Αρχική ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΟΓΕ: Ανακοίνωση για τα κρούσματα στα σχολεία

ΟΓΕ: Ανακοίνωση για τα κρούσματα στα σχολεία

sxoleio-aithousa-me-mathites-kleista

Η Ομάδα Γυναικών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας (μέλος της ΟΓΕ) εκφράζει την πολύ μεγάλη ανησυχία των μητέρων, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων σε όλα τα σχολεία και τους χώρους της προσχολικής αγωγής της περιοχής μας, για την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. 

Ήδη, μέσα στις τελευταίες βδομάδες στα σχολεία μας  καταγράφηκαν  κρούσματα κορονοϊού σε και εκπαιδευτικούς, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να αυξηθεί ραγδαία η διασπορά του στις σχολικές κοινότητες όσο θα βαδίζουμε προς τον χειμώνα. 

Τώρα να παρθούν άμεσα μέτρα για να μη βρεθούμε πάλι μπροστά στο απαράδεκτο κλείσιμο των σχολείων των παιδιών μας!

Η κατάσταση που βιώνουμε είναι αφόρητη: 

Κάθε μέρα αγωνιούμε αν το παιδί μας θα γυρίσει σπίτι χωρίς να έχει κολλήσει κάτι, αφού το μόνο μέτρο προστασίας είναι οι συμβουλές μας να φοράει σωστά την μάσκα!!

Η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει: 

  • Αντί να αραιώσει τα τμήματα μαθητών, προχωρά σε συμπτύξεις τμημάτων. Στη Νέα Φιλαδέλφεια συμπτύσσει τμήματα στο 3ο ΕΛ Φιλαδέλφειας και στο ΕΛ Χαλκηδόνας. 
  • Στη μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων της δευτεροβάθμιας και στο δήμο Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας οι ξεπερνούν τους 25 ανά τμήμα 
  • Τα παιδιά βρίσκονται σε απαράδεκτες κτιριακές εγκαταστάσεις όπως στο ¨διάσημο” 1ο ΕΛ Φιλαδέλφειας, που εκτός από το πλεούμενο προκάτ υπάρχουν και διάδρομοι! που έχουν μετατραπεί σε αίθουσες με αερισμό ένα απλό παράθυρο – φεγγίτη! 
  • Στο 3ο Νέας Φιλαδέλφειας αρνούνται να σπάσει το τμήμα της Α τάξης και στοιβάζουν 25 μαθητές!! σε μία αίθουσα παρά το γεγονός ότι το σχολείο έχει 2 αίθουσες άδειες.

Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των παιδιών!   Επιτέλους να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός σε 15 ανά τμήμα. Είναι απαράδεκτο με τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τα 7.000!! τα παιδιά στα σχολεία να στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες.

Η αραίωση του μαθητικού πληθυσμού είναι μέτρο που πρέπει να παρθεί άμεσα! 

Αφορά τόσο την προστασία της υγείας των μαθητών, όσο και των μεγάλων κενών που έχουν διαμορφωθεί στην μόρφωσή τους τις δύο τελευταίες βασανιστικές σχολικές χρονιές με την τηλεκπαίδευση 

  • Να εξασφαλιστούν Δωρεάν επαναλαμβανόμενα μοριακά ή rapid τεστ, σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας από σχολικούς νοσηλευτές ή κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στο χώρο των σχολείων. Να μην επιβαρύνονται οι γονείς με το κόστος των rapid test
  • Τώρα να προσληφθούν στα σχολεία όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας αλλά και οι απαραίτητοι σχολικοί νοσηλευτές ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα 
  • Τώρα να προσληφθούν όλοι οι απαραίτητοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί προκειμένου να καλυφθούν τα κενά αλλά και να δημιουργηθούν μικρότερα τμήματα. 
  • Τώρα να βρεθούν χώροι για να αραιώσουν οι στις τάξεις και να αξιοποιηθούν όσες αίθουσες είναι κλειστές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο,  Νοέμβριος 2021

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version