Όσοι διέκοψαν το κάπνισμα ήταν πιο ευάλωτοι στον κορονοϊό από όσους το συνέχισαν συμπεραίνει στατιστική έρευνα

123

«Οι σημερινοί καπνιστές διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο να βγουν θετικοί στον SARS-CoV-2 και οι πρώην καπνιστές διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο νοσηλείας, σοβαρότητας ασθένειας και θνησιμότητας σε σύγκριση με τους μη καπνιστές ποτέ.» συμπεραίνει στατιστική και μελέτη από την Μεγάλη που διεξήγαγε ομάδα τεσσάρων επιστημόνων την οποία δημοσίευσε το επιστημονικό περιοδικό «Θώραξ» έκδοσης του B.M.J. (British Medical Journal).

Τα παραπάνω συμπεράσματα δημοσιεύτηκαν στις 11 Ιανουαρίου το 2021 από αναθεωρημένη στατιστικών συμπερασμάτων με την χρήση της μεθόδου Μπάυες το περιεχόμενο της οποίας ορίζεται από «Ζωντανή ταχεία ανασκόπηση παρατηρητικών και πειραματικών μελετών με τυχαίες επιδράσεις ιεραρχικές Bayesian μετα-αναλύσεις.» και πρώτη έκδοση οποίας δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου του 2020.

Η διεξήχθη χωρίς περιορισμό τοποθεσίας από την Βρετανία από τέσσερις επιστήμονες σε άτομα που απέβησαν θετικά από τον κορονοϊό με τεστ ή που παρέλαβαν διάγνωση πάσχοντα από την πανδημία συσχετίζοντας τα αποτελέσματα με την συνθήκη καπνίσματος από την οποία διατελούν.

Άλλες προηγούμενες αναθεωρήσεις της έρευνας διατυπώνουν ότι «Δεν υπήρχαν ενδείξεις μειωμένου κινδύνου εισαγωγής στο νοσοκομείο για τους τρέχοντες σε σύγκριση με τους μη καπνιστές μεταξύ εκείνων που ήταν θετικοί στην κοινότητα. Υπήρξαν κάποιες ενδείξεις ότι το τρέχον σε σύγκριση με το να μην καπνίζει κανείς ποτέ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο θετικού τεστ στην κοινότητα αλλά και μεγαλύτερη ενδονοσοκομειακή θνησιμότητα από τον Covid-19. Υπήρξαν κάποιες ενδείξεις ότι το πρώτο σε σύγκριση με το να μην καπνίζει κανείς ποτέ σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο μεγαλύτερης σοβαρότητας της νόσου και ενδονοσοκομειακής θνησιμότητας από τον Covid-19.» όπως επίσης και ότι «Δεν υπήρξαν ενδείξεις μειωμένου κινδύνου εισαγωγής στο νοσοκομείο σε σύγκριση με τους μη καπνιστές ποτέ μεταξύ εκείνων που βρέθηκαν θετικοί στην κοινότητα από πέντε μελέτες «δίκαιης» ποιότητας. Υπήρξαν ορισμένα στοιχεία από μελέτες «δίκαιης» ποιότητας ότι τα τρέχοντα σε σύγκριση με το να μην καπνίζετε ποτέ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο θετικού τεστ στην κοινότητα αλλά μεγαλύτερη σοβαρότητα της νόσου σε όσους νοσηλεύονται για Covid-19».

Ως στόχος της έρευνας διατυπώνεται ο σκοπός του «Να εκτιμηθεί η συσχέτιση της κατάστασης καπνίσματος με τα ποσοστά i) μόλυνσης, ii) νοσηλείας, iii) της σοβαρότητας της νόσου και iv) της θνησιμότητας από τη νόσο SARS-CoV-2/COVID-19.» δειγματίζοντας όσους έχουν καπνίσει κατά το παρελθόν πιο ευάλωτους στην νόσο της πανδημίας από όσους δεν έχουν καπνίσει ποτέ και από όσους καπνίζουν κατά το τωρινό διάστημα. Η ανέφερε πως δεν είναι σίγουρο αν υπάρχει συσχετισμός από αιτιατού αποτελέσματος για τα συμπεράσματα που έχουν καθαρά στατιστικό χαρακτήρα. Διαβάστε τα αποτελέσματα.

Προηγούμενο άρθροΝέες τιμές στα διόδια από το νέο έτος – Δείτε πού αυξάνονται
Επόμενο άρθροΑνοίγει η παιδική χαρά στην πλατεία Κωνσταντινουπόλεως
Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπουδάζω ασύρματη μηχανολογία υπολογιστών με το πρώτο πτυχίο μου σε Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield Adult Learning Centre, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδυνές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.