Όταν οι νέοι πολιτεύονται

0
249

Γράφει η Δήμητρα Κυβρικοσαίου,
υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την  παράταξη «Ξανά Μαζί» του Παντελή Γρετζελιά

Θέλησα να συντάξω αυτό το άρθρο αφορμώμενη από το γεγονός, πως τον τελευταίο καιρό, μετά την απόφασή μου να συμμετάσχω στις φετινές δημοτικές εκλογές ως δημοτική σύμβουλος, αρκετοί ήταν εκείνοι οι γνωστοί και φίλοι , που στο άκουσμα της απόφασης αυτής σάστισαν και κατευθείαν διερωτήθηκαν: <<γιατί ένα νέο κορίτσι να θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική; >>

Η ενηλικίωση του ατόμου απαρτίζεται από δυο βασικούς άξονες ,την <<βιολογική ταυτότητα>> ,την αναγνώριση δηλαδή και αποδοχή της φύσης του και την <<κοινωνική ταυτότητα>> ,όπου ο νέος διαμορφώνει την θέση του και αναγνωρίζει την λειτουργία του ως μέλους της κοινωνίας.
Σαφώς ,τα <<πρώτα βήματα>> της κοινωνικής ζωής του βρίσκονται μέσα στο οριοθετημένο και προστατευτικό οικογενειακό περιβάλλον και μετέπειτα στο σχολείο. Όταν ,όμως ,ο νέος ενηλικιωθεί ,έχοντας ως δόρατά του ηθικές αξίες, ιδεολογικά πρότυπα και τον δυναμισμό που τον διακατέχει , είναι έτοιμος να ενταχθεί ενεργά στον κοινωνικό στίβο της ζωής και να διεκδικήσει την ελευθερία του.

Σε συνάρτηση με την διεκδίκηση της ελευθερίας αυτής ,βρίσκεται η ενεργό πολιτικοποίηση. Δίχως φανατισμούς και κομματοποιήσεις.

Διότι, ποιος μπορεί να διεκδικήσει, με μεγαλύτερο σθένος ,τα δικαιώματα των νέων, εκτός από τους ίδιους;..

Κάποιοι βέβαια ,θα υποστηρίξουν, πως, αφού δεν υπάρχει κράτος δικαίου ,που να είναι <<καθαρό>> και αδιάβλητο, η συμμετοχή είναι ανούσια, κάθε άλλο. Η νοσηρή αυτή κατάσταση ,που μπορεί, να είναι απόρροια της παθητικής στάσης που διατηρούμε απέναντι στα γεγονότα, έχει στην φαρέτρα της το πιο αποτελεσματικό αντίδοτο για την μεταβολή της, την έμπνευση, τον δυναμισμό , το πείσμα και το αλτρουιστικό ιδεώδες που χαρακτηρίζει τους νέους.

Η σωστή επομένως ερώτηση θα έπρεπε να είναι: << γιατί εκλείπει η ενεργό παρουσία και συμμετοχή της νεολαίας από την πολιτική σκηνή;>>

Καθώς, οι είμαστε το σήμερα, αλλά πολύ περισσότερο το αύριο, o σεβασμός σε αυτές τις προσωπικότητες που χαρακτηριζόμαστε νεολαία, είναι ο κεντρικός άξονας του συνδυασμού μας Ξανά Μαζί με υποψήφιο Δήμαρχο τον Παντελή Γρετζελιά. Επιθυμώντας την νεολαία στο πλάι του, ενεργή στην συμμετοχή της λήψης αποφάσεων και όχι ως άκριτο δέκτη στην εφαρμογή αυτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.