Η “Πίτα του Ηπειρώτη 2017” στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» είναι το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Ελλάδα, η κορυφαία συνάντηση Αποδήμων κάθε χρόνο στην Αθήνα.

Η μας προσκαλεί στην «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2017», το μεγαλύτερο ετήσιο αντάμωμα της, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, στις 10 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Φέτος ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο συμπληρώνει 80 χρόνια από την ίδρυση του και αφιερώνει την εκδήλωση αυτή στα ξενιτεμένα Ηπειρωτόπουλα. Οι Ηπειρώτες ανταμώνουν, αγωνίζονται και δημιουργούν με θεμέλειο την Παράδοσης και σύμμαχο την Νεολαία. Οι Ηπειρώτες ξέρουν να τραγουδούν την ξενιτιά που σήμερα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ άλλοτε. Έτσι, στο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της “Πίτας του Ηπειρώτη” θα απολαύσουμε ένα συνοθήλευμα από τα σημαντικότερα Ηπειρώτικα τραγούδια της ξενιτιάς.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν περισσότερα από 80 με 2.500 και πλέον χορευτές έτοιμους να χορέψουν στους ρυθμούς κομπανιών, χορωδιών και πολυφωνικού ομίλου, χαρίζοντας ένα πλούσιο πολυθέαμα που αποτελεί μια εξαιρετική πολιτιστική πρόταση.

Με σολίστ τον Πέτρο-Λούκα Χαλκιά, οι Ηπειρώτικες κομπανίες των, Νίκου Φιλιππίδη, Ναπολέοντα Δάμου, Γιώργου Κοτσίνη, Θοδωρή Γεωργόπουλου, “Λαλητάδες”, Λευτέρη Γκιώκα, Τάσου Μαγκλάρα, Δημήτρη Ζιάγκα και Σταύρου Λότση θα συνοδεύσουν τους τραγουδιστές, Αντώνη Κυρίτση, Σάββα Σιάτρα, Γιάννη Καψάλη, Παγώνα Αθανασίου, Κώστα Μήτση, Λευκοθέα Φιλιππίδη, Δημήτρη Τζουμερκιώτη, Νίκο Καλαμίδα, Μιχάλη Ζάμπα, Χρήστο Πότση, Θωμά Κυρίτση, Λευτέρη Κωνσταντίνου και Αδελφούς Κόντη. Η Παραδοσιακή Χορωδία και το Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού της Π.Σ.Ε., συμμετέχουν στο μουσικό πρόγραμμα που παρουσιάζει η Ηπειρώτισσα δημοσιογράφος Μάγδα Τσέγκου, σε σκηνοθεσία του Νίκου Παπακώστα και των συνεργατών του.

πίτα του Ηπειρώτη 2017 - Πανη πειρωτική Συνομοσπονδοία ΕλλάδαςΦέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά αφού οι Ηπειρώτες θα υποδεχθούν την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη», που με πάνω από διακόσιους χορευτές θα ξεσηκώσουν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τους έντονους ρυθμούς των χορών τους. Στο απόγειο της εκδήλωσης, θεατές και χορευτές γίνονται ένα και χορεύουν στον ίδιο, μεγάλο κύκλο.

Η ελεύθερη είσοδος, με την εθελοντική προσφορά των συμμετεχόντων, αποτελούν το καλύτερο ανοιχτό κάλεσμα για όλους τους Ηπειρώτες, τους φίλους της Ηπείρου και του Λαϊκού Πολιτισμού.

Στην εκδήλωση παρευρίσκονται εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.