Παγώνουν τα κονδύλια ΕΣΠΑ μέχρι το 2020

Γράφει ο Κώστας Κητής

Κίνδυνο να παγώσουν τα συν χρηματοδοτικά κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι το 2020, διατρέχει η Ελλάδα, σύμφωνα με εγκύκλιο επιστολή με ημερομηνία 17 Μαΐου, που αποκαλύπτει η εφημερίδα New Europe και που φέρει την υπογραφή του Γενικού Διευθυντή Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο λόγος που συντρέχει είναι ως αντίποινο για την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις κατασκευαστικές εταιρίες, κατά την οποία κατηγορήθηκαν για χειραγώγηση των διαδικασιών διαγωνισμού για τα μεγάλα έργα, ενώ η ημερομηνία της επιστολής συμπίπτει με την έκδοση των σχετικών αποτελεσμάτων σε συνέντευξη τύπου.

Η δήλωσε «ενήμερη για την υπόθεση», και απάντησε ότι, «Αυτό είναι βασικά ένα θέμα των ελληνικών αρχών, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στο δελτίο τύπου της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού με ημερομηνία 17 Μαΐου. H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από τις ελληνικές αρχές λεπτομέρειες και θα εξετάσει την υπόθεση μόλις υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά κονδύλια, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες όταν ξεκαθαριστούν τα στοιχεία. Δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο».

Η υπόθεση θα επανεξεταστεί από τις Ελληνικές αρχές την 21 Ιουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.