fbpx
35.8 C
Nea Chalkidona
Δευτέρα, 22/07/2024

  Ο Ρίσι Σουνάκ αφοσιωμένος στα εργασιακά του καθήκοντα με τον πόλεμο του Ισραήλ μετά την ανακοίνωση κατάργησης του καπνίσματος

  Ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Ρίσι Σουνάκ είναι πλήρως αφοσιωμένος στα εργασιακά του καθήκοντα αν και απορροφημένος από αυτά και την πολιτική μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ μεταξύ της Χαμάς και των Ισραηλινών, όπως προκύπτει από την σύσταση που έκανε νωρίτερα να καταργηθεί σταδιακά το κάπνισμα με την σταδιακή προσαύξηση του κατώτατου ορίου ηλικίας για την αγορά καπνού και την έλλειψη χρόνου και ενέργειας να το πραγματοποιήσει και μετά τον πόλεμο.

  Η αντικαπνιστική πρόταση του Ρίσι Σουνάκ που του είχε διατυμπανιστεί από αντικαπνιστές και υποστηρικτές του ανάλογου σχεδίου διαφαίνεται πολύ λιγότερο πιθανό να υλοποιηθεί κατά το άμεσο και εγγύς μέλλον μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ χωρίς να κατέχει πια άμεση προτεραιότητα και χωρίς να απασχολήσει τους καπνιστές και εκείνους που είναι εν δυνάμει καπνιστές στο μέλλον, λόγω φόρτου εργασίας και πλήρους απορρόφησης από τα εργασιακά του καθήκοντα όπως του επιβάλλονται. Αυτό διαφαίνεται από την σύγκριση πριν και μετά το ξέσπασμα του πολέμου, ένα διάστημα κατά το οποίο δεν θα μπορούσε να είχε γίνει παρόμοια ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό της Αγγλίας όπως έγινε πριν από αυτό στο συνέδριο του κόμματός του.

  Το γεγονός ότι δεν υφίστανται αντικαπνιστικές πολιτικές και η σύσταση νέων αντικαπνιστικών μέτρων όταν φθίνουν σε σειρά προτεραιότητας έναντι της πολιτικής σε περιόδους πολιτικών κρίσεων έχοντας πολιτικό χαρακτήρα και περιεχόμενο τέτοιων ώστε να απασχολούν έντονα την πολιτική ηγεσία της Βρετανίας επαληθεύεται πρακτικά από την παραμέλησή τους κατά την διάρκεια του Ουκρανικού πολέμου και την αλλεπάλληλη άνοδο του πληθωρισμού σε δυσθεώρητο επίπεδο άνω του 10%, διάστημα κατά το οποίο οι Βρετανοί αφέθηκαν ήσυχοι να καπνίσουν από την κυβέρνησή τους, ενώ δίνεται και ο ανάλογος χρόνος να συσπειρωθούν και να αντισταθούν σε αυτό που τους γίνεται όπως ελλοχεύει να επεκταθεί στα υπόλοιπα έθνη του κόσμου.

  Η προτεινόμενη από τον πρωθυπουργό της Αγγλίας ετήσια προσαύξηση του κατώτατου ορίου ηλικίας για την αγορά καπνού έλαβε την πλήρη υποστήριξη του κόμματος των Εργατικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όμως όχι και των Συντηρητικών μεταξύ των οποίων υπάρχουν πολλοί αντιταγμένοι και η ενδεχόμενη επιβολή της μέχρι το τέλος της τρέχουσας πενταετίας έχει μεγάλη εξάρτηση από τον αριθμό τους. Η Βουλή των Κοινοτήτων έχει συνολικά 650 βουλευτές. Η ισχύουσα απαγόρευση του καπνίσματος σε έγκλειστους χώρους είχε υπερψηφιστεί από 47 έδρες των Συντηρητικών όταν βρίσκονταν στην αξιωματική αντιπολίτευση και από 47 έδρες των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών που είναι το τρίτο κόμμα, με άλλες 7 ψήφους υπέρ από τα άλλα κόμματα, αλλά έλαβε 274 θετικές ψήφους από τους κυβερνητικούς βουλευτές του Εργατικού κόμματος το 2007 έναντι των 275 αρνητικών ψήφων.

  Κώστας Κητής
  Κώστας Κητήςhttps://lesxidrachmon.wordpress.com/
  Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπούδασα Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield College, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Εργάστηκα επί εξαετίας ως δημοσιογράφος για το Συνδικάτο Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ελλάδος και Περιπτερούχων-Καπνοπωλών και Μικρών Λιανεμπόρων Νομού Αττικής, δημοσιεύοντας στο κλαδικό περιοδικό «Retail and Tobacco News», και επί παρόντος εργάζομαι ως διερμηνέας Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας με βάση στο Λονδίνο. Κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2016 - Νοεμβρίου 2022 υπήρξα ανταποκριτής της αντικαπνιστικής εκστρατείας από το Λονδίνο για το Συνδικάτο Περιπτερούχων Καπνοπωλών μεταδίδοντας όλες τις πολιτικές ειδήσεις που επηρεάζουν το εμπόριο καπνού και προέρχονται από το αντικαπνιστικό καθεστώς του Λονδίνου. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδινές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα