Παιχνίδια για το ταξίδι

kaitiΓράφει η Καίτη Μιχαλοπούλου

Όλοι ετοιμαζόμαστε για τις καλοκαιρινές διακοπές, άλλοι κοντά, άλλοι μακριά. Άλλοι για πολλές ημέρες, άλλοι για λίγες ημέρες. Οι περισσότεροι γονείς, όμως, σκέφτονται πως θα απασχολήσουν στο ταξίδι τους μικρούς τους ταξιδευτές.

παιχνιδι ταξιδιΣας δίνω μερικές ιδέες:

Μαγικός πίνακας. Τα πολύ μικρά μπορούν να ζωγραφίσουν χωρίς να λερωθούν, να σβήσουν και να ξαναζωγραφίσουν, χωρίς να χρειάζονται χαρτιά, μαρκαδόρους, μπογιές.
Μπλοκ και μπογιές σε μικρή πρακτική συσκευασία για τα μεγαλύτερα παιδιά.

Βιβλία. Μικρά –μεγάλα, με ήρωες που λατρεύουν. Προσοχή, όμως, μερικά παιδάκια, δεν μπορούν να διαβάσουν κατά το ταξίδι γιατί ζαλίζονται.

Μικρές κούκλες ή μικρά παιχνίδια που θα μπορούν να κρατούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για να παίζουν. Καλό είναι είτε να είναι κάποιο καινούριο παιχνίδι ή κάποιο που να αγαπούν πολύ. Αν επιλέξουν να πάρουν μαζί τους κούκλα, δώστε τους την ιδέα να δείχνουν στη κούκλα τους όσα βλέπουν στη διαδρομή.

Αφήγηση παραμυθιών. Μπορείτε να τους αφηγηθείτε ένα παραμύθι δίνοντας ενεργό ρόλο στα είτε κάνοντας τους ερωτήσεις για το πώς φαντάζονται τη συνέχεια του παραμυθιού είτε κάνοντας τους ερωτήσεις για τους ήρωες των παραμυθιών.

Να δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι και να σας το αφηγηθούν.

Ένα ωραίο cd με παραμύθια για τα πολύ μικρά παιδιά.

Παιδικά τραγούδια. Είτε σε cd είτε τραγουδήστε όλοι μαζί.

Τυχερή τσάντα. Μια χάρτινη τσάντα (ξεχωριστή για κάθε μικρό ταξιδευτή) που θα περιέχει ένα παιχνίδι, αυτοκόλλητα, ένα μπλοκάκι καθώς και ένα σνακ. Υπόψιν ότι δεν χρειάζεται να είναι ένα καινούριο αγορασμένο παιχνίδι αλλά κάτι που μαγικά έχετε εξαφανίσει για λίγες μέρες και βρέθηκε στη τυχερή τσάντα για να παίξει.

Ποιός θα δει πρώτος…. Κάνετε τον αρχηγό και ζητάτε από τα παιδιά κατά τη διαδρομή να βρουν πχ. ένα κόκκινο ή ένα κ.α.

Για παιδιά δημοτικού.

Βρες λέξη που να αρχίζει από… Μην μου πείτε ότι δεν το παίξατε και εσείς όταν ήσασταν παιδιά.

Όνομα – Ζώο – Πράγμα – Φυτό. Χρειάζεστε μπλοκ, μολύβια και χρονόμετρο (το ρολόι σας). Σίγουρα κάποιοι από εσάς το παίζατε όταν ήσασταν παιδιά. Χωρίζετε σε ένα χαρτί (ξεχωριστό για κάθε παίχτη) σε στήλες, η κάθε μία εκ των οποίων θα περιλαμβάνει και από μία γενική κατηγορία (Όνομα, Ζώο, Φυτό, Πράγμα) κάτω από την οποία θα γραφτούν οι σχετικές λέξεις. Ξεκινάει ο πρώτος παίχτης από μέσα του την αλφαβήτα και ο άλλος παίχτης λέει στοπ. Στο γράμμα που σταμάτησε, το ανακοινώνει και ξεκινούν να γράφουν μέσα στο χρόνο που ορίσατε.

Τρίλιζα ή Βρες τη λέξη (τύπου κρεμάλα). Και εδώ θα χρειαστείτε μπλοκ και μολύβια.

παιχνιδι ταξιδι 1

Επιτραπέζια ταξιδιού σε πρακτική συσκευασία.

Σνακ. Ετοιμάστε μικρά σνακ που αντέχουν στη για τη διαδρομή. Όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, θα τα απολαύσουν.

Περιμένω και τις δικές σας προτάσεις.

Σας εύχομαι να έχετε ένα άκρως διασκεδαστικό καλοκαίρι!!!!

παιχνίδι ταξιδι 2

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.