Γράφει ο

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη παραβρέθηκε εχθές στις πολιτιστικές εκδηλώσεις για την εγκαινίαση και τελετή έναρξης των εργασιών, για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας, τα έξοδα των οποίων θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η κ. Γεροβασίλη είπε σχετικά με τις εργασίες αναστήλωσης που αναμένεται να ξεκινήσουν ότι, «Για εμάς, η αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας συμβολίζει ταυτόχρονα την αναγέννηση της Ηπείρου, την παραγωγική ανασυγκρότησή της και την κοινωνική ευημερία της. Έτσι ξαναχτίζουμε την Ελλάδα του μέλλοντος. Με σύγχρονα οράματα, πάνω σε παραδοσιακές αξίες», και χαρακτήρισε το ως μηχανικό θαύμα της εποχής του.

Το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο θα παρουσιάσει σήμερα Πέμπτη τα νέα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με την τεχνική μελέτη αναστήλωσης που σύνταξε και παρέδωσε στην Παν Ηπειρωτική Συνομοσπονδία τον περασμένο Ιούλιο, μελέτης της οποίας η πλήρης παρουσίαση μπορεί να βρεθεί στον ιστότοπο http://gefyri-plakas.ntua.gr που είναι αφιερωμένος για τον σκοπό, όπου και μπορεί να γίνει η εκδήλωση σχετικού ενδιαφέροντος και η υποβολή φωτογραφικών τεκμηρίων.

dsf6998

dsf6978

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.