και σίγουρα αμφισβητείτε την κυβέρνησή σας, ειδικά την κυβέρνηση των ΗΠΑ που χτίστηκε με φόρους καπνού και αλκοόλ, υπάρχει μια ολόκληρη οικονομία στην Αμερική που δυστυχώς στηρίζεται στους ώμους των καπνιστών και η κυβέρνηση δεν σας θέλει για να ανακαλύψετε οποιονδήποτε άλλο τρόπο διακοπής του καπνίσματος, θέλουν να συνεχίσετε να καπνίζετε γιατί χρειάζονται τα χρήματα, τελεία.

Υπάρχει, λοιπόν, μια βαθιά αλήθεια εδώ που ξεπερνά την απλή υποστήριξη για το Vaping, την οποία θα χαρούμε να μοιραστούμε. Λοιπόν, Τιμ, πάρε μας οπωσδήποτε ένα τηλέφωνο, θα χαρούμε να έρθουμε στην εκπομπή!

Σίγουρα, σίγουρα, θα το ήθελα πολύ!

Προηγούμενο άρθροΚόβει την πίτα της η Δύναμη Πολιτών
Επόμενο άρθροΈκοψε πίτα η Ένωση Κρητών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Κώστας Κητής
Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπούδασα Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield College, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Εργάστηκα επί εξαετίας ως δημοσιογράφος για το Συνδικάτο Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ελλάδος και Περιπτερούχων-Καπνοπωλών και Μικρών Λιανεμπόρων Νομού Αττικής, δημοσιεύοντας στο κλαδικό περιοδικό «Retail and Tobacco News», και επί παρόντος εργάζομαι ως διερμηνέας Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας με βάση στο Λονδίνο. Κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2016 - Νοεμβρίου 2022 υπήρξα ανταποκριτής της αντικαπνιστικής εκστρατείας από το Λονδίνο για το Συνδικάτο Περιπτερούχων Καπνοπωλών μεταδίδοντας όλες τις πολιτικές ειδήσεις που επηρεάζουν το εμπόριο καπνού και προέρχονται από το αντικαπνιστικό καθεστώς του Λονδίνου. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδινές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.