8 C
Nea Chalkidona
Τρίτη, 28/03/2023

  Παραμένει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης – Συνέδριο ΝΔ έως την άνοιξη του 2016

  Ανάδειξη του επόμενου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας έως την άνοιξη του 2016, αλλά με την ισχύουσα καταστατική διαδικασία της άμεσης εκλογής από την ευρεία κοινωνική βάση της «γαλάζιας» παράταξης, συμφώνησαν να εισηγηθούν στην Πολιτική Επιτροπή τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Πολιτικού Συμβουλίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Πρόκειται για μια  φόρμουλα που έγινε δεκτή ομοφώνως συνδυάζοντας από τη μια τη βούληση του μεταβατικού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη να «νομιμοποιηθεί» η παρουσία του στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας και από την άλλη την επιμονή αρκετών στελεχών να μην αλλάξει ο τρόπος εκλογής του επόμενου αρχηγού.

  Τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ κατέληξαν στην παράταση της θητείας του κ. Μεϊμαράκη και ορίστηκε ότι οι διαδικασίες εκλογής του επόμενου προέδρου θα έχουν ως απώτατο χρονικό σημείο την προσεχή άνοιξη, ενώ ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής της διαδικασίας θα εξαρτηθεί από τις ευρύτερες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις.

  Παράλληλα στην εισήγηση προς την Πολιτική Επιτροπή επισημαίνεται ότι το τακτικό της ΝΔ θα διεξαχθεί σε κάθε περίπτωση ως τον Ιούνιο του 2016, όπως, άλλωστε, είναι προγραμματισμένο. Και άρα θα ακολουθήσει την εκλογή αρχηγού, οπότε διασφαλίζεται ότι θα γίνει με το ισχύον καταστατικό, αφού αυτό μόνον στο τακτικό συνέδριο μπορεί να αλλάξει.

  Στο μεσοδιάστημα, εξάλλου, θα συνεχιστούν οι προσυνδιασκέψεις που είχαν αποφασιστεί επί της ηγεσίας του κ. Σαμαρά και θα γίνει και η Εθνική Συνδιάσκεψη στην οποία μπορεί να τεθούν θέματα που αφορούν την ιδεολογική κατεύθυνση και εν γένει τη φυσιογνωμία του κόμματος.

  Κομματικές πηγές της ΝΔ, εξηγώντας τις αποφάσεις διευκρίνιζαν ότι «το κόμμα υπηρετεί με αφοσίωση το εθνικό συμφέρον. Αυτή την ώρα το μείζον είναι να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή της χώρας. Πρόκειται για εθνικό στόχο που διασφαλίζει η παράταξή μας για την πατρίδα και για όλο τον λαό.

  Στο πλαίσιο αυτό, κατά τις ίδιες πηγές το διευρυμένο κομματικό όργανο, δηλαδή το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Γραμματεία, «εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη  στο πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη και αποφάσισε να εισηγηθεί την πραγματοποίηση εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ μέχρι την άνοιξη του 2016, σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό, συνεκτιμώντας την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας. Τέλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι εναπομείνασες προσυνδιασκέψεις και η τελική εθνική συνδιάσκεψη το προσεχές χρονικό διάστημα».

  Των αποφάσεων είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες επαφές στα κορυφαία κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων ήταν και το κείμενο με τις υπογραφές 58 βουλευτών που διακινήθηκε το βράδυ τη Τετάρτης και ζητούσε την παραμονή του κ. Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ.

  Προς την ίδια κατεύθυνση έγινε γνωστό ότι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ όλη την προηγούμενη μέρα είχε αλλεπάλληλες επαφές και με τον Αντώνη Σαμαρά.

  Νίκος Αντωνιάδης
  Νίκος Αντωνιάδης
  Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα