17.5 C
Nea Chalkidona
Κυριακή, 03/12/2023

  Ο Βασίλης που ξέρετε αλλά ίσως δεν ”γνωρίζετε” (Συνέντευξη)

  Με τον Βασίλη Καλέργη, υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη «Συνσία Δημοτών», περπατήσαμε στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας, συζητώντας για τις εκλογές,  τα προβλήα, το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας.

  Αναφερθήκαμε και στις δικές του προσωπικές φιλοδοξίες αλλά και τους λόγους που τον έκαναν να είναι υποψήφιος στις φετινές .

  Καλησπέρα κ. Καλέργη ή προτιμάς καλύτερα Βασίλη όπως εξάλλου σε ξέρουν και σε φωνάζουν οι περισσότεροι εδώ στην περιοχή;

  Σίγουρα Βασίλη.

  Βασίλη, είσαι ένας ιδιαίτερα ενεργός και επιτυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας. Πώς αποφάσισες να εμπλακείς με την τοπική αυτοδιοίκηση;

  Από τη στιγμή που ο κ. Γεωργαμλής μου έκανε την τιμητική πρόταση για να είμαι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές είχα στο μυαλό μου τους συμπολίτες μου.

  Γιατί το δικό μου κίνητρο για να εμπλακώ με την πολιτική προέρχεται από την καθημερινή τριβή που έχω μαζί τους, στα μαγαζιά που διατηρώ στην περιοχή, και από τις συζητήσεις που κάνουμε για τα ζητήματα και το μέλλον του τόπου μας.

  Εξάλλου, όπως έχω ξαναπεί, έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ ξέρω πολύ καλά ότι ο Δήμος μας είμαστε τελικά εμείς.

  Εμείς που έχουμε ζήσει και δραστηριοποιηθεί εδώ, που βιώνουμε τα προβλήματα, κατανοούμε τις ανάγκες της περιοχής και αντιλαμβανόμαστε τις λύσεις διεκδικώντας να τις κάνουμε πράξεις.

  Γι' αυτό τελικά και αποδέχτηκα, με ιδιαίτερη χαρά αλλά και αίσθημα ευθύνης, αυτή την πρόταση.

  Στόχος δικός μου αλλά και συνολικά του συνδυασμού μας είναι να δώσουμε έναν καθημερινό αγώνα, πάντα δίπλα και μαζί με τους πολίτες, διεκδικώντας το καλύτερο για την πόλη μας.

  Υπάρχει κάποιο προσωπικό στοίχημα για σας σε αυτές τις εκλογές;

  Δεν θα το έλεγα στοίχημα.

  Υπάρχει μία συλλογική προσπάθεια για το καλό του Δήμου μας και είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας.

  Είμαι χαρούμενος που συμμετέχω σε μία ομάδα που αποτελείται από έμπειρα στελέχη στην αυτοδιοίκηση αλλά και νέους ανθρώπους από τον επιστημονικό και τον επιχειρηματικό χώρο. Μία ομάδα που δεν έχει στόχο την καριέρα στην πολιτική αλλά πιστεύει στον τόπο μας και στους πολίτες του.

  Ενώ, παίζει σημαντικό ρόλο για μένα η πίστη στο όραμα, στην αποφασιστικότητα και στην εμπειρία του επικεφαλής του συνδυασμού μας αλλά και προσωπικού μου φίλου, Λύσσανδρου Γεωργαμλή.

  Και σε αυτό το όραμα θέλω κι εγώ να συνδράμω.

  Αν τώρα πρέπει να θέσω ένα στοίχημα είναι να καταφέρουμε να δώσουμε προοπτική στον τόπο μας, «χτίζοντας» ένα Δήμο που θα μπορεί να απαντά με αποτελεσματικότητα στις προκλήσεις του μέλλοντος.

  Έχει έρθει επιτέλους η ώρα η πόλη μας να πάρει τη θέση που της αξίζει.

  Που θεωρείται ότι πονάει η πόλη μας και πώς σκοπεύετε να το αντιμετωπίσετε;

  Θεωρώ ότι η πόλη μας πονάει σε όλους τους τομείς, από την καθαριότητα και τις υποδομές μέχρι την κοινωνική πολιτική και την τοπική ανάπτυξη του Δήμου.

  Για να αλλάξει αυτό απαιτείται ένα δημιουργικό σοκ που θα ξυπνήσει τις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής, δημιουργώντας ευκαιρίες για τη νέα γενιά, πάνω στην οποία, εξάλλου, πρέπει να επενδύσουμε για το μέλλον του τόπου.

  Φυσικά δεν είναι κάτι απλό, ούτε μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη.

  Χρειάζεται σχέδιο, αποφασιστικότητα, συνέπεια και σωστή στοχοθεσία.

  Πρέπει να ξέρεις που βρίσκεσαι, που θες να πας και πως θα το πετύχεις.

  Σε αυτήν την πρόκληση απαντά το πρόγραμμα του συνδυασμού μας.

  Ένα συνεκτικό, ρεαλιστικό και οραματικό πρόγραμμα.

  Με λύσεις που προϋποθέτουν αλλαγή  νοοτροπίας των αυτοδιοικητικών αρχών.

  Λύσεις και σε όλους τους τομείς της δημόσιας σφαίρας.

  Στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στις υποδομές – με κοστολογημένα έργα, στον αθλητισμό, στο περιβάλλον, στην κοινωνική πολιτική και φυσικά την οικονομική στρατηγική του δήμου και στον εκσυγχρονισμό του.

  Θέλουμε μία πόλη με τη δική της ταυτότητα που όχι μόνο δεν ξεχνά αλλά αναδεικνύει τις ιστορικές της καταβολές.

  Γιατί οι πολίτες να ψηφίσουν τελικά τον Βασίλη Καλέργη;

  Θα σας μιλήσω ειλικρινά.

  Για μένα, η πολιτική δεν είναι μέσο βιοπορισμού, ούτε μέσο οικονομικής εξέλιξης. Έχω τη δουλειά μου, έχω τις επιχειρήσεις μου.

  Μπαίνω μπροστά γιατί νιώθω ένα τεράστιο «κρίμα» για τις ευκαιρίες που συνεχώς χάνει ο τόπος μου. Και γιατί συνειδητοποίησα ότι το ίδιο αισθάνεται και η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μου.

  Ζητώ την στήριξη των πολιτών για να μπορέσω να κάνω αυτό που έχω μάθει να κάνω στη ζωή μου. Να βάζω στόχους και με μεθοδικότητα, με εντιμότητα και με και σκληρή δουλειά να τους πετυχαίνω.

  Αυτή τη φορά για το καλό του Δήμου μας.

  Κλείνοντας θέλω να θέσω μία προσωπική ερώτηση. Σε είδαμε πρόσφατα στον αγώνα της ΑΕΚ με την Μπράιτον που συνοδεύτηκε από τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ.
  Τι σημαίνει για σένα αλλά και για την περιοχή αυτή η ομάδα;

  Για μένα η ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω από ομάδα. Είναι , είναι η διασκέδαση μου, η απόδραση από την πίεση της καθημερινότητας.

  Γι' αυτό και προσπαθώ να βρίσκομαι – και τα καταφέρνω – σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας αλλά και στο εξωτερικό στους αγώνες που δίνει η ΑΕΚ.

  Σε ότι αφορά τι σημαίνει η ΑΕΚ για την περιοχή, θεωρώ ότι Νέα Φιλαδέλφεια και ΑΕΚ είναι έννοιες ταυτόσημες, οι οποίες συνδέονται έντονα και με το στοιχείο της προσφυγιάς.

  Ο Δήμος μας χρειάζεται την ΑΕΚ και πρέπει να συνυπάρχει αρμονικά και παραγωγικά μαζί της ώστε το όφελος να το καρπώνονται οι κάτοικοι και ιδίως τα παιδιά μας.

  Εξάλλου το νέο εντυπωσιακό γήπεδο συμβάλει στην αναβάθμιση της περιοχής.

  Ενώ οι προσφερόμενες υπηρεσίες και προφανώς το θέαμα της ομάδας παίζουν σημαντικό ρόλο έτσι ώστε να δεθούν γενιές ανθρώπων με ένα γήπεδο, με την ομάδα και με την πόλη μας.

  Γι' αυτό ο αθλητισμός αποτελεί, για εμάς, βασικό πυλώνα του προγράμματός μας.

  Η ομάδα του Καφενείου
  Η ομάδα του Καφενείου
  Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα