Ο ΣΟΝΦ για τις εκλογές της ΕΣΟ

0
18

Την Δευτέρα 29 Μαρτίου η ΕΣΟ προχωρά σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων διοικητικών της οργάνων (Διοικητικό Συμβούλιο, Πειθαρχικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή). Οι αντιπρόσωποι των σωματείων θα αντιμετωπίσουν μια εκλογική διαδικασία αρκετά διαφορετική απ’ αυτήν που έχουν συνηθίσει. Από την μία, η αλλαγή στα μέσα πραγματοποίησης της (διαδικτυακά με χρονικό πλαφόν) και από την άλλη, η για πρώτη φορά εφαρμογή του νέου αθλητικού νόμου στις αρχαιρεσίες της ΕΣΟ.

Από μεριάς του ΣΟΝΦ συμμετέχουν ως υποψήφιοι στις εκλογές ο Νίκος Μπαλάσκας για το Διοικητικό Συμβούλιο και  ο Νίκος Σερετάκης για το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΟ.

 
Ο Νίκος Μπαλάσκας είναι Ομοσπονδιακός Μετρ, ενεργός σκακιστής για περισσότερα από 40χρόνια και διαιτητής. Είναι μέλος του Δ.Σ.  και γενικός αρχηγός  του ΣΟΝΦ  από ιδρύσεως του συλλόγου. Υπήρξε μέλος της προεθνικής νέων, και της συντακτικής επιτροπής του σκακιστικού περιοδικού “Diva Caissa” (1986-1987). Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της ΕΣΟ 2012-2016 με τη «Νέα Σκακιστική Κίνηση»
 
Ο Νίκος Σερετάκης είναι Ομοσπονδιακός Μετρ, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του ΣΟΝΦ. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της ΕΣΟ με τη «Νέα Σκακιστική Κίνηση» επί 12 συνεχόμενα έτη από το 2004 έως το 2016.
 
Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας πιστεύει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό ως δικαίωμα για όλους, στον ευρύτερο κοινωνικό και διαπαιδαγωγικό του ρόλο. Θεωρεί ότι πρέπει να στηρίζεται από την πολιτεία, να βασίζεται σε ζωντανούς συλλόγους και σε δημοκρατικά οργανωμένο οικοδόμημα..
 
Για αυτό έχει διαχρονικά δραστήρια παρέμβαση στα διοικητικά του αθλήματός μας, σε αντιπαράθεση με την πολιτική της παράταξης που διοικεί την ΕΣΟ τις τελευταίες δεκαετίες. 
 
Έτσι αρκετά μέλη του ΣΟΝΦ έχουν διατελέσει μέλη των διοικήσεων της ΕΣΟ και της ΕΣΣΝΑ με την «Νέα Σκακιστική Κίνηση»: Οδυσσέας Βαζελάκης (πρόεδρος ΕΣΣΝΑ και μέλος ΔΣ ΕΣΟ), Ντίνα Σερετάκη (μέλος ΔΣ ΕΣΣΝΑ) Γιάννης Τσουκαράκης (μέλος ΔΣ ΕΣΣΝΑ και ΕΣΟ), Νίκος Σερετάκης (ΔΣ ΕΣΟ), Νίκος Μπαλάσκας (ΔΣ ΕΣΟ)
 
Οι εκλογές μπορεί εφέτος να διεξάγονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο, όμως οι υποψήφιοι πέρα από πρόσωπα κρίνονται και ως  φορείς ιδεών και πρακτικών  που θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό την πορεία του αθλήματός μας.. Ευχόμαστε λοιπόν καλή επιτυχία στα μέλη μας,  σε όσους αγωνίζονται να αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα στο ελληνικό σκάκι. 
 
Διαβάστε όλο το κείμενο με την διακήρυξη της ΝΣΚ στην ιστοσελίδα του ΣΟΝΦ:
http://sonf.gr/2021/03/26/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83/
 
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Πλατεία Κολοκοτρώνη 12-15 (Συγκρότημα ΟΕΚ Τρωάδος & Μανδηλαρά),
Νέα Φιλαδέλφεια 143 42 – τηλ  2117056447  –  www.sonf.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.