Ονοματοδοσία δημοτικού κτηρίου σε “Μάριος Τσαγκάς”

0
90

Κατά συντριπτική πλειοψηφία ψηφίστηκε από το η ονοματοδοσία του  δημοτικού κτιρίου επί των οδών Αχαρνών 464 & Δεκελείας σε «Μάριος Τσαγκάς» προς τιμήν του πρώην Δημάρχου Ν.Χαλκηδόνας.

Ο Μάριος Τσαγκάς γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1916, απ’ όπου έφυγε μικρός, το 1922 με τη Μικρασιατική Καταστροφή. Διετέλεσε για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος της Κοινότητας της Ν. Χαλκηδόνας, ενώ στις πρώτες εκλογές μετά τη Χούντα εξελέγη Πρόεδρος της Κοινότητας με 65%.  Πολλά έργα υποδομής και ανάπτυξης έγιναν επί θητείας του. Το 1982 η Κοινότητα Ν. Χαλκηδόνας μετονομάστηκε  σε Δήμο και έτσι ο Μάριος Τσαγκάς έγινε ο τελευταίος Κοινοτάρχης και ο πρώτος Δήμαρχος της Ν. Χαλκηδόνας.

Με την ονομασία ενός δημοτικού κτηρίου, το οποίο μάλιστα ήταν το Δημαρχείο της Ν. Χαλκηδόνας, σε «Μάριος Τσαγκάς» ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας αναγνωρίζει το έργο ενός σπουδαίου  ανθρώπου και τιμά την ανιδιοτελή προσφορά του στην πόλη μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.